نقش قابل‌توجه و مهم زنان در اطفای حریق جنگل‌های چالوس

  • کد خبر: ۳۷۷۳۶۵
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۷
نقش قابل‌توجه و مهم زنان در اطفای حریق جنگل‌های چالوس
رئیس سازمان محیط زیست گفت: در جریان اطفای حریق جنگل‌های چالوس، زنان جوامع محلی در روستا‌های الیت و دلیر، نقش مهمی در کنترل و مهار آتش داشتند.

به گزارش شهرآرانیوز، شینا انصاری صبح امروز (شنبه، ۱۵ آذر ۱۴۰۴) در مراسمی که با عنوان «آیین افتتاحیه هفته زن و تکریم مقام مادر» با حضور زهرا بهروزآذر، معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و در سازمان حفاظت محیط زیست و فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت برگزار شد، با اشاره به حضور گسترده زنان در عرصه محیط زیست اظهار کرد: بخش عمده‌ای از کنشگران اجتماعی و مطالبه‌گران حوزه محیط زیست زنان هستند و بخش قابل توجهی از فعالیت‌های این عرصه مدیون تلاش زنان است.

وی به نقش چهره‌های شاخص اشاره و اظهار کرد: خانم مه‌لقا ملاح از پیشگامان این مسیر بود و زنان بسیاری نیز در جوامع محلی، تشکل‌های مردم‌نهاد و گروه‌های داوطلبانه در حال فعالیت هستند. قرابت میان زنان و زمین، حس مادرانگی و ارتباط با طبیعت در جهان باعث برجسته شدن نقش زنان در حفاظت از محیط زیست شده لست و زنان ایرانی نیز از این ظرفیت برخوردارند.

زنان و دانش زیسته در بحران آب

انصاری درباره نقش زنان روستایی و عشایر گفت: ردپای زنان در تقویت همزیستی با طبیعت همواره قابل مشاهده بوده است. مدیریت منابع آب در بسیاری از مناطق روستایی و عشایری بخشی از هویت زنان است و آنان تغییرات اقلیمی را به‌خوبی درک می‌کنند. در بسیاری از موارد، این زنان هستند که آموزه‌های محیط زیستی را به نسل جدید منتقل می‌کنند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به آتش‌سوزی اخیر جنگل‌های الیت گفت: در این حادثه، زنان جوامع محلی در روستا‌های الیت و دلیر نقش مهمی در کنترل و مهار آتش داشتند.

وی تاکید کرد: با توجه به کم‌بارشی‌های گسترده و تشدید خشکسالی‌ها، می‌توان با اتخاذ تمهیدات لازم، واکنش به‌موقع و مؤثرتری نسبت به حوادث طبیعی داشته باشیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به همکاری نزدیک حوزه محیط زیست و زنان در بخش مدیریت تغییرات اقلیمی گفت: تغییر اقلیم یکی از چالش‌های جدی جهانی است و دولت چهاردهم اقدامات مناسبی برای کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای و ارتقای سازگاری با تغییر اقلیم انجام داده است. تاب‌آوری در این شرایط و نقش زنان در سازگاری با تغییر اقلیم بسیار حائز اهمیت است.

انصاری در پایان اظهار کرد: امیدواریم شاهد افزایش کیفیت محیط زیست و ارتقای شرایط زیست‌محیطی در کشور باشیم. باید دست‌به‌دست هم دهیم و در این زمینه تلاش کنیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.