زمان واریز مرحله دوم کالابرگ برای سه دهک اول اعلام شد تمدید مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ + جزئیات جزئیاتی از افزایش حقوق و تسهیلات بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۴ وعده‌های پوچ؛ بازگشت روز‌های خاموش ۸۲ تن فرآورده خام دامی غیربهداشتی در گناباد جمع‌آوری شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) سبک زندگی نادرست عامل سندرم نوظهور فراموشی گلوتئال | سندرم مرگ یک عضو مواجهه طولانی‌مدت با آلودگی هوا سلامت مغز را تهدید می‌کند شهادت ۲ مرزبان هنگ مرزی بانه براثر انفجار مین‌های جنگ تحمیلی + عکس (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) نمک رنگی منجر به عقب ماندگی ذهنی جنین می‌شود یادی از دکتر سیدمهدی صانعی، استاد الهیات دانشگاه فردوسی مشهد | مردی از تبار مهر و معرفت فیش حقوقی فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ تیراندازی در منطقه نعمت‌آباد تهران + جزئیات پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش باران در مشهد تا آخر امشب رئیس اورژانس مشهد: ۵۰ درصد تماس‌های اورژانس، مزاحمی و اشتباهی است برگزاری آزمون استخدامی جدید برای وزارت آموزش و پرورش درج درصد گوشت در سوسیس و کالباس‌ها الزامی است مدیرعامل هلال احمر لرستان برکنار شد | سرپرست جدید منصوب شد شیرخشک "آپتامیل پپتی" در حال توزیع است مرحله دوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان باید از اول فروردین ۱۴۰۴ اعمال شود پیش‌بینی هواشناسی کشور (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران و رعد و برق در ۸ استان چگونه در بهار فعالیت‌های بدنی خود را شروع کنیم؟ گزش سالانه تا ۳۰۰۰۰ نفر توسط گربه‌های خانگی قارچ‌هایی با ظاهری فریبنده، تهدیدی جدی در فصل بهار نقش ماموگرافی در ارزیابی سلامت قلب زنان درمان آلرژی با طب ایرانی جزئیات تازه از حریق درمانگاه در مشیریه تهران | سه فوتی و ۱۸ مصدوم + فیلم فوت یک نفر در حریق درمانگاه مشیریه تهران + تصاویر (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) اسامی ۷ معدنچی جان‌باخته در حادثه معدن دامغان تبرئه سیف و عراقچی تایید شد | سخنگوی سازمان تعزیرات: جزئیات را اعلام خواهیم کرد استاندار سمنان: خطای فردی، علت حادثه معدن دامغان است قتل مرد جوان به دست سرایدار جنایتکار
سرخط خبرها

کلاهبرداری ۵۰۰ میلیاردی از بیکاران مشهدی

  • کد خبر: ۳۸۱۸۶
  • ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۳
کلاهبرداری ۵۰۰ میلیاردی از بیکاران مشهدی
یکی از بزرگ‌ترین باند‌های کلاهبرداری با گردش مالی ده‌ها میلیارد تومانی در مشهد منهدم شد. بررسی‌های کارشناسان پلیس فتا با توجه به گردش مالی اعضای باندی که بیکاران را نشانه گرفته بودند، نشان داد که این افراد تا کنون ۵۰ میلیارد تومان کلاهبرداری کرده‌اند.
محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ یکی از بزرگ‌ترین باند‌های کلاهبرداری با گردش مالی ده‌ها میلیارد تومانی در مشهد منهدم شد. بررسی‌های کارشناسان پلیس فتا با توجه به گردش مالی اعضای باندی که بیکاران را نشانه گرفته بودند، نشان داد که این افراد تا کنون ۵۰ میلیارد تومان کلاهبرداری کرده‌اند.

به گفته متهم اصلی، خودشان هم فکر نمی‌کرده‌اند که در مدت کوتاهی بتوانند حجم هنگفتی از نقدینگی جامعه را به سمت خود بکشانند، اما در کمتر از ۳ ماه این نقدینگی چنان افزایش پیدا می‌کند که کنجکاوی‌های زیادی را برمی‌انگیزد، کنجکاوی‌هایی که آخر سر آن‌ها را به چنگال قدرتمند قانون گرفتار می‌کند.


آغاز ماجرا: یک آگهی پرتکرار

با شکایت چندین شهروند مبنی بر کلاهبرداری از افراد جویای کار در مشهد، سرهنگ جهانشیری، فرمانده پلیس فتای خراسان رضوی با صدور دستور تخصصی، گروهی از کارشناسان این پلیس تخصصی را مأمور رسیدگی به این پرونده می‌کند، غافل از اینکه به‌زودی با یکی از بزرگ‌ترین کلاهبرداری‌های سال مشهد روبه‌رو خواهند شد. پیگیری کارشناسان پلیس فتای خراسان‌رضوی با شکایت‌های رسیده نشان می‌داد که فرد یا افرادی با انتشار آگهی در فضای مجازی و به‌خصوص در سایت دیوار با وعده‌های عجیب و غریب مانند درآمد ماهانه تا ۱۰ میلیون تومان و... از افراد بیکار و جویای کار درخواست کرده بودند تا برای ثبت‌نام، با آن‌ها تماس بگیرند.
 
بیکاری‌های افسار گسیخته در جامعه که با ظهور کرونا، به حجم آن نیز افزوده شده، خیلی از افراد بیکار و به ویژه جوانان جویای کار را دست به تلفن می‌کند و آن‌ها درخواست‌های زیادی برای کار را ثبت می‌کنند. تا اینجای کار روش این افراد شبیه تمام مراکز کاریابی بوده، اما آن‌ها در اقدامی فراتر از متقاضیان می‌خواهند مبالغی بین ۵۰ تا ۱۵۰ هزار تومان را به حسابی که اعلام شده، واریز کنند. پایین بودن مبلغ افراد را مجاب به واریز وجه می‌کند، اما درست پس از انتقال موفقیت‌آمیز وجوه، افراد به ظاهر کارآفرین به یک‌باره غیب شده و دیگر در دسترس نبوده‌اند.


ادامه ماجرا: شکایت‌های انگشت‌شمار

تعداد شاکیان اولیه بسیار معدود بود و تعدادی هم پس از اعلام شکایت، دیگر برای پیگیری پرونده به دستگاه قضا و پلیس فتا مراجعه نمی‌کنند، تعللی که موجب می‌شود تا شیادان بتوانند در فضای مجازی جولان دهند و بدون هیچ سدی هر روز به تعداد مال‌باختگان بیفزایند. کارشناسان در پیگیری پرونده، متوجه اشباحی شدند که پس از دریافت وجه بدون هیچ سرنخی ناپدید می‌شدند. اما بررسی‌های تخصصی نشان داد که کلاهبرداران وجوه کلاهبردارى شده را در حساب‌هاى دیگرى به گردش درآورده‌اند و با وجود تلاش گسترده، نتوانسته‌اند تمام ردپای خود را پاک کنند.


پیگیری ماجرا: شناسایی باند ۳ نفره

مأموران پلیس فتای خراسان‌رضوی، با ردزنی متهمان در فضای مجازی موفق به شناسایی آن‌ها در فضای حقیقی شدند. با شناسایی متهم اصلی، دو همدست این فرد نیز شناسایی شدند. در عملیاتی ویژه مخفیگاهشان در مشهد کشف و این افراد پس از ماه‌ها کلاهبرداری دستگیر شدند.

در بررسى اولیه از حساب و مدت فعالیت سه‌ماهه اعضای این باند کلاهبرداری، مشخص شد که متهمان تاکنون بیش از ۵۰ میلیارد تومان گردش مالی داشته‌اند.

پس از انجام اقدامات کارشناسی در پلیس فتای خراسان‌رضوی و تکمیل پرونده متهمان، برای رسیدگی به جرائمشان به همراه مستندات برای تعیین تکلیف نهایى به دادسرا اعزام شدند.


پایان ماجرا: ردپای کار‌ت‌های اجاره‌ای

به گفته رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی، آنچه موجب شده تا این شیادان بتوانند به مبالغ بیشتری دست یابند، مراجعه نکردن قربانیان نخست در این پرونده بوده است. اگر این فریب‌خوردگان همان زمان به پلیس مراجعه و علیه متهمان شکایت می‌کردند، قطعا به تعداد قربانیان پرونده اضافه نمی‌شد.

سرهنگ جهانشیری درباره رفتار افراد در فضای مجازی نیز یادآور شد که شهروندان به خاطر داشته باشند، دیدن آگهى در سایت‌هاى واسطه‌گر دلیلى بر اصالت آن نیست و همان‌طور که در آگهى درج شده در این‌گونه سایت‌ها بیان شده، باید از هرگونه واریز وجه قبل از احراز اصالت و دریافت کالا و خدمات خوددارى شود.

وی درباره یکی از شگرد‌های به‌کار گرفته شده در این پرونده، اعلام کرد که این افراد با استفاده از کارت‌های اجاره‌ای توانسته بودند این میزان کلاهبرداری کنند. البته افرادی که کارت‌هایشان را به اعضای این باند فروخته یا کرایه داده‌اند نیز باید پاسخ‌گو باشند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->