رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد: حرم در حاشیه قرار گرفته است | حرم‌شهری باید در دستورکار قرار گیرد 

  • کد خبر: ۳۸۲۹۵۸
  • ۱۰ دی ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۷
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد: حرم در حاشیه قرار گرفته است | حرم‌شهری باید در دستورکار قرار گیرد 
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد گفت: نیاکان ما برای توسعه این شهر متوسل به امام رضا(ع) بودند، اما این شاخصه به برخی نسل‌ها و زائران و مجاوران تزریق نشد، باید موضوع «حرم‌شهری» در دستورکار قرار می‌گرفت.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن منصوریان امروز، ۱۰ دی‌ماه ۱۴۰۴، در سومین دوره اهدای نشان مشهدالرضا(ع) که در تالار همایش‌های بین‌المللی شهدای سلامت برگزار شد، اظهار کرد: روز ملی مشهد، ۱۰ دی، روزی است که قیام مؤثر مردم مشهد برای جمع‌کردن بساط رژیم منحوس پهلوی با خون‌هایی ریخته شد و مظلوم‌هایی زیر چرخ‌های نفربر‌ها و تانک‌های این رژیم ناپاک قرار گرفت و جریان آن خون، امروز به اثری تبدیل شد که یاد و خاطره همه آن‌ها در دل این نسل‌ها باقی می‌ماند.

وی افزود: اگرچه پیشنهاد‌های متعددی برای روز مشهد وجود داشت، اما چون روز ملی مشهد مطرح بود، باید بهترین روز انتخاب می‌شد که با رهبری مرجعیت روحانیت بزرگ انتخاب شد، جایگاه خود را باز کرد و مصوب شد. مشهد شهری است با اقتضای خاص خود و با فلسفه وجودی خود. ما یک کلان‌شهر جوان هستیم و سرعت توسعه ما بی‌نظیر است.

منصوریان افزود: علت حدوث این شهر وجود پربرکت مرقد شریف امام رضا(ع) است و اگر علت حدوث در علت بقا و توسعه شهر متفاوت باشد، این شهر در توسعه‌یافتگی خود دچار دوقطبی شده و این باعث می‌شود رفتار‌های متضاد قابل‌کنترل نباشد. پوسته شهر بسیار عالی است، اما زیر پوسته شهر به خاطر آن جریان متفاوت ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه مهاجرت‌ها و دلدادگی‌ها به خاطر حضور حضرت رضا(ع) شاخصه اصلی توسعه این شهر است، عنوان کرد: شهر‌ها فلسفه دارند، مشهد ما شاخصه کشاورزی و صنعتی ندارد، ما شهر خدماتی زائرمحور هستیم؛ بنابراین رفتار در توسعه این شهر باید متفاوت باشد.

وی ادامه داد: تاریخ مشهد، تاریخ قمری است، مناسبت‌ها، دهه‌ها، دلدادگی‌ها و مراسمات باعث می‌شود جمعیتی اطراف هسته مرکزی صورت گیرد، بعضی به خاطر این مراسمات از این منطقه کوچ می‌کنند؛ یعنی زائر که فلسفه وجودی شهر است، مزاحم آسایش دیده می‌شود. الان بحث‌هایی درباره مشهد جدید و قدیم به وجود آمده که این فلسفه را از بین می‌برد.

منصوریان خاطرنشان کرد: نیاکان ما برای توسعه این شهر متوسل به امام رضا(ع) بودند، اما این شاخصه به برخی نسل‌ها و زائران و مجاوران تزریق نشد و قسمت دیگر شهر در حال پررنگ‌شدن است. در جغرافیای عادی شهر، حرم دارد در حاشیه قرار می‌گیرد و باید موضوع «حرم‌شهری» در دستورکار قرار می‌گرفت.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به اینکه این شورا در بدو ورود، فلسفه حرم‌شهری را تزریق و ابلاغ کرد، افزود: رفتار درون حرم باید به بیرون حرم تزریق شود. حرم‌شهری یعنی تسری صفات امام رضا(ع) به شهر. تجلی این شهر، تجلی صفای عالم‌آل‌محمد(ع) است.

وی اضافه کرد: این شهر نباید کودک بازمانده‌از‌تحصیل و طلاق داشته باشد، زیرا صفات رضوی را به شهر تزریق نکردیم. تسری صفات امام رضا(ع) به شهر، باعث می‌شود این دوقطبی از بین برود و یک مشهد داشته باشیم. سه تا چهار سال بر این ایده تمرکز داشتیم و با ایجاد باشگاه‌ها و فرهنگ‌سرا‌ها و جلسات بعد از چند دهه صعود در آمار طلاق، امروز طلاق در شهر روند نزولی دارد.

منصوریان گفت: اقتضای این شهر متفاوت است و اگر این باور را پیدا کردیم، دیگر سؤال نمی‌کنیم چرا در مشهد نمی‌توان فلان کار را انجام داد و فلان برنامه را اجرا کرد. این شهر، حرم‌شهر است و بزرگانی در آن حضور دارند که اگر آن‌ها را کم کنیم، شهر ناقص است. باید مدال نشان مشهد را به این بزرگان بدهیم. امروز باید این الگو‌ها معرفی و تقدیر شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.