پیگیری قالیباف و نمایندگان مجلس در مورد تهمت اخیر همتی طرح نظام قانونگذاری در مجلس شورای اسلامی تصویب نشد سرنوشت گزارش شورای حکام در گرو نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا پدافند هوایی روسیه ۹ پهپاد اوکراینی را سرنگون کرد سخنگوی وزارت خارجه: جامعه بین‌الملل در برابر اقدام آمریکا در تحریم و ارعاب قضات دیوان بین‌المللی کیفری به پا خیزد نمازی: میزان و شتاب غنی‌سازی، اهرم خوبی برای چانه‌زنی ایران است قالیباف: رئیس جمهور آمریکا اگر واقعاً به دنبال توافق است باید رویکرد خود را تغییر دهد + فیلم اعلام وصول و معرفی وزیر پیشنهادی اقتصاد در دستور کار امروز مجلس (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) واکنش حماس به شهادت دبیرکل جنبش اسلامی فلسطین (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) طرح تجارت گسترده ژاپن و اتحادیه اروپا برای دور زدن آمریکا افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در کمین خان یونس تظاهرات گسترده شهرک‌نشینان در مخالفت با ادامه جنگ در غزه + فیلم (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان و پادشاه بحرین واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) توافق ایران و پاکستان برای تقویت همکاری‌های دوجانبه رئیس سازمان برنامه و بودجه: مطالبات گندمکاران و بازنشستگان با نظم در حال پرداخت است ترامپ، ایلان ماسک را تهدید کرد ۸ فلسطینی در بمباران جبالیا به شهادت رسیدند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) تکمیل ۱۰ کیلومتر از جاده محور تربت حیدریه–زاوه سنای آمریکا رأی به خروج سوریه از لیست کشور‌های سرکش داد ترامپ رأی دادگاه تجدیدنظر را به‌دست آورد القسام درباره کشته شدن یک اسیر اسرائیلی توسط رژیم صهیونیستی هشدار داد روسیه: اوکراین مبادله اسرا را به تعویق انداخته است قوه قضائیه: متهم به قتل الهه حسین‌نژاد سابقه تجاوز و سرقت نداشته است دستگیری عاملان شهادت قاضی احسان باقری عراقچی در گفت‌وگوی تلفنی با اسحاق‌دار، بر ضرورت وحدت امت اسلامی تأکید کرد افشای یکی از بزرگ‌ترین ضربات اطلاعاتی تاریخ به رژیم صهیونیستی (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) اوکراین یک جنگنده سوخو-۳۵ روسیه را سرنگون کرد
سرخط خبرها

ماجرای فروش داخلی نفت و گشایش اقتصادی به روایت واعظی

  • کد خبر: ۳۸۶۳۰
  • ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۳
ماجرای فروش داخلی نفت و گشایش اقتصادی به روایت واعظی
رییس دفتر رییس جمهوری با بیان اینکه پیشنهاد شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا باید به تایید رهبر معظم انقلاب برسد، گفت: با سازو کاری که برای این طرح آماده می‌شود به مردم اطمینان داده می‌شود سود آن‌ها در این طرح از سود سالانه بانکی کمتر نشود.
به گزارش شهرآرانیوز، محمود واعظی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات وزیران درباره طرح گشایش اقتصادی و فروش داخلی نفت گفت: این ایده ابتدا در وزارت نفت مطرح شد، پس از آن کمیته‌ای با حضور رییس سازمان برنامه و بودجه، وزیر نفت و وزیر اقتصاد و امور دارایی تشکیل شد تا ابعاد این طرح را بررسی کنند و بعد در ستاد اقتصادی دولت به بحث گذاشته شد

رییس دفتر رییس جمهوری افزود: این طرح را در دو جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی با حضور سران سه قوا مفصل بحث کردیم و کلیات طرح تصویب شد و آن را خدمت رهبر معظم انقلاب تقدیم میکنیم و پس از آن که ایشان تایید و نظرات اصلاحی را ابلاغ کنند، آن را علنی می‌کنیم.

واعظی با بیان اینکه اظهاراتی که برخی مطرح می‌کنند بر اساس شنیده‌ها است، گفت: در دولت روال این است تا زمانی که رهبر انقلاب مصوبه شورای هماهنگی اقتصادی قوا را تایید نکنند، این مصوبه تلقی نمی‌شود بلکه فقط یک پیشنهاد است.

رییس دفتر رییس جمهوری نفت را کالا و ابزاری برای تقویت اقتصادی کشور دانست و با بیان اینکه سیاست فشار حداکثری مقداری محدودیت ایجاد شده است، گفت: در بودجه هم روزانه ۱.۵ میلیون بشکه نفت برآورد شده است، الان هدف‌گذاری کرده ایم تا روش‌های جدیدی در این زمینه اتخاذ کنیم که در جلسه شورای هماهنگی درباره کلیات طرح به توافق رسیدیم که بعد از تایید و تصویب کلیات، آیین نامه آن تدوین می‌شود.

واعظی افزود: رییس جمهوری دستور داده کمیته سازمان برنامه و بودجه و وزیران نفت و اقتصاد به همراه دبیر شورای عالی هماهنگی تا پایان این هفته آیین نامه را آماده کنند تا به محض دریافت تاییدیه یک گام پیش باشیم و آن را عملیاتی کنیم.

رییس دفتر رییس جمهوری با اشاره به نوسات بازار طلا و ارز گفت: بر اساس اهداف این طرح این امکان را برای مردم ایجاد می‌شود که بتوانند از یک بشکه تا صدهزار بشکه نفت بخرند.

وی گفت: با سازو کاری که برای این طرح آماده می‌شود به مردم اطمینان داده می‌شود سود آن‌ها در این طرح از سود سالانه بانکی کمتر نشود و تضمین داده شود اگر کسی تعدادی بشکه نفت خریداری کرد، سال آینده در زمان فروش اگر قیمت نفت بین المللی که اکنون ۳۸ دلار است به ۵۰ تا ۶۰ دلار رسید، بتواند نفت را به قیمت روز بفروشد.

اجرای طرح اقتصادی تورم زا نیست

واعظی افزود: ما نمی‌خواهیم اگر مردم در این طرح سرمایه گذاری کنند و قیمت نفت به زیر قیمت امروز مثلا به بشکه‌ای ۳۰ دلار کاهش یافت، ضرر کنند؛ برای همین پیش بینی کردیم بر اساس نرخ سود بانکی مثلا ۱۷ تا ۱۸ درصد سالانه باشد که مابه التفاوت آن را شرکت نفت ایران تامین می‌کند.

رییس دفتر رییس جمهوری با بیان اینکه اجرای طرح اقتصادی دولت تورم زا نیست، گفت: با این طرح یک کالا معامله می‌شود و همچنین برای شرکت‌های خصوصی ایرانی انگیزه بوجود می‌آورد که خرید آن‌ها به سقفی رسید بر روی صادرات نفت نیز کار کنند ضمن اینکه پالایشگاه‌هایی هم در داخل کشور وجود دارد.

وی اظهار داشت: در این طرح نفت به صورت ریالی و بر مبنای ارز نیمایی دلار امروز، خرید و فروش می‌شود، در زمان فروش هم اگر فرد می‌خواهد نفت را بفروشد به قیمت نفت و ارز نیمایی همان روز پول خود را می‌تواند به صورت ریالی پس بگیرد.

واعظی اضافه کرد: مردم می‌توانند اوراق نفتی این طرح را در بورس انرژی خرید و فروش کنند، ولی در حقیقت زمانی که کسی این اوراق را خرید و مثلا به ۵۰ تا ۶۰ هزار بشکه رسید می‌تواند یک کشتی کوچک اجاره کند و نفت را صادر کند.

رییس دفتر رییس جمهوری با تاکید بر اینکه طرح‌ها و کار‌های بزرگ را با مسائل جناحی و سیاسی نباید گره زده شود، گفت: فروش ۴ و ۵ ساله اوراق در آمریکا و اروپا و سایر کشور‌های جهان هم انجام می‌شود، هیچ کدام از این بحث‌ها در آن کشور‌ها نیست؛ و مردم هم این اوراق خریداری می‌کنند.

وی درباره نحوه هزینه کرد پول‌های حاصل از فروش اوراق نفتی (فروش داخلی نفت) گفت: این پول‌ها در مسیر حل مشکلات و برای توسعه کشور هزینه می‌شود. البته بستگی دارد در یک مقطع ۱۰ درصد از این منابع را برای پرداخت حقوق آن ماه و ۹۰درصد آن را در توسعه کشور صرف کنیم، ما اجازه نمی‌دهیم حقوق کارمندان دولت به تاخیر بیافتد و یا پول بازنشستگان پرداخت نشود، اما یقینا این پول‌ها خارج از مواردی که در قانون بودجه کشور است خرج نخواهد شد.

منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->