به گزارش شهرآرانیوز، یونس عرب، اظهار کرد: متأسفانه در حال حاضر با کمبود خون برای بیماران تالاسمی روبهرو هستیم؛ بهطوری که دانشگاه علوم پزشکی یکی از استانها اعلام کرده بود که خوندهی بیماران تالاسمی در اولویت قرار نگیرد و اولویت با مجروحان حوادث اخیر باشد.
رئیس انجمن تالاسمی ایران با تأکید بر نقش مردم در تأمین خون گفت: خون تنها فرآوردهای است که تأمین آن صرفاً در اختیار سازمان انتقال خون یا وزارت بهداشت نیست، بلکه مستقیماً به مشارکت مردم وابسته است. باید فرهنگ اهدای مستمر خون در جامعه نهادینه شود.
عرب با اشاره به آمار بیماران تالاسمی در کشور تصریح کرد: در ایران بیش از ۲۳ هزار بیمار تالاسمی وجود دارد و حدود ۳۰ درصد از خون اهدایی مردم نیکوکار، صرف درمان این بیماران میشود.
وی همچنین به مشکلات تأمین خون در شرایط بحرانی اشاره کرد و گفت: جنگ ۱۲ روزه اخیر، کابوسی جدی در حوزه انتقال و تأمین خون بود؛ چراکه فرآیند انتقال خون شرایط خاصی دارد و رعایت زنجیره سرد الزامی است. در آن شرایط، انتقال هوایی عملاً غیرممکن بود و متأسفانه نتوانستیم خون مورد نیاز استان سیستان و بلوچستان و برخی مناطق دوردست را از طریق هوایی تأمین کنیم.
رئیس انجمن تالاسمی ایران در پایان خاطرنشان کرد: حل این چالشها تنها با مشارکت جدی و مستمر مردم در اهدای خون امکانپذیر است. در حال حاضر استانهای تهران، مازندران و گیلان به شدت نیازمند اهدای خون هستند. همچنین در استانهای جنوبی کشور به دلیل تعداد بالای بیماران تالاسمی از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس، بوشهر و خوزستان، حضور و مشارکت مردم در اهدای خون ضروری است.
منبع: ایلنا