۴هزار و ۲۰۰ نمونه خون بندناف در سازمان انتقال خون ذخیره شد

  • کد خبر: ۴۱۴۹۱۷
  • ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۲۱:۳۲
۴هزار و ۲۰۰ نمونه خون بندناف در سازمان انتقال خون ذخیره شد
مسئول خون بندناف و سلول‌های بنیادی سازمان انتقال خون گفت: حدود ۴۲۰۰ نمونه خون بند ناف با کیفیت در سازمان ذخیره سازی و ۳۱ مورد پیوند موفقیت آمیز نیز دراین خصوص انجام شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر نسیم عزتی با اعلام این خبر افزود: بند ناف که از آن به عنوان یک زباله بیولوژیک یاد می‌شود، حاوی خونی است که منبع بسیار مناسبی برای پیوند سلول‌های بنیادی است.

وی با بیان اینکه علم استفاده از خون بند ناف و سلول‌های بنیادی موجود آن ۳۵ سال است که در دنیا راه‌اندازی شده است، خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه عمر سلول‌های بنیادی در خون بند ناف بسیار محدود است، بلافاصله در زمان محدود بین ۳ تا ۵ دقیقه بعد از زایمان فرصت و زمان طلایی برای جمع آوری خون بند ناف است.

امکان ذخیره سازی خون بند ناف تا ۲۵ سال

مسئول خون بندناف و سلول‌های بنیادی سازمان انتقال خون گفت: از بند ناف قطع شده نوزاد بلافاصله بعد از زایمان می‌توان حدود ۱۵۰ تا ۳۰۰ «سی سی» خون جمع آوری کرد و تحت پروتکل‌های ویژه سلول‌های بنیادی جداسازی می‌شود و در دمای منفی ۱۹۲ تا ۱۹۵ درجه می‌توان بین ۲۰ تا ۲۵ سال نگهداری کرد.

وی تاکید کرد: در فرایند فرآوری خون بند ناف تست‌های مهمی برای سنجش سلامت خون جمع آوری شده از بند ناف و تعیین گروه خونی و همچنین آزمایش تعیین HLA (سازگاری) گرفته می‌شود.

همکاری چهار بیمارستان در تهران برای جمع آوری خون بند ناف

عزتی اعلام کرد: برای جمع آوری خون بند ناف در حال حاضر در تهران چهار بیمارستان نجمیه، صارم، میلاد و مصطفی خمینی در حین زایمان خون بند ناف را جمع آوری می‌کنند و با سازمان انتقال خون در این زمینه همکاری دارند.

مسئول خون بند ناف و سلول‌های بنیادی سازمان انتقال خون گفت: خون بند ناف ذخیره شده برای پیوند برای افرادی که بین ۳۰ تا ۳۵ کیلوگرم وزن دارند قابل استفاده است، بنابراین در اکثر موارد می‌توان این سلول‌های بنیادی را که از طریق خون بند ناف جمع آوری شده است به اطفال تزریق و اهدا کرد.

وی تاکید کرد: درحال حاضر خون بند ناف در درمان حدود ۷۹ بیماری تهدیدکننده حیات مانند لوسمی، لنفوم و کم خونی سلول‌های داسی شکل و نقص سیستم ایمنی خون قابل درمان در بیماری‌های بدخیم و غیر بدخیم قابل استفاده است.

عزتی درپاسخ به این سئوال که آیا خون بند ناف جمع آوری شده قابل استفاده برای خانواده نوزاد (اهدا کننده) است، گفت: در ۹۹ درصد از موارد خون بند ناف جمع آوری شده به مصرف و پیوند خود نوزادی که خون از بند ناف وی گرفته شده است استفاده نمی‌شود.

وی افزود: پیوند و مصرف خون بند ناف برای پدر و مادر هم تقریبا به دلیل احتمال عدم سازگازی امکان پذیر نیست، اما احتمال پذیرش و سازگاری برای پیوند برای خواهر و برادر نوزاد بیشتر است، اما به شرط اینکه سازگاری باشد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.