هانتاویروس در ایران مشاهده نشده است | مراقب موش‌ها باشید

  • کد خبر: ۴۱۷۵۶۰
  • ۰۵ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۳۸
هانتاویروس در ایران مشاهده نشده است | مراقب موش‌ها باشید
مسئولان وزارت بهداشت اعلام کردند هانتاویروس در ایران مشاهده نشده است، اما مردم باید پیشگیری کنند.
مهدیه قمری
خبرنگار مهدیه قمری

به گزارش شهرآرانیوز؛ اخیرا محمدرضا‌صالحی، رئیس مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران، با اشاره به اینکه تاکنون هیچ مورد ابتلایی در ایران نداشته‌ایم، به بررسی ابعاد مختلف این ویروس پرداخت و گفت: این ویروس قدیمی است و همه‌گیر نیست، اما هانتاویروس جدید اگر در موارد خاص از انسان به انسان منتقل شود، می‌تواند کشندگی داشته باشد.

در این زمینه رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد در‌حالی توضیحات بیشتری درباره هانتاویروس و نحوه ابتلا به آن می‌دهد که توصیه‌هایی هم به حجاج و زائران ایرانی در کربلا دارد.

هانتاو‌یروس بیماری کاملا جدیدی نیست، اما مراقب باشید

زهرا‌ نهبندانی گفت: هانتاویروس بیماری کاملا جدیدی نیست. سویه‌ای که اکنون نگرانی جهانی ایجاد کرده است، ویروس آند (Andes virus) نام دارد، زیرا برخلاف بیشتر هانتاویروس‌ها، در موارد محدودی می‌تواند از انسان به انسان منتقل شود.

او با اشاره به اینکه ویروس آند (Andes virus) خانواده‌ای از ویروس‌ها ست که عمدتا در جوندگان، به ویژه موش‌ها زندگی می‌کند و انتقال معمولا از طریق ادرار، مدفوع و بزاق جوندگان است، اضافه کرد: سازمان جهانی بهداشت و مرکز کنترل بیماری اروپا اعلام کرده است که خطر همه گیری جهانی این ویروس پایین است و شرایط مشابه کووید‌۱۹ نیست، زیرا انتقال انسان‌به‌انسان بسیار محدود است، فقط سویه «آند» این قابلیت را دارد و معمولا تماس نزدیک و طولانی لازم است.

رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد به توصیه‌هایی برای عموم مردم درراستای پیشگیری از ابتلا به این ویروس نیز اشاره و بیان کرد: جلوگیری از ورود موش به خانه و انبار، استفاده از ماسک هنگام تمیزکاری، پرهیز از جارو‌کردن فضولات خشک موش، ضدعفونی محیط پیش از تمیزکاری، تهویه مناسب فضا‌های بسته و شستن دست‌ها پس از تماس با محیط‌های مشکوک از جمله راهکار‌های پیشگیری از ابتلا به هانتاویروس است.

نهبندانی توصیه‌هایی هم به حجاج و زائران ایرانی در کربلا ارائه کرد و متذکر شد: رعایت اصول بهداشت فردی و آداب تنفسی، خودداری از تماس با جوندگان (لاشه و فضولات آنها) و دوری از محل‌های تجمع جوندگان، استفاده از ماسک و دست‌کش در تجمعات و مراسم و شست‌وشوی مکرر دست‌ها با آب‌و‌صابون از جمله راهکار‌های پیشگیری حجاج و زائران ایرانی در کربلا‌ست، البته این گروه از هم‌وطنانمان باید توجه داشته باشند که در‌صورت بروز علائم (تب، درد عضلانی، سرفه، تنگی نفس، درد قفسه سینه، تهوع و استفراغ، دل درد و خون‌ریزی) حتما این موارد و نشانه‌ها را به مسئولان سلامت کاروان خود اعلام کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.