قطع بیش از ۴۰ ساعته آب در منطقه‌ای در مشهد | ساکنان خواستار علت آن شدند

  • کد خبر: ۴۳۰۴۷۷
  • ۲۳ تير ۱۴۰۵ - ۱۱:۰۷
  • ۷
قطع بیش از ۴۰ ساعته آب در منطقه‌ای در مشهد | ساکنان خواستار علت آن شدند
چهار شبانه‌روز متوالی، ساکنان شهرک مهرگان مشهد در بازه زمانی ۱۲ ساعته (از حدود ساعت ۶ عصر تا ۶ صبح) با قطعی گسترده آب مواجه شدند؛ بحرانی که در کنار کلافگی شهروندان، تناقضات آشکاری میان روایت‌های رسمی مسئولان و مشاهدات عینی مردم ایجاد کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، در حالی که حسین اسماعیلیان، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد پیش‌تر اطمینان داده بود که برنامه جیره‌بندی آب برای تابستان جاری وجود ندارد، تجربه ساکنان مهرگان از ۱۹ تا ۲۲ تیرماه، روایتی متفاوت را رقم زد. شهروندان با ابراز گلایه از نبود اطلاع‌رسانی و فقدان پیامک‌های هشدار قطع، این پرسش را مطرح می‌کنند که اگر جیره‌بندی الزامی است، چرا تنها محدود به این منطقه شده و چرا در این ابعاد گسترده اجرا می‌شود؟

روایت مسئولان: قطعی برق ایستگاه پمپاژ

محمود محتشمی‌راد، مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب مشهد، در واکنش به این وضعیت، عامل اصلی را «افزایش شدید دما و به تبع آن افزایش مصرف» در کنار «قطعی برق ایستگاه پمپاژ» دانست.

وی در گفتگو با شهرآرانیوز تأکید کرد که با انجام مانور‌های شبکه و هماهنگی برای جلوگیری از قطع برق ایستگاه، مشکل مرتفع شده است.

ادعای هدایت آب شرب به مزارع کشاورزی

با این حال، پاسخ‌های رسمی نتوانست غبار ابهام را از چهره این ماجرا بزداید. ساکنان شهرک مهرگان با اشاره به مشاهدات عینی خود، مدعی «آب‌دزدی» هستند. به گفته معترضان، جوی آبی در محل منبع ذخیره تعبیه شده که شبانه آب شرب ساکنان را به سمت زمین‌های کشاورزی پایین‌دست هدایت می‌کند؛ موضوعی که به ادعای مردم، بار‌ها به شرکت آبفای مشهد گزارش شده، اما بی‌پاسخ مانده است.

ابهامات فنی در شبکه توزیع

بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد قطعی‌ها به‌طور اختصاصی در فاز ۲ رخ می‌دهد. یکی از اهالی با اشاره به جدا بودن مخزن آب فاز‌ یک و دو به شهرآرانیوز گفت: «گویا منبع آب فاز ۲، علاوه بر تأمین نیاز ساکنان، موظف به آب‌رسانی به روستای برقی و همچنین فاز ۳ است؛ در حالی که فاز ۳ هنوز هیچ سکنه رسمی ندارد!»

ساکنان همچنین با طرح این پرسش کلیدی که «اگر مخزن سرریز دارد، چرا در سال‌های پرآبی چنین سرریزی رخ نمی‌داد؟»، نسبت به مدیریت منابع به‌شدت انتقاد دارند. آنها معتقدند در شرایط تنش آبی، مدیریت ناصحیح شبکه و هدایت آب به اراضی کشاورزی یا مخازن خالی فاز‌های توسعه، به قیمت محرومیت شهروندان از ابتدایی‌ترین حق خود تمام شده است.

حال باید دید در روز‌های آینده، شرکت آب و فاضلاب مشهد برای پایان دادن به این کلاف سردرگم و پاسخ به مطالبه شفاف‌سازی ساکنان مهرگان، چه تدبیری خواهد اندیشید؛ آیا مدیریت شبکه اصلاح می‌شود یا شهروندان همچنان باید تاوان ضعف در توزیع و سوءمدیریت منابع را بپردازند؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۵ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۳
0
0
تو این 4 روز از عصر تا صبح آب رو قطع می کردن، امروز سه شنبه تو این اوج گرما از ساعت 12 و نیم قطع کردن و پیامک زدن تا 8 صبح فردا. آخه ما چقدر آب ذخیره کنیم که برای 18 ساعت کافی باشه؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۶ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۳
0
2
پیامک قطع آب امروز به مدت 18 ساعت رو بعد از اینکه آب قطع شد برای مشترکین ارسال کردن. آخه این چه ستمیه در حق مردم میشه؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۷ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۳
0
1
حتی در مناطق روستایی و محروم هم که با کمبود آب مشکل دارن با تانکر براشون آب میبرن. حتی همین آبرسانی با تانکر رو هم از مردم محروم کردن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۸ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۴
0
0
همین قطعی اگه در مناطقی مثل سجاد یا هاشمیه بود تا مرز استعفای مدیرعامل پیش میبردن. فقط تفاوتش اینجاست که اینجا منطقه محرومه و صدا به جایی نمیرسه
وحید
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۴ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۴
1
1
سلام همه ساله بین منطقه فرید و مسکن مهر شهرک مهرگان درگیری برای آب هست و چیز جدیدی نیست، مسکن مهر رو بد جایی ساختن و فکرش نکردن برای آب مشکل می خوره
وطتنم ایران
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۸ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
1
0
قطعی برق هم بگین روزی دوبار برق منطقه ما قطع میشه اونم تو اوج گرما ساعت دوازده تا ۲ ساعت ۴تا ۶ خدا نگذره ازتون.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۰۱ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۹
0
0
توی شهر بروجرد هفته‌ای دو بار آنهم بمدت ۲۴ ساعت آب رو به بهانه ترکیدن لوله قطع می کنند آنهم در مناطق پایین شهر و شهرکهای اطراف شهر