کشته‌شدن شکارچی غیرمجاز در درگیری با محیط‌بانان قروه در کردستان

  • کد خبر: ۴۴۱۰۶۳
  • ۰۵ شهريور ۱۴۰۵ - ۲۳:۵۲
کشته‌شدن شکارچی غیرمجاز در درگیری با محیط‌بانان قروه در کردستان
یک شکارچی که در جریان درگیری مسلحانه با نیرو‌های یگان حفاظت محیط زیست در منطقه حفاظت‌شده بدر و پریشان شهرستان قروه مجروح شده بود، با وجود انتقال به بیمارستان و تلاش کادر درمان، ساعاتی پیش جان خود را از دست داد.

به گزارش شهرآرانیوز، اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان کردستان در پی جان‌باختن یکی از افراد حاضر در حادثه منطقه حفاظت‌شده بدر و پریشان قروه، با صدور بیانیه‌ای ضمن ابراز تاسف و همدردی با خانواده فرد جان‌باخته، جزئیات اولیه این حادثه را تشریح کرد.

اداره‌کل حفاظت محیط زیست کردستان در این بیانیه ضمن ابراز همدردی با خانواده فرد جان‌باخته تاکید کرد که بررسی دقیق ابعاد حقوقی و فنی این حادثه در صلاحیت مراجع قضایی و قانونی ذی‌صلاح است و این اداره‌کل خود را متعهد به تمکین از قانون می‌داند.

در این بیانیه آمده است: بر اساس گزارش‌های اولیه، حادثه در جریان ماموریت پایش، گشت و کنترل شبانه نیرو‌های یگان حفاظت محیط زیست و در پی مواجهه با شکارچیان غیرمجاز در منطقه حفاظت‌شده بدر و پریشان قروه رخ داده است.

بر اساس این گزارش، در جریان این مواجهه، متخلفان اقدام به تیراندازی کرده و درگیری مسلحانه روی داده که در تاریکی شب یکی از شکارچیان مجروح شد.

محیط‌بانان پس از این حادثه اقدامات اولیه امدادی را انجام داده و فرد مجروح برای ادامه مراحل درمانی با آمبولانس به بیمارستان منتقل شد، اما وی با وجود تلاش کادر درمان، روز بعد جان خود را از دست داد.

در ادامه این بیانیه آمده است: در جریان این عملیات، لاشه ۲ راس کل و بز وحشی به همراه یک قبضه سلاح غیرمجاز و سایر ادوات شکار کشف و ضبط شد و سایر افراد متخلف نیز با استفاده از تاریکی شب و شرایط کوهستانی منطقه از محل متواری شدند.

اداره‌کل حفاظت محیط زیست کردستان با تاکید بر اینکه ازدست‌رفتن جان یک انسان، فارغ از عنوان و موضوع، رخدادی تلخ و جبران‌ناپذیر است، ضمن تسلیت به خانواده فرد جان‌باخته اعلام کرد که خود را در غم و اندوه آنان شریک می‌داند.

این اداره‌کل همچنین با اشاره به شرایط دشوار و پرخطر فعالیت محیط‌بانان در مناطق کوهستانی و صعب‌العبور افزود: محیط‌بانان حافظان سرمایه‌های طبیعی و زیستی متعلق به نسل امروز و آینده هستند و در مسیر انجام وظایف خود همواره با تهدید‌های جانی مواجه‌اند.

در این بیانیه با اشاره به سابقه تلفات و آسیب‌های وارده به نیرو‌های محیط‌بانی استان کردستان آمده است: تاکنون پنج محیط‌بان این استان در رویارویی با متخلفان مسلح به شهادت رسیده و ده‌ها نفر نیز جانباز و مجروح شده‌اند.

اداره‌کل حفاظت محیط زیست کردستان در ادامه بر ضرورت پرهیز از هرگونه قضاوت و گمانه‌زنی پیش از اعلام نظر نهایی مراجع ذی‌صلاح تاکید و تصریح کرد: بررسی دقیق ابعاد حقوقی و فنی حادثه به مراجع قضایی و قانونی واگذار شده است.

در این بیانیه از مردم استان کردستان، به‌ویژه اهالی شهرستان قروه، خواسته شده با درک حساسیت و مخاطرات ماموریت‌های محیط‌بانی، نیرو‌های یگان حفاظت محیط زیست را در حراست از عرصه‌های طبیعی و سرمایه‌های ملی یاری کنند.

اداره‌کل حفاظت محیط زیست کردستان تاکید کرده که هدف نیرو‌های یگان حفاظت، صیانت از عرصه‌های طبیعی و انفال در چارچوب قانون و با حفظ آرامش است تا از تکرار حوادث تلخ و ناگوار جلوگیری شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.