رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ماجرای وارد کردن گلابی از آمریکا و چین در روزگار بسته بودن مرزها و کمبود دارو

  • کد خبر: ۴۴۳۶۸
  • ۰۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۹
ماجرای وارد کردن گلابی از آمریکا و چین در روزگار بسته بودن مرزها و کمبود دارو
این خبر ابتدا با یک تکذیب شروع شده که طبق آن رئیس اتحادیه صادرکنندگان میوه وتره بار کشور گفته است: «واردات رسمی گلابی از آمریکا، آفریقا و چین را تکذیب می‌کنیم.» اما خبر کمی بیشتر از این یک جمله است، او در ادامه گفته است: «اما گلابی از این کشور‌ها به طور قاچاق وارد کشور می‎ شود».
میثم دادگر | شهرآرانیوز؛ اگر مقامی به عنوان رئیس اتحادیه صادرکنندگان میوه وتره بار کشور داریم که مصاحبه هم می‌کند و نظرهایش را در اختیار رسانه‌ها قرار می‌دهد، به احتمال رئیس اتحادیه واردکنندگان میوه وتره بار هم باید داشته باشیم و خبری که در این مطلب قرار است به آن بپردازیم را باید به نقل از ایشان می‌نوشتیم. اما این خبر درباره واردات میوه را به نقل از رئیس واردکنندگان میوه نقل می‌کنیم. اما خبر چیست؟

این خبر ابتدا با یک تکذیب شروع شده که طبق آن رضا نورانی گفته است: «واردات رسمی گلابی از آمریکا، آفریقا و چین را تکذیب می‌کنیم.» خب این یک قدم روبه جلوست و ما حالا می‌دانیم که رسما گلابی از آمریکا یا چین یا آفریقا وارد کشور نمی‌شود. اما خبر کمی بیشتر از این یک جمله است، او در ادامه گفته است: «اما گلابی از این کشور‌ها به طور قاچاق وارد کشور می‎ شود».
 
خب! اصولا واردات یا صادرات موضوع به ذات بد یا خوبی نیست، به هرحال هر کشوری نیاز‌هایی دارد که آن را وارد می‌کند و برای به دست آوردن ارز این واردات، چیز‌هایی را هم صادر می‌کند. تا اینجا مشکلی وجود ندارد، اما سؤال اصلی این است که: «گلابی؟» اینکه در تحریم هستیم و مشکل ارز داریم، قطعا دلیل خوبی برای انتقاد از واردات گلابی یا سایر کالا‌های مفید مصرفی نیست، بحث ما هم این نیست. این موضوع که گلابی به شکل قاچاق به کشور وارد می‌شود، آن هم از آمریکا و چین هم بحث ما نیست. اینکه از کجا و چطور و با چه عنوانی می‌آید و چه کسی می‌آورد هم بحث دیگری است که می‌شود کنار واردات ۷۰۰ پورشه که این روز‌ها داغ است، آن را ندیده گرفت، چون وقتی می‌شود پورشه آورد و فروخت، گلابی که جای خود دارد.
 
سؤال اصلی اینجاست که ما مثلا پورشه نداریم و وسط تحریم هستیم و ارز کم است، اما عده‌ای دلشان پورشه می‌خواهد و، چون در داخل نداریم وارد می‌شود؛ اما گلابی؟
یعنی گلابی هم نداریم؟! پاسخ به این سؤال قطعا کار تخصصی است و از عهده نگارنده خارج است، اما بیایید به یک کارشناس مراجعه کنیم و چه کارشناسی بهتر از نوری، رئیس اتحادیه صادرکنندگان میوه وتره بار که در ادامه گفته است: «با آنکه کشور شرایط تولید گلابی دارد، این میوه به طور غیرقانونی از آمریکا وارد کشور می‌شود.» پس خبر خوب این است که ما شرایط تولید گلابی داریم و می‌توان گلابی وارد نکرد، اگر هم قرار به واردات باشد، می‌شود قاچاقی از آمریکا و چین گلابی نیاورد.

البته که این ماجرای واردات گلابی زیاد هم بد نیست، چون آمدنش بهتر از نیامدنش است! گلابی هم می‌توانست مانند موز شود که به گفته آقای نوری: «با توجه به بسته شدن ثبت سفارش موز از سال۹۸ تاکنون، ممکن است در نیمه دوم سال با گرانی این کالا در بازار روبه رو شویم.» البته او در ادامه این را هم گفته است که: «با توجه به افزایش قیمت ها، موز از سبد خانوار حذف نشده است، اما مسئولان باید ثبت سفارش موز را محدود و مقطعی می‌بستند، زیرا امروز کسانی که موز را از قبل ثبت سفارش کرده اند، با قیمت‌های نجومی به مردم می‌فروشند!»

به هرحال همین که گلابی می‌آید، حتی با قاچاق و حتی به غلط، بهتر از این است که مثل موز نیاید و کیلویی خیلی تومان باشد. اما آنچه که ماجرا را کمی تلخ می‌کند، مشکل برای ورود بقیه کالا‌های اساسی مانند دارو و واکسن است. یکی از کاربران فضای مجازی دراین باره توئیت کرده است: «برای واردات دارو و موادغذایی ۶میلیارد دلار ارز کم داریم، آن وقت عده‌ای با همین ارز نایاب از آمریکا و چین گلابی وارد کردند! واردکننده گلابی کیست که در اوج تحریم‌ها و کرونا و بسته بودن مرز‌ها و کمبود ارز، گلابی وارد کرده است؟!»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->