مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی خراسان رضوی خواستار تفویض اختیارات و شفافیت در توزیع اعتبارات قرآنی شد

  • کد خبر: ۴۵۲۴۶۸
  • ۲۲ مهر ۱۴۰۵ - ۱۹:۱۳
حسینی
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت خراسان رضوی با تأکید بر ضرورت تقویت نقش مؤسسات قرآنی در تصمیم‌گیری‌های فرهنگی خواستار تفویض اختیارات بیشتر به فعالان این حوزه و شفافیت در نحوه تخصیص و توزیع اعتبارات قرآنی شد.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام سیدرضا حسینی امشب ۲۲ مهرماه در نشست مدیران مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت خراسان رضوی که در محل اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد با تأکید بر ضرورت تقویت جایگاه اتحادیه‌های استانی، خواستار افزایش اختیارات این اتحادیه در فرایند صدور و تمدید مجوز مؤسسات قرآنی شد.

وی اظهار کرد: مؤسسات و اتحادیه‌های قرآنی در استان‌های مختلف از نظر ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها شرایط یکسانی ندارند بنابراین لازم است به‌جای اتخاذ رویکردی یکسان از ظرفیت استان‌های توانمند استفاده شود و تفاهم‌نامه‌های استانی برای تقویت فعالیت‌های قرآنی در دستور کار قرار گیرد.

ضرورت تسریع در صدور و تمدید مجوز مؤسسات قرآنی

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت خراسان رضوی با اشاره به مشکلات برخی مؤسسات در زمینه صدور مجوز تأسیس، تمدید مجوز فعالیت و تغییر اساسنامه، بر ضرورت واگذاری بخشی از اختیارات به اتحادیه‌های استانی تأکید کرد.

حجت الاسلام حسینی گفت: در حال حاضر اتحادیه در کمیته‌های مرتبط با بررسی مجوز‌ها و مصاحبه‌ها حضور دارد و برای صدور مجوز مؤسسات نیز پیگیری‌هایی انجام می‌شود. با این حال اگر بخشی از فرایند‌های اداری به اتحادیه واگذار شود روند صدور و تمدید مجوز‌ها با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.

وی با اشاره به تجربه سایر اصناف در زمینه صدور و تمدید مجوز‌ها افزود: در برخی حوزه‌ها تشکل‌های صنفی اختیار دارند بخش مهمی از امور مربوط به مجوز‌ها و بررسی شرایط فعالیت را انجام دهند. این ظرفیت می‌تواند در حوزه مؤسسات قرآنی نیز مورد توجه قرار گیرد تا ضمن تسهیل امور مشکلات اداری مؤسسات کاهش یابد.

حمایت از هزینه‌های جاری و ستادی اتحادیه

حجت الاسلام حسینی یکی دیگر از مطالبات اتحادیه را تأمین اعتبار برای هزینه‌های جاری و پشتیبانی از فعالیت‌های ستادی عنوان کرد و گفت: اتحادیه استانی در حال حاضر اعتبار مشخصی برای تأمین هزینه‌های ستادی خود ندارد.

وی افزود: بخشی از فعالیت‌های مرتبط با مؤسسات قرآنی در اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی با استفاده از ظرفیت و سازوکار اتحادیه پیش می‌رود.

وی با اشاره به هزینه‌های مربوط به نیروی انسانی و اداره امور اتحادیه اظهار کرد: برای حفظ و تقویت این تشکیلات و تداوم فعالیت‌های آن باید منابع مالی مشخصی در نظر گرفته شود.

تأکید بر مشارکت اتحادیه در توزیع اعتبارات قرآنی

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت خراسان رضوی با انتقاد از نبود نقش مؤثر اتحادیه در فرایند توزیع اعتبارات قرآنی استان در سال‌های گذشته، خواستار مشارکت این تشکل مردمی در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با حمایت مالی از مؤسسات شد.

حجت الاسلام حسینی بیان کرد: در سال‌های گذشته اعتبارات چندمیلیاردی قرآنی در استان توزیع می‌شد، اما اتحادیه نه در فرایند تخصیص این اعتبارات نقشی داشت و نه از میزان حمایت اختصاص‌یافته به هر مؤسسه اطلاع دقیقی دریافت می‌کرد. این موضوع پیش‌تر نیز مورد اعتراض قرار گرفت، اما به نتیجه مطلوب نرسید.

وی با اشاره به آشنایی نزدیک اتحادیه با وضعیت فعالیت مؤسسات قرآنی افزود: اتحادیه به دلیل ارتباط مستقیم با مدیران و آگاهی از فعالیت‌های میدانی مؤسسات می‌تواند در ارزیابی طرح‌ها، شناسایی ظرفیت‌ها و تعیین اولویت‌های حمایتی نقش مؤثری ایفا کند.

حجت الاسلام حسینی تأکید کرد: انتظار می‌رود در فرایند توزیع اعتبارات از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز زمینه مشارکت اتحادیه فراهم شود تا این تشکل در جریان میزان حمایت‌ها، نحوه تخصیص منابع و طرح‌هایی که قرار است به مؤسسات واگذار شود، قرار گیرد.

حمایت از طرح‌های قرآنی در تفاهم‌نامه با آستان قدس رضوی

وی در ادامه به همکاری اتحادیه با سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی اشاره کرد و گفت: در چارچوب تفاهم‌نامه منعقدشده با این مجموعه طرح‌های پیشنهادی مؤسسات قرآنی برای دریافت حمایت بررسی شده است.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت خراسان رضوی ابراز امیدواری کرد: حمایت از این طرح‌ها در ماه‌های باقی‌مانده سال و در چارچوب تفاهم‌نامه‌های منعقدشده آغاز شود و مؤسسات بتوانند از حمایت‌های پیش‌بینی‌شده بهره‌مند شوند.

مطالبه تأمین فضای اداری مناسب برای اتحادیه

حسینی تأمین فضای اداری مناسب و در دسترس را از دیگر نیاز‌های اساسی اتحادیه مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت خراسان رضوی دانست.

وی با اشاره به محدودیت فضای فعلی اتحادیه در سازمان تبلیغات اسلامی اظهار کرد: فضای موجود بسیار محدود است و در فصل تابستان نیز مشکلاتی از نظر سرمایش و تهویه وجود دارد. فضای در اختیار اتحادیه در اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با محدودیت‌هایی همراه است و شرایط مناسبی برای فعالیت مستمر و پاسخ‌گویی به مدیران مؤسسات فراهم نمی‌کند.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت خراسان رضوی تأکید کرد: با توجه به جایگاه اتحادیه و مسئولیت آن در پیگیری امور مؤسسات قرآنی ضروری است فضای اداری مناسب و در شأن این مجموعه در مکانی قابل دسترس در سطح شهر اختصاص یابد تا امکان ارتباط بهتر با مدیران مؤسسات و ارائه خدمات مؤثرتر فراهم شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.