دولت لبنان: طرح ارتش برای خلع سلاح حزب‌الله محرمانه است انفجار خونین یک خودرو در شهر حلب سوریه (۱۴ شهریور ۱۴۰۴) العربیه: طرح «انحصار سلاح در دست دولت لبنان» تصویب شده است حزب‌الله لبنان: حق استعفا از دولت یا اعتراض خیابانی را محفوظ می‌دانیم واکنش حماس به تهدید وزیر جنگ اسرائیل علیه نوار غزه جاسوسی آمریکا از رهبر کره‌شمالی شکست خورد بیش از ۷۰۰ هزار کودک در غزه از تحصیل محرومند ترامپ: هند و روسیه را به چین باخته‌ایم شهادت ۶۹ فلسطینی در شبانه‌روز گذشته | شمار شهدای غزه به ۶۴ هزار و ۳۰۰ نفر رسید (۱۴ شهریور ۱۴۰۴) وزیر لبنانی: طرح خلع سلاح آمریکایی است تکذیب یک نقل قول از معاون وزیر خارجه مذاکرات هسته‌ای ایران و آژانس اتمی از سر گرفته شد (۱۴ شهریور ۱۴۰۴) عراقچی: سوءتفاهم پیش‌آمده بین تهران و دوحه کاملا با سفر اخیر برطرف شد رایزنی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه ۳ کشور عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل آیت‌الله علم‌الهدی:  هدف دشمن ایجاد تفرقه بین سنی و شیعه است کرملین: دور دوم مذاکرات پوتین و ترامپ امکان‌پذیر است پوتین: هر نیروی خارجی در اوکراین هدف مشروعی برای حمله خواهد بود موضوع الحاق کرانه باختری از دستور کار کابینه رژیم صهیونیستی خارج شد وال استریت ژورنال: هیئت ایرانی به وین سفر می‌کند (۱۴ شهریور ۱۴۰۴) جزئیاتی از دیدار مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با عراقچی (۱۴ شهریور ۱۴۰۴) آمریکا سه گروه حقوق بشری فلسطین را تحریم کرد سنگ‌اندازی آمریکا برای حضور هیأت ایرانی در سازمان ملل تنش نظامی آمریکا و ونزوئلا بالا گرفت (۱۴ شهریور ۱۴۰۴) ترامپ فرمان اجرایی تغییر نام وزارت دفاع آمریکا را صادر می‌کند ایروانی: باید با قاطعیت در برابر تمامی خطرات هسته‌ای ایستادگی کنیم ناو هواپیمابر آمریکایی در عمان پهلو گرفت (۱۴ شهریور ۱۴۰۴) ادعا‌های واهی نتانیاهو درباره برنامه هسته‌ای ایران تکرار شد
سرخط خبرها

گروه ۷۷ و چین: تحریم‌ها علیه ایران باید فورا لغو شود

  • کد خبر: ۴۹۶۴۸
  • ۲۳ آبان ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۵
گروه ۷۷ و چین: تحریم‌ها علیه ایران باید فورا لغو شود
وزرای گروه هفتاد و هفت بعلاوه چین مجدد طی بیانیه‌ای بر رد تحمیل تحریم‌های یکجانبه اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران که تاثیرات منفی بر روی توسعه و رفاه مردم این کشور دارد تاکید می‌کنند و در این خصوص، رفع فوری این تحریم‌ها را خواستار هستند

به گزارش شهرآرانیوز، کشور‌های عضو گروه هفتاد و هفت بعلاوه چین در بیانیه سالانه‌ی خود لغو فوری تحریم‌های یکجانبه اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران را خواستار شدند.

کشور‌های عضو گروه هفتاد و هفت بعلاوه چین در بیانیه سالانه‌ی خود که در اجلاس وزرای خارجه این گروه در نیویورک به تصویب رسید، لغو فوری تحریم‌های یکجانبه اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران را خواستار شدند.

در این بیانیه تصریح شده است: "وزرای گروه هفتاد و هفت بعلاوه چین مجدد بر رد تحمیل تحریم‌های یکجانبه اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران که تاثیرات منفی بر روی توسعه و رفاه مردم این کشور دارد تاکید می‌کنند و در این خصوص، رفع فوری این تحریم‌ها را خواستار هستند."

در بند دیگری از این بیانیه درخصوص برجام تصریح شده است: "وزرای گروه هفتاد و هفت بعلاوه چین، مجددا بر اهمیت حمایت و تقویت چندجانبه گرایی تاکید می‌کنند و در این خصوص اعلام می‌دارند که برنامه جامع اقدام مشترک میان ایران و سایر طرف‌ها، نمونه‌ای محکم از اقدام چندجانبه‌ی موفق برای حل مسائل جهانی است. همچنین تاکید می‌شود که چنین مدلی را می‌توان نمونه‌ای واقعی برای تسریع در دستیابی به توسعه پایدار از جمله از طریق تقویت همکاری‌های بین‌المللی مبتنی بر تقویت ابزار‌های اجرایی دانست".

هنگام تصویب این بیانیه، سفیر عربستان در سازمان ملل ضمن اعتراض به درج موضوع برجام در بیانیه وزرای گروه اظهار داشت بحث برجام در واقع یک بیانیه سیاسی توسط ایران است که چند سال قبل به ناحق در بیانیه وزرای گروه تزریق شده است و بنابراین لزومی ندارد که چنین تاییدی توسط وزرای گروه، ادامه پیدا کند. وی ادعا کرد: پاراگراف مربوط به برجام در بیانیه سال جاری منعکس کننده واقعیات موجود نیست و با خروج آمریکا از برجام، این برنامه شکست خورده است؛ بنابراین بند مزبور، واقعیات را منعکس نکرده و لازم است از متن بیانیه حذف شود.

در پاسخ به اظهارات نامبرده، علی حاجیلاری نماینده کشورمان گفت: "من تعجب می‌کنم از اینکه سفیر عربستان ادعا دارد پاراگراف مربوط به برجام با فشار ایران در متن بیانیه وزرا تزریق شده است. هنگامی که این پاراگراف، به قول شما در حال تزریق در بیانیه بود شما حضور داشتید و هیچ اعتراضی نکردید. این درحالیست که حتی وقتی کودکی را برای تزریق به مطب پزشک می‌برند، این کودک گریه و اعتراض می‌کند! این درحالیست که عربستان در هنگام این به اصطلاح تزریق حضور داشته و هیچ اعتراضی هم نسبت به آن نکرده و بنابراین ادعای تزریق پاراگراف به متن بیانیه، بیشتر به شوخی شباهت دارد. ضمن اینکه ادعای بی‌اساس عربستان مبنی بر عدم ارتباط موضوع با بیانیه وزرای گروه به نوعی توهین به همه وزرای محترم امور خارجه‌ گروه است. یعنی شما معتقدید نزدیک به ۱۴۰ وزیر امور خارجه تشخیص ندادند که موضوع به بیانیه وزرا ارتباط ندارد و تنها عربستان تشخیص داده؟ "

حاجیلاری دیپلمات کشورمان در سازمان ملل با واکنش به اظهارات سفیر عربستان مبنی بر لزوم درج واقعیات در بیانیه وزرای گروه، تاکید کرد: "این عربستان نیست که تعیین می‌کند واقعیات موجود چیست و تجربه هم نشان داده که عربستان تعریف دیگری از واقعیت دارد و اصولا واقعیات از دیدگاه عربستان و آمریکا با واقعیات از دید جامعه‌ی بین‌المللی متفاوت است. تعیین وضعیت برجام برعهده اعضای آن است و دیدیم که یک ماه قبل، اعضای شورای امنیت تلاش مبتنی بر سوء‌نیت آمریکا برای همراه کردن جامعه جهانی در این خصوص را ناکام گذاشتند".

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->