وقوع انفجار مقابل شهرداری رباط‌کریم| فرماندار: این حادثه در دست بررسی است هشدار به ارسال‌کنندگان پیامک جعلی «ثبت شکوائیه» بازداشت و انتقال تاج‌زاده به زندان اصلاحات دفترچه ثبت‌نام آزمون دکتری ۱۴۰۵ اعلام شد تعطیلی برخی مدارس بندرعباس و استان هرمزگان در روز چهارشنبه (۱۴ آبان ۱۴۰۴) زلزله تنب بزرگ را لرزاند + جزئیات (۱۳ آبان ۱۴۰۴) ممنوعیت اجاره واحدهای مسکونی به صورت ساعتی و روزانه + فیلم مدیرکل جوانی جمعیت وزارت بهداشت: حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد سقط‌های جنین در کشور غیر عمدی است نسل «زِد» در کلاس‌های سنتی| بررسی چالش‌های تدریس سنتی معلمان در کلاس درس برای نوجوان امروز ۸۵ درصد خانواده‌هایی که اهدای عضو را رد می‌کنند، بعداً پشیمان می‌شوند رونمایی از ۳ بسته تربیتی درمورد جنگ ۱۲ روزه با حضور قالیباف (۱۳ آبان ۱۴۰۴) ابتلا به کرونا حین بارداری می‌تواند ریسک اوتیسم را در فرزند افزایش دهد زندگی بی‌تحرک چه بلایی سر بدن شما می‌آورد؟ کمبود شدید تخت‌های روانپزشکی کودک و نوجوان در کشور | تخت خالی نداریم جان‌باختن بیش از ۱۰ هزار نفر در تصادفات رانندگی طی شش‌ماهه نخست ۱۴۰۴ | خراسان رضوی، در صدر آمار تلفات فعالیت ۷ هزار و ۸۰۰ شرکت صوری به حالت تعلیق درآمد واریز معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری بگیران به پایان رسید (۱۳ آبان ۱۴۰۴) آموزش بچه‌ها تنها راه پیشگیری از انتقال بیماری‌های واگیردار در مدرسه | خودمراقبتی دانش‌آموزی ثبت‌نام بیش از ۱۱۸ هزار داوطلب در آزمون دکتری نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۵ | مهلت ثبت‌نام تا ۱۶ آبان ادامه دارد بهترین ورزش‌ها برای کاهش درد آرتروز زانو کدامند؟ آخرین اخبار از واریز وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی (۱۳ آبان‌ماه ۱۴۰۴) خطر جدی برای دریای خزر | بیش از صد لاشه فک خزری در قزاقستان کشف شد کارت ورود به جلسه آزمون وکالت کانون وکلا منتشر شد (۱۳ آبان ۱۴۰۴) + شرکت بیش از ۹۸ هزار داوطلب در آزمون مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی: دانش‌آموزان ما در میدان شهادت حاضرند تسویه مطالبات بیمه تکمیلی بازنشستگان طی چند روز آینده | تأمین اجتماعی: بابت برخی تأخیر‌ها در پرداخت معوقات حقوق عذرخواهیم ضرورت تبدیل مدارس به فضای فرهنگی عاطفی و تربیتی هشدار سازمان غذا و دارو درباره بازسازی غیرمجاز ظروف نچسب ۳۴ تصادف در جاده‌های خراسان رضوی، طی شبانه‌روز گذشته (۱۳ آبان ۱۴۰۴) افزایش هشدار‌ها درباره روش‌های غیراصولی کاهش وزن
سرخط خبرها

آیا بیماری کرونا با واکسن تمام می‌شود؟

  • کد خبر: ۵۰۷۳۳
  • ۰۵ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۲
آیا بیماری کرونا با واکسن تمام می‌شود؟
بیشتر کشورهای دنیا در حال آماده شدن برای واکسیناسیون وسیع در برابر کرونا هستند اما تولید این واکسن با حواشی زیادی همراه است.
به گزارش شهرآرانیوز، واکسن بیماری‌ها با هم تفاوت دارند، بعضی بیماری‌ها به دلیل پیچیدگی ویروس هیچ واکسنی ندارند مانند ایدز، یا به دلیل ساده بودن بیماری نیازی به واکسن نیست مثل سرماخوردگی.

با واکسن بیماری‌هایی مانند فلج اطفال، آنفلوانزا، سرخک، سل و هپاتیت از کودکی آشنایی داریم و بعضی از آن را هر سال یا در سال‌های متفاوت تزریق می‌کنیم.
 

عملکرد واکسن کرونا چگونه است؟

ساده‌ترین تعریفی که پزشکان از واکسن دارند این است که واکسن نمونه ضعیف شده یا کشته شده یک ویروس است و با وارد شدن به بدن شما آنتی بادی این بیماری را ایجاد می‌کند و شما را در برابر ابتلا به این بیماری مقاوم می‌کند.

اگر شما واکسن بیماری را تزریق کنید در واقع در برابر ابتلا به آن بیماری ایمن هستید و این مسئله‌ای است که با توجه به گسترش ویروس کرونا همه به دنبال آن هستند.

ویروس کرونا حدود یکسال است آسیب‌های جبران ناپذیری بر پیکر زندگی مردم زده و جان بسیاری از مردم را گرفته است. ویروس کرونا بعد از جنگ جهانی دوم یکی از پرتلفات‌ترین پدیده‌های قرن اخیر محسوب می‌شود.

یکی از بحث‌های اصلی پیرامون ویروس کرونا درباره واکسن آن است. بسیاری از شرکت‌هایی دارویی در جهان از جمله آمریکا، چین، روسیه و انگلیس به دنبال ساخت واکسن کرونا هستند.

مهم‌ترین واکسن‌هایی که در این راه موفق بودند از جمله واکسن فایزر، مدرنا و تا حدودی دانشگاه آکسفورد هستند که آخرین مرحله بالینی خود را با موفقیت پشت سر گذاشتند. واکسن فایزر ۹۰ درصد، مدرنا ۹۴.۵ درصد و واکسن دانشگاه آکسفورد ۷۰ درصد توانسته اند موثر عمل کنند و تولید کنندگان این واکسن‌ها امیدوارند تا ۱۰۰ درصد هم ایمنی موثر ایجاد کنند، اما این واکسن‌ها زمانی به صورت رسمی به عنوان واکسن کرونا تایید می‌شوند که کاملا بی خطر و ایمن باشند.

علی فاطمی، نایب رئیس انجمن داروسازان ایران در این رابطه توضیح داد: عملا یک نوع واکسن و یا دارو باید ۴ فاز را طی کند تا مورد تایید قرار بگیرد. اغلب واکسن‌هایی که ما می‌شناسیم توانسته اند فاز ۳ را پشت سر بگذارند و فاز ۴ هم بعد از عرضه عمومی دارو مورد ارزیابی قرار میگیرد.

معمولا یک واکسن پس از ساخته شدن در آزمایشگاه روی حیواناتی که از نظر ژنتیکی شبیه انسان هستند، آزمایش می‌شوند. اگر ایمنی آن اثبات شود و بتواند واکنش سیستم ایمنی را موجب شود، مرحله پیش بالینی را می‌گذراند و سپس وارد مرحله آزمایش روی انسان می‌شود که به آن آزمایش بالینی می‌گوییم.

این بخش شامل سه فاز است و هر فاز از فاز قبل، زمان بیشتری طول می‌کشد و همچنین تعداد افرادی که واکسن روی آن‌ها آزمایش می‌شود در هر فاز بیشتر می‌شود. در فاز اول، واکسن روی گروهی کوچک از افراد سالم امتحان می‌شود تا از لحاظ عوارض جانبی بررسی شود. در فاز‌های دوم و سوم کارآیی واکسن مورد آزمایش قرار می‌گیرد. در مناطقی که میزان شیوع ویروس در آن‌ها بالاست مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و پس از عبور از این مراحل واکسن مورد نظر به صورت رسمی تایید می‌شود.

واکسن‌ها از نظر نحوه استفاده و عملکرد آن نوع‌های متفاوتی دارند، بعضی واکسن‌های کاندیدای کرونا به صورت استنشاقی و بعضی دیگر واکسن عضلانی هستند. واکسن‌های فایزر و مدرنا از مکانیزم جدید و پیچیده‌ای بهره می‌برند و با از استفاده از RNA پیام رسان باعث تولید آنتی بادی در انسان می‌شوند، اما واکسن آکسفورد عملکردی ساده‌تر دارد و با استفاده از ویروس ضعیف شده سیستم ایمنی افراد را تحریک می‌کند.

واکسن‌های زیاد وجود دارد که از مکانیزم‌های دیگری نیز بهره می‌برند با این حال هنوز نتوانستند ایمنی و بی خطر بودن خود را اثبات کنند. بسیاری از واکسن‌ها به دلیل ایجاد عوارض جانبی، تولیدشان متوقف شده و در حال بررسی هستند.

در این روز‌ها با خبر‌های متعددی درباره تولید واکسن کرونا مواجه می‌شویم، اما تعداد اندکی هستند که واقعا ایمن و کارآمد باشند و بیشتر این خبر‌ها به دلیل اهداف تجاری و سیاسی منتشر می‌شود. شاید جالب باشد بدانید هر شرکتی که خبر از تولید واکسن کرونا می‌دهد با افزایش چشمگیر سهام مواجه می‌شود و ارزش تجاری و حقوقی شرکت مورد نظر چند برابر می‌شود.

سازمان بهداشت جهانی درباره تولید واکسن فایرز و مدرنا ابراز امیدواری کرده و این واکسن‌ها را از کاندیدا‌های اصلی برای مقابله با کرونا نام برده است.

ایران نیز در عرصه واکسن کرونا پیشرفت‌های قابل توجهی داشته و شرکت‌های دانش بنیان در حوزه پزشکی تلاش‌های زیادی برای تولید واکسن کرونا داشته اند.

مینو محرز عضو کمیته علمی کشوری کرونا بیان کرد: واکسن ایرانی کرونا به زودی وارد فاز مطالعات انسانی می‌شود و بعد از دو ماه و قبل از پایان سال به شرط کسب نتایج خوب، قابل استفاده برای مردم خواهد بود.

در هر صورت واکسن کرونا مسیر طولانی را طی می‌کند تا به دست مردم برسد و کرونا نیز طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی حداقل تا دو سال آینده زندگی سراسر مردم جهان را تهدید می‌کند. پس بهتر است همچنان با زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و شستن دست‌ها فرصت تاخت و تاز را از این ویروس منحوس بگیریم.
 
منبع: YJC
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->