پیش‌بینی بورس برای روز یکشنبه ۹ شهریور ۱۴۰۴| سایه شوم مکانیسم ماشه بر سر بورس و فرار نقدینگی به سمت طلا و دلار پست خراسان رضوی میزبان استارتاپ‌ها می‌شود | توسعه تجارت الکترونیک با جابه‌جایی ۱ میلیون مرسوله در سال قطع برق و تنش آبی، برداشت سیب‌زمینی در تربت‌حیدریه را تهدید می‌کند پیش‌بینی قیمت دلار یکشنبه ۹ شهریور ۱۴۰۴ | تحلیل کارشناسان از بازار ارز: هشدار درباره تصمیمات هیجانی سرمایه‌گذاران پیش‌بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه ۹ شهریور ۱۴۰۴ | کارشناسان: ادامه روند صعودی قیمت طلا و سکه در صورت تداوم افزایش دلار ماینر‌ها را افشا کنید، ۲۰۰ میلیون تومان پاداش بگیرید| کشف ۷۰۶ دستگاه ماینر غیرمجاز در خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ پزشک ۲۴ در مشهد چه خدماتی ارائه می‌کند؟ قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۸ شهریور ۱۴۰۴) | افزایش شدید فیدلیتی و دیگنیتی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۸ شهریور ۱۴۰۴) | رشد ایران‌خودرویی‌ها گوشت گوساله در مشهد گران شد (۸ شهریور ۱۴۰۴) | گوشت گوسفندی کیلویی چند؟ بحران مسکن به روستاهای خراسان رضوی سرایت کرد | قرارداد ساخت ۴۰۰۰ واحد مسکونی با شهرداری مشهد به زودی امضاء می‌شود + فیلم اثر معکوس مکانیسم ماشه بر بازار خودرو | بازار خودروی مشهد از معامله خالی شد! اقتصاد دولتی مانع توسعه اقتصاد تعاونی در کشور است واکنش منفی بورس به مکانیسم ماشه | بورس کانال ۲.۴ میلیونی را از دست داد (۸ شهریور ۱۴۰۴) یارانه بیش از ۲۱۸ هزار نفر از مردم خراسان رضوی در مرداد ۱۴۰۴ قطع شد وقتی حقوق ثابت باعث بی ثباتی زندگی می‌شود! ۱۵۰ هزار تن برنج برای تنظیم بازار وارد شد (۸ شهریور ۱۴۰۴) همه چیز درباره مکانیسم ماشه | اسنپ بک بر اقتصاد ایران چه تأثیری می‌گذارد؟ تورم سالانه مواد غذایی به ۳۶.۸ درصد رسید | خوراکی‌ها همچنان در مسیر گرانی روش جدید کسب درآمد مشاوران املاک | هزینه کمیسیون بر دوش مستاجران قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۸ شهریور ۱۴۰۴) | رشد دلار زیر فشار مکانیسم ماشه الگوی کشت تا مهر ۱۴۰۴ ابلاغ می‌شود کف نرخ دلار در مشهد از ۱۰۲ هزار تومان عبور کرد (۸ شهریور ۱۴۰۴) طلا در مشهد اوج گرفت (۸ شهریور ۱۴۰۴) مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی: ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر خراسان رضوی تا پایان سال، به ۴۰۰ مگاوات می‌رسد طلای جهانی رکورد جدید زد (۸ شهریور ۱۴۰۴) تورم اجاره مسکن به کمترین میزان در ۴ سال اخیر رسید قیمت میوه در یک هفته اخیر در مشهد چه تغییری کرده است؟ (۸ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت میوه‌ در بازار نسبت‌به سال گذشته

  • کد خبر: ۵۲۸۲۲
  • ۲۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۸
افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت میوه‌ در بازار نسبت‌به سال گذشته
با اینکه این روز‌ها طبق روال هرسال با نزدیک‌شدن به شب یلدا باید شاهد تکاپو و رونق بازار میوه و تره‌بار باشیم، بررسی‌های میدانی خبرنگار ما حاکی از آن است که شرایط فعلی بازار میوه، نه سفره شب یلدای خانوار را پر می‌کند نه جیب میوه‌فروش را. این بررسی‌ها از افزایش بیش از دوبرابری قیمت سبد میوه خانواده‌های ایرانی در شب یلدای امسال نسبت‌به سال گذشته نشان دارد.
امیررضا وثوقی | شهرآرانیوز؛ با اینکه این روز‌ها طبق روال هرساله با نزدیک شدن به شب یلدا باید شاهد تکاپو و رونق بازار میوه و تره‌بار باشیم، بررسی‌های میدانی خبرنگار ما حاکی از آن است که شرایط فعلی بازار میوه، نه سفره شب یلدای خانوار را پر می‌کند نه جیب میوه‌فروش را. این بررسی‌ها نشان از افزایش بیش از دوبرابری قیمت سبد میوه خانواده‌های ایرانی در شب یلدای امسال نسبت‌به سال گذشته دارد. هندوانه و انار به‌عنوان میوه‌های اصلی این سبد، به‌طور متوسط بیش از دوبرابر افزایش قیمت یافته‌اند.

بر این اساس در حالی که قیمت هر کیلو انار شب یلدای پارسال ۷ هزار تومان بود امسال قیمت این میوه به بیش از ۱۶ هزار تومان رسیده است. همچنین قیمت مرکبات نیز رشد زیادی را تجربه کرده‌است. بر این اساس در حالی که پرتقال در سال گذشته کیلویی ۳۷۰۰ تومان و نارنگی ۶۶۰۰ تومان بود امسال قیمت این دو به ترتیب به ۱۵ هزار تومان و ۱۱ هزار تومان رسیده است. قیمت موز نیز از کیلویی ۱۳ هزار تومان در سال گذشته، امسال به بیش از ۳۰ هزار تومان رسیده است.

برای بررسی وضعیت بازار سری به خرده‌فروشان میوه‌وتره‌بار زدیم تا شرایط فعلی بازار را با سال‌های گذشته مقایسه کنیم. در گپ‌و‌گفت‌های متعدد پس از فاکتور گرفتن مشکلاتی ازقبیل افزایش هزینه حمل‌ونقل و نیروی انسانی، بیشتر فعالان این حوزه، بازار را سنگین‌تر از سال‌های گذشته ارزیابی می‌کنند.
 
یکی از فروشندگان میوه در خیابان دستغیب به خبرنگار ما می‌گوید: «قیمت‌ها با نزدیک شدن به شب یلدا، فضایی شده است و از آن‌طرف، مردم قدرت خرید ندارند. هرساله این روز‌ها اوج کار ما بود، اما حالا بازار آن‌قدر سنگین است که مردم بی‌خیال خرید میوه شده‌اند». شرایط فعلی بازار میوه را با رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد درمیان می‌گذاریم تا برخی از علل سنگینی بازار میوه را در این شرایط جویا شویم.


کمبود چند قلم میوه

حیدر ساکن با اشاره به اینکه هم‌اکنون قیمت میوه‌ها روند ثابتی به خود گرفته است، به خبرنگار ما می‌گوید: با ادامه این شرایط، انتظار می‌رود قیمت انواع میوه در روز‌های آینده و با نزدیک شدن به شب یلدا کاهشی شود، با این حال متاسفانه قدرت خرید مردم به‌شدت کاهش پیدا کرده است و به همین دلیل، خریدوفروش میوه در بازار داخلی به شکل چشمگیری کم شده است.
 
ساکن با بیان اینکه از نظر فراوانی انواع میوه در بازار با مشکلی مواجه نیستیم، می‌افزاید: با این حال در چند قلم میوه مانند پرتقال و انار برخلاف ذخیره‌سازی‌های فراوان به‌دلیل اینکه صادراتی هستند، مقدار اندکی کمبود داریم و از هفته‌های گذشته، قیمت این محصولات نسبت‌به قیمت متعارف، بیشتر شده است که ناشی از صادرات آن‌هاست. هم اکنون قیمت انار در میدان بار حول‌وحوش ۱۵ هزارتومان است.

وی با تاکید بر اینکه عرضه‌کنندگان همه ذخیره خود را روانه بازار کرده‌اند، ادامه می‌دهد: بی‌شک صادرات در افزایش قیمت‌ها در بازار موثر است، اما پیش‌بینی می‌کنیم روز‌های آینده، روندی کاهشی در قیمت میوه‌ها داشته باشیم؛ هرچند متاسفانه بازار داخلی شرایط سنگینی را پشت‌سر می‌گذارد.

رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد در پاسخ به این سوال که کاهش استقبال از خرید میوه با قیمت‌های نجومی، تأثیری بر کاهش قیمت‌ها خواهد گذاشت یا خیر، می‌گوید: تاجر‌های خارجی این کاهش استقبال و عرضه داخلی میوه را جبران خواهند کرد. وی می‌افزاید: فعلا صادرات بر قیمت میوه‌ها تأثیر گذاشته است، زیرا هنوز زمان زیادی از ذخیره‌سازی محصولات پاییزی نگذشته است و کشش بازار برای صادرات در روز‌های آینده، به‌دلیل نزدیکی به ماه ژانویه، کاهش می‌یابد.


میوه در سال جدید میلادی ارزان می‌شود

ساکن، افزایش صادرات میوه در هفته‌های اخیر را به‌دلیل نزدیکی به آغاز سال نو میلادی به‌ویژه در کشور‌های آسیای میانه، روسیه و کشور‌های جنوب‌شرقی آسیا، منشأ اوج‌گیری قیمت‌ها می‌داند و می‌افزاید: با ورود به ماه ژانویه، صادرات میوه به این کشور‌ها به‌صورت موقت کاهش می‌یابد. وی با بیان اینکه این موضوع به‌تدریج باعث کاهش قیمت میوه در بازار داخلی می‌شود، ادامه می‌دهد: زمان و عمر محصولات پاییزی رو به اتمام است و در روز‌های آینده، این میوه‌ها کیفیت صادراتی خود را از دست خواهند داد و عرضه داخلی آن‌ها زیاد می‌شود و بی‌شک شاهد کاهش قیمت‌ها خواهیم بود.

او تاکید می‌کند: زمانی که در این شرایط خاص کشور به‌دنبال ارزآوری باشیم، با چنین تبعاتی مواجه خواهیم بود و با اینکه در توزیع، ذخیره‌سازی و حمل‌ونقل میوه، بیشتر از متوسط جهانی هزینه کردیم که قیمت محصولات را افزایش می‌دهد، در مقابل کاهش ارزش پول ملی، صادرات این محصولات را توجیه‌پذیر می‌کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->