زمان پیش‌فروش بلیت قطار تیرماه ۱۴۰۴ اعلام شد کمبودی در تأمین مواد غذایی وجود ندارد | تولیدکنندگان دوشیفته مشغول‌اند ترخیص کالا در تمامی گمرکات طبق روال عادی در حال انجام است (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی تا ساعت ۲ بامداد دوشنبه (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) حفظ پایداری تولید برق با تمام توان بازار ارز تجاری امروز فعال است (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) جهش قیمت طلا به ۸ میلیون تومان در مشهد (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) + جزئیات قیمت دلار و طلا پس از حمله نظامی اسرائیل به ایران چه تغییری کرد؟ (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: اگر بخواهیم مسیر توسعه را ادامه دهیم، باید تسهیلگری صورت گیرد سوخت‌رسانی در سراسر کشور بدون مشکل در حال انجام است (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) + فیلم تغییر ساعت کاری کارگران توافقی است رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی: ذخایر کالایی مشهد در وضعیت مطلوبی قرار دارد ۳ میلیون و ۱۵۰ هزارتن خرید تضمینی گندم انجام شد واحد‌های صنفی و بازار‌ها امروز فعال هستند (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) سازمان بورس برای تعطیلی بورس در روز دوشنبه (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) تصمیم‌گیری می‌کند احتمالاً سقف اجاره‌بها در مشهد، ۲۵ درصد تعیین می‌شود | سقف کاذب نرخ کرایه استاندار خراسان رضوی: شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی باید رکن تصمیم‌گیری اقتصادی استان باشد فعالیت بدون وقفه پالایشگاه تهران ادامه دارد (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در تره‌بار مشهد (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) | افت قیمت میوه بورس به مدت سه روز از فردا (یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴) تعطیل شد آغاز فعالیت عادی دستگاه‌های اجرایی از فردا (یکشنبه، ۲۵ خرداد ۱۴۰۴) | دورکاری با ابلاغ استانداران ممکن است نحوه فعالیت بانک‌ها، فردا (یکشنبه، ۲۵ خرداد ۱۴۰۴) چگونه خواهد بود؟ دستور وزیر کار بر حفظ روال عادی انجام امور و خدمت‌رسانی به مردم در وزارت رفاه برگزاری جلسه کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی با محوریت بررسی وضعیت تأمین و توزیع کالا‌های اساسی (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) توقف پرواز‌ها تا ساعت ۲ بامداد روز یکشنبه (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) تمدید شد مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های مسافربری کشور: مردم نگران نباشند، تردد اتوبوس‌های بین‌شهری برقرار است برگزاری نمایشگاه الکامپ به تعویق افتاد بورس تل‌آویو و آمریکا ریخت (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) + جدول آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) | فرار گسترده از دارایی‌های ریسک‌پذیر
سرخط خبرها

تأخیر در پرداخت وام سهام عدالت، چرا؟

  • کد خبر: ۵۳۴۳۹
  • ۰۲ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۲
  • ۱
تأخیر در پرداخت وام سهام عدالت، چرا؟
با وجود وعده‌های گوناگون درباره زمان و شرایط اعطای وام سهام عدالت هنوز خبری از دستور بانک‌مرکزی نیست، دبیر کانون بانک‌های خصوصی با بیان اینکه خود سهام عدالت نمی‌تواند وثیقه باشد، علت تأخیر در ابلاغ دستور را بررسی منابع بانک‌ها از سوی بانک مرکزی عنوان می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، پس از آزادسازی سهام عدالت موضوع اعطای کارت اعتباری به سهامداران مطرح شد. ابتدا قرار بود سهامداران تا سقف ۵۰ تا ۶۰ درصد ارزش سهام عدالت خود از بانک کارت اعتباری خرید دریافت کنند، اما این وعده محقق نشد.

 

میانه آذر ماه محمود حسنلو، مدیر فنی سهام عدالت در گفت‌وگوی زنده اینستاگرامی گفت: برای دادن کارت اعتباری مدتی است با بانک‌ها در تعامل هستیم تا بتوانیم سرویس الکترونیکی توثیق سهام عدالت را در اختیار سهامداران قرار دهیم.

 

او خبر داد که سرویس‌های لازم برای ارائه این خدمت از سوی بانک‌ها آماده و قابل استفاده است. اما در حال حاضر برای آغاز فرایند پرداخت وام به سهامداران سهام عدالت نیاز هست که بانک مرکزی ابلاغیه‌ای منتشر کند تا براساس آن بانک‌ها پرداخت وام را آغاز کنند. همچنین شرایط وام را بانک‌ها هستند که تعیین می‌کنند.

 

علت تأخیر در اعطای وام

به‌تازگی نیز گفته شد که قرار است از ابتدای دی ماه به سهامداران سهام عدالت که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند معادل ۵۰ درصد از ارزش سهامشان وام با نرخ سود ۱۸ درصد و اقساط ۳۶ ماهه پرداخت شود.

 

علیرضا ماهیار، معاون شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، نیز گفت:۳۰ میلیون از مشمولان سهام عدالت که روش غیرمستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده‌اند می‌توانند از ابتدای دی‌ماه از بانک‌های دولتی وام خرد دریافت یا اقدام به خرید کالا کنند.

 

به گفته او پنج بانک دولتی و نیمه دولتی، چون بانک ملی، پست بانک، ملت، صادرات و تجارت در ارایه کارت اعتباری به مشمولان سهام عدالت اعلام آمادگی کرده‌اند. برخی بانک‌های خصوصی نیز برای پرداخت وام خرد از طریق کارت‌های اعتباری سهام عدالت پای کار آمده‌اند.

 

همچنین این مسئول تاکید کرده بود که مزیت دریافت چنین وامی این است که سهام شخص به جای ضامن وام وثیقه می‌شود و متقاضی دیگر نیازی به ضامن ندارد.

 

حالا دی ماه آغاز شده و همچنان خبری از دستور بانک‌مرکزی به شبکه بانکی برای اعطای این وام نیست.

 

محمدرضا جمشیدی، دبیر کانون بانک‌های خصوصی درباره علت این تاخیر از سوی بانک مرکزی می‌گوید: احتمالا در حال حاضر بانک مرکزی در حال سنجش منابع و مصارف تک تک بانک‌هاست تا بر اساس آن منابع سهمیه برای اعطای تسهیلات به چند بانک اعلام کند.

 

محدودیت منابع بانک‌ها

حتی اگر دستور مربوط به اعطای وام سهام عدالت از سوی بانک مرکزی ابلاغ شود تجربه نشان داده در صورت محدودیت منابع بانک‌ها برخورد سلیقه‌ای آن‌ها با اعطای چنین تسهیلاتی دور از انتظار نیست. شبیه اتفاقی که ظاهرا برای وام ودیعه مسکن هم افتاده است.

 

دبیر کانون بانک‌های خصوصی در پاسخ به این سوال که آیا بانک‌ها منابع کافی برای اعطای چنین تسهیلاتی را دارند، می‌گوید: این وام از نظر منابع فشار زیادی به بانک‎ها وارد می‌کند. پیش از این هم با ورود کرونا وام‌های متعددی که برای آن‌ها تکلیف شد که فشار زیادی به منابعشان آورد، حالا هم منابعشان به قدری نیست که بتوانند همه موارد را با هم پیش ببرند.

 

سهام عدالت نمی‌تواند وثیقه باشد

جمشیدی در ادامه توضیح می‌دهد: تعدادی از سهام عدالت‌ها یک میلیون‌تومانی و بخشی ۵۳۲ هزارتومانی است. هر کدام هم یک قیمت بازار و یک قیمت اسمی دارند که قیمت بازار آن‌ها در حال نوسان است بنابراین باید مشخص باشد که ۵۰ درصد این سهام چقدر می‌شود که بانک روی آن تسهیلات دهد.

 

او همچنین با بیان این که گرفتن وثیقه مناسب با ارزش تسهیلات از وظایف بانک است تاکید می|‌کند که سهام عدالت نمی‌تواند وثیقه تسهیلات باشد، چون اگر قیمت آن در بورس کاهش پیدا کند در اصل وثیقه بانک در برابر تسهیلات اعطا شده، کم شده و بانک کسری وثیقه می‌آورد.

 

به گفته دبیر کانون بانک‌های خصوصی اگر سهام عدالت بخواهد وثیقه باشد رقم تسهیلات محدود می‌شود به مبلغ اسمی سهام عدالت. یعنی ۵۳۲ هزارتومان یا یک میلیون تومان؛ بنابراین به نظر می‌رسد لازم است پیش از هر وعده‌ای به مردم برای شبکه بانکی به روشنی مبلغ تسهیلات، نوع وثیقه و مقدار آن و… تعیین شده باشد تا بار دیگر مردم با مراجعه به شعب با برخورد جزیره‌ای بانک‌ها یا تلاش برای شانه‌خالی کردن از این تکلیف مواجه نشوند.

 

 آخرین اخبار درباره سهام عدالت را در شهرآرانیوز بخوانید

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۵
شخصی از همین ملت
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
0
0
چرا قبل از تحققیق و بررسی کامل یک موضوع، رسانه ای میشود؟ این غیر به سخره گرفتن ملت است؟ چندین ماه است اعلام میکنید وام سهام عدالت ، حالا تازه بانک مرکزی فهمیده باید موضوع را بررسی کند؟
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->