حماس: رژیم صهیونیستی مانع تشکیل کمیته اداره غزه می‌شود روسیه یک منطقه در زاپروژیا را تصرف کرد (۱۸ آبان ۱۴۰۴) نمایش لاشه پهپادهای «هرون» و «هرمس» ارتش اسرائیل + عکس معرفی نماینده وزارت خارجه در شورای راهبردی دیپلماسی سلامت قالیباف: چالش‌های اجرای برنامه هفتم با بررسی عملکرد یکساله دولت مشخص می‌شود نیویورک‌تایمز: ایران در جنگ بعدی ۲۰۰۰ موشک را همزمان شلیک می‌کند افسر صهیونیست: بدون هیچ برنامه‌ای وارد جنگ غزه شدیم حماس: سفر رئیس رژیم صهیونیستی به آفریقا تلاشی برای سفیدشویی چهره اسرائیل است عربستان همچنان عادی‌سازی روابط با اسرائیل را رد می‌کند رزمایش ارتش رژیم صهیونیستی در کرانه باختری دبیرکل سابق ناتو: رویارویی مستقیم با روسیه به جنگ جهانی سوم منجر می‌شود نتانیاهو بار دیگر از جلسه دادگاه گریخت ترامپ دوباره از بایدن انتقاد کرد خبرهای مهم از رفع فیلتر تلگرام در کشور | پوردهقان: توافق با تلگرام نیاز به مصوبه مجلس ندارد  رشد ۴۳ درصدی تجارت بین استان خراسان رضوی و پاکستان از مسیر تعامل  حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به لبنان (۱۸ آبان ۱۴۰۴) دفتر نتانیاهو دریافت جسد هدار گولدن را تأیید کرد تعطیلی دولت آمریکا در ایستگاه ۳۹ روزگی | واشنگتن: پرواز‌ها ۱۰ درصد کاهش می‌یابد بازداشت صدها فلسطینی از جمله چند زن و کودک در ماه اکتبر توسط اسرائیل مرحله نخست ششمین انتخابات پارلمانی عراق به پایان رسید (۱۸ آبان ۱۴۰۴) توقف فروش سلاح‌های آمریکایی به اعضای ناتو آیت‌الله علم‌الهدی: رفع مشکلات استان‌ها نیازمند افزایش اختیارات استانداران است | حل مشکل آب مشهد با استفاده از ظرفیت کشور‌های همسایه وزیر خارجه ترکیه فردا به آمریکا می‌رود کرملین: دستوری برای انجام آزمایش‌های هسته‌ای صادر نشده است رئیس ستاد نیرو‌های مسلح یمن به القسام پیام داد حماس جسد گولدن، افسر اسرائیلی را تحویل صلیب سرخ داد
سرخط خبرها

انتقاد چهره‌های اصلاح‌طلب به طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری

  • کد خبر: ۵۴۲۷۲
  • ۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۶
انتقاد چهره‌های اصلاح‌طلب به طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری
طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری همچنان در مجلس یازدهم در‌حال چکش‌کاری است، با این حال تصویب مفادی از آن با انتقادات گسترده‌ای همراه شده است. از‌جمله شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با صدور بیانیه‌ای به این طرح انتقاد کرد و تعیین شروط اضافی برای نامزد‌های انتخابات را با ذات نظام مغایردانست.
سید زهیر موسوی | شهرآرانیوز؛ طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری همچنان در مجلس یازدهم در‌حال چکش‌کاری است، با این حال تصویب مفادی از آن با انتقادات گسترده‌ای همراه شده است. از‌جمله شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با صدور بیانیه‌ای به این طرح انتقاد کرد و تعیین شروط اضافی برای نامزد‌های انتخابات را با ذات نظام مغایردانست.
 
در بخش‌هایی از این بیانیه آمده است: «در نظام جمهوری اسلامی ایران سازوکار‌ها و قوانین باید هر‌چه بیشتر زمینه مشارکت مردم در انتخابات را فراهم آورند و آزادی و رقابتی‌بودن آن را برای انتخاب‌شوندگان و انتخاب‌کنندگان تضمین کنند، تا کسانی که در فرایند انتخابات به قدرت می‌رسند، هرچه بیشتر تجلی اراده مردم و به تعبیر امام‌خمینی (ره) عصاره فضایل ملت باشند و خواسته‌ها و مطالبات مردم را دنبال کنند.
 
در‌این‌میان انتخاب رئیس‌جمهور که نماد جمهوریت نظام است، باید تابع قوانین، قواعد و خط مشی‌هایی باشد که خروجی آن نماینده جمهور مردم باشد. از همین‌روست که قانون اساسی شرایط نامزد‌های انتخابات ریاست‌جمهوری را به‌صورت حصری احصا کرده و آن را به قانون عادی موکول نکرده است؛ بنابراین تعیین هرگونه قید و شرط اضافی برای نامزد‌ها یا شناسایی هرگونه اختیاری برای مقامات اجرایی یا نظارتی که به محدودشدن حق انتخاب مردم منجر شود، انحراف از مسیر و مغایر با ماهیت و وصف ذاتی نظام جمهوری اسلامی است.»


هر نوع تغییر در قانون انتخابات برای جمهوریت نظام مضر است

همچنین آذر منصوری، قائم‌مقام دبیر کل حزب اتحاد ملت، در گفتگو با ایلنا درباره اصلاح قانون انتخابات گفت: «هر نوع تغییری در قانون انتخابات که دایره انتخاب مردم را محدودتر کند، نقض جمهوریت نظام و زیر‌پا‌گذاشتن تأکید بنیان‌گذار جمهوری اسلامی است که میزان را رأی ملت می‌دانستند. کاری که مجلس با قانون انتخابات ریاست‌جمهوری انجام داده از انتخابات و صندوق رأی شیر بی یال و کوپال و اشکمی می‌سازد.»

غلامرضا ظریفیان، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز در گفتگو با ایسنا، درباره اصلاح قانون انتخابات در مجلس، با اشاره‌به تلاش‌های انجام‌شده توسط بزرگان نظام برای برقراری ارتباط میان اسلامیت و جمهوریت در مجلس خبرگان قانون اساسی، گفت: «تضعیف هریک از جمهوریت یا اسلامیت نظام، موجب آسیب‌دیدن دیگری هم می‌شود؛ زیرا این دو مکمل یکدیگر‌ند. آنچه در قانون اساسی آمده است، روشن و شفاف بوده و آنچه تاکنون تصویب شده است، قانون اساسی را محدود می‌کند. شرط‌گذاشتن برای نامزدی در انتخابات به‌دلیل آنچه در قانون اساسی آمده است، موجب محدود کردن قانون اساسی می‌شود.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->