یاراحمدی: برگه‌های سرشماری باطل شده‌اند و اعتباری ندارند | باید ۳ میلیون‌ و ۱۰۰ هزار مهاجر افغانستانی غیرمجاز کشور را ترک کنند + فیلم دستورالعمل تازه سفارت افغانستان در تهران برای مهاجران | بازگشت‌کنندگان مستقیماً به اردوگاه مراجعه کنند نتیجه دیدار‌های اولین روز از نیم‌ فصل دوم لیگ برتر فوتسال افغانستان (۱۸ تیرماه ۱۴۰۴) طالبان در واکنش به صدور حکم بازداشت رهبرشان: دیوان کیفری بین‌المللی را به رسمیت نمی‌شناسیم معاون وزیر کشور: اتباع مجاز برای رفتن به زیارت اربعین مشکلی ندارند + فیلم ادامه بازی‌های لیگ برتر فوتسال افغانستان با انجام دو بازی | سرمربی تیم ملی فوتسال لیست بازیکنان برتر نیم فصل اول را اعلام کرد سفارت افغانستان در تهران هزینه صدور و تمدید پاسپورت را کاهش داد + جزئیات قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (سه‌شنبه ۱۷ تیرماه ۱۴۰۴) فیلم کامل اظهارات رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در برنامه صف اول احتمال بارندگی و وقوع سیل در ۱۰ ولایت افغانستان (۱۶ تیرماه ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (دوشنبه ۱۶ تیرماه ۱۴۰۴) دوغارون، دروازه مهاجرت معکوس | روایتی از حضور در کنار مهاجران افغانستانی که به خانه بازمی‌گردند + فیلم معاون امنیتی انتظامی استاندار خراسان رضوی: ما معتقد نیستیم که اتباع افغانستان در سرویس‌های جاسوسی فعالیت دارند محرم ۱۴۰۴ | مراسم علم کشی مهاجران افغانستانی در محله گلشهر مشهد + فیلم در ۱۰۰ روز گذشته ۳۶۰ هزار نفر از اتباع غیرمجاز افغانستانی به کشورشان بازگشته‌اند قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (چهارشنبه ۱۱ تیرماه ۱۴۰۴) بهترین‌های نیم فصل لیگ برتر فوتسال افغانستان معرفی شدند + جدول حسینی مزاری: دفاع از رهبر انقلاب اسلامی یک وظیفه شرعی و سیاسی است آنگلا مرکل: آلمان در قبال پناهجویان افغانستانی مسئول است قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (سه‌شنبه ۱۰ تیرماه ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کارشناس مسائل افغانستان: طالبان توهم قدرت پیدا کرده‌اند

  • کد خبر: ۵۶۹۳۸
  • ۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۶
کارشناس مسائل افغانستان: طالبان توهم قدرت پیدا کرده‌اند
یک دیپلمات پیشین می‌گوید: وضعیت فعلی افغانستان نتیجه سیاست‌های ۲۰ ساله آمریکا در این کشور است و کسانی که این وضعیت را به وجود آوردند بدون مسئولیت نمی‌توانند از آن عبور کرده و خارج شوند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ محسن روحی صفت درباره این که سیاست دولت جدید آمریکا نسبت به مساله افغانستان و مذاکرات صلح چگونه خواهد بود گفت: آن چیزی که باعث شده وضعیت فعلی ایجاد شود سیاست‌های نادرستی است که زلمای خلیل زاد نماینده آمریکا در امور افغانستان و تیم او در قبال بحران این کشور اتخاذ کردند.
 
وی تصریح کرد: در نتیجه چنین وضعیتی دولت مرکزی تضعیف شد و اعتبار کاذبی به طالبان داده شد و آن‌ها توهم قدرت پیدا کردند و همه این مسائل نتیجه روندی بود که خلیل زاد در افغانستان به وجود آورد.
 
این دیپلمات پیشین کشورمان در افغانستان با تاکید بر این که سیاست‌های نادرست آمریکا ضربه‌های زیادی به برقراری صلح در این کشور زد گفت: علی رغم این که طرفین متعهد به گفتگو‌های صلح شدند، اما هیچ گونه آتش بسی برقرار نشد و طالبان هم آتش بس را نپذیرفت و تنها امتیاز مذاکرات به دست آمد.
 
روحی صفت خاطرنشان کرد: این احتمال وجود دارد که در سیاست‌های جدید آمریکا نسبت به افغانستان تغییراتی ایجاد شود و محوریت کامل دولت کابل در مذاکرات به طور شاخص معلوم باشد و طرفین متقاعد شوند تا مشکلات را از طریق گفتگو‌ها حل کنند.
 
معاون پیشین دفتر مطالعات سیاسی وزارت امور خارجه در ادامه تاکید کرد: وضعیت فعلی افغانستان نتیجه سیاست‌های ۲۰ ساله آمریکا در این کشور است و رها کردن این وضعیت برای مردم مشکلاتی را به همراه دارد. کسانی که چنین وضعیتی را به وجود آوردند نمی‌توانند بدون مسئولیت از این وضعیت عبور کنند.
 
وی با بیان این که بحران افغانستان بسیار مساله پیچیده و طولانی مدت است گفت: اصل بحران بیش از ۴۰ سال است که ادامه دارد و طی این مدت بحران‌های متعددی رخ داده و بر روی هم انباشت شده است؛ لذا نمی‌توان انتظار داشت به سرعت وضعیت جدیدی در این کشور نشان داده شود. در واقع طرف‌های مختلف باید بتوانند به نقطه نظر مشترکی برسند.
 
این دیپلمات پیشین کشورمان همچنین بیان کرد: دستاورد‌هایی که پس از کنفرانس بن ایجاد شد شامل انتخابات، حقوق زنان و آزادی مطبوعات و جامعه مدنی این‌ها نباید پایمال شود. امیدواریم در دولت جدید آمریکا حداقل راهی برای تمام شدن این بحران پیدا شود گرچه انتظار به نتیجه رسیدن سریع نسبت به این مسائل غیر واقع بینانه است.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->