غریب‌آبادی: ایران بر حق غنی‌سازی اورانیوم تأکید دارد تل آویو مدعی ترور جانشین فرمانده یگان ۴۴۰۰ حزب الله شد ارزیابی مثبت گروسی از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا گروسی مذاکرات رم را یک روز مثبت خواند ابراز ناامیدی قطر از روند کُند مذاکرات درباره غزه سخنگوی وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با شهرآرانیوز: ترکیب تیم مذاکره‌کننده بر اساس روند مذاکرات و موضوعات دستورکار تنظیم می‌شود فرصتی به دیپلماسی برای منافع کشور آمار شهدای غزه به ۵۱ هزار و ۲۰۱ تن رسید (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) فارن‌پالسی از نیم نگاه آمریکا به ثروت‌های معدنی پاکستان پرده برداشت آیت‌الله علم‌الهدی: موزه دفاع مقدس اولویت نخست برنامه تفریحی‌فرهنگی زائران شود سخنگوی سازمان ملل: بیش از ۲ میلیون نفر در غزه در محاصره رژیم صهیونیستی هستند گزارش یونیسف از وضعیت اسف‌بار بیمارستان‌های کودکان در غزه | شرایط بسیار دشوار است کویت از نتایج دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا استقبال کرد مهاجرانی: دولت از رفع تحریم‌ها و تأمین حقوق ملت استقبال می‌کند امیر خاموشی: هوانیروز برای انجام مأموریت‌های رزمی و پشتیبانی در آمادگی کامل قرار دارد قالیباف قانون اجازه افزایش سهام سرمایه دولت در بانک بین‌المللی ترمیم و شرکت آی‌اف‌سی را ابلاغ کرد هیئتی از حماس با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد کمیسیون امنیت ملی مجلس با حضور عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای، تشکیل جلسه خواهد داد حمایت یک حساب غیررسمی متعلق به بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، از ایران و فلسطین تحلیل سی‌ان‌ان از سفر وزیر دفاع عربستان به تهران | ریاض معتقد به غیرقابل پیش‌بینی بودن گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکاست اولین حضور معاون جدید پارلمانی دولت در صحن مجلس شورای اسلامی (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) + فیلم مجلس با مسکوت‌ماندن طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی مخالفت کرد تحلیلگر مسائل سیاسی: حل سریع مشکلات ایران و آمریکا بعید است | نتیجه مذاکرات به رفتار طرف مقابل بستگی دارد یک هواپیمای سبک در «ایلینوی» آمریکا سقوط کرد و ۴ نفر کشته شدند زلنسکی: باوجود اعلام آتش‌بس، روسیه به حملات خود ادامه می‌دهد رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی، مولدسازی را تسریع و بهبود می‌بخشد با حکم وزیر کشور مجید بیکی به فرمانداری سرخس منصوب شد سردار فدوی: در مقابل دشمن تا بن دندان مسلح، نباید کوتاه آمد
سرخط خبرها

پایان پنهان‌کاری با پهپاد

  • کد خبر: ۵۹۲
  • ۰۱ تير ۱۳۹۸ - ۰۵:۱۵
پایان پنهان‌کاری با پهپاد
سیر تا پیاز ماجرای انهدام پهپاد آمریکایی در آسمان ایران

ایمان فروزان‌نیا - بامداد پنجشنبه یک پهپاد جاسوسی مدل گلوبال هاوک آمریکا که روی آب‌های خلیج فارس در حال پرواز بود، وارد مرزهای هوایی ایران شد و بلافاصله با آتش پدافند هوافضای سپاه در منطقه روبه‌روی کوه مبارک استان هرمزگان در آسمان منهدم شد تا به داغ‌ترین خبر چند روز گذشته در جهان تبدیل شود. این اولین بار نیست که پهپادهای جاسوسی آمریکا از سوی نیروهای سپاه پاسداران شکار شده‌اند. تا قبل از این 5 پهپاد آمریکایی دیگر به دام پدافند نیروی هوایی افتاده‌اند که احتمالا آرکیو170 که در سال 90 به صورت سالم در مرزهای شرقی کشورمان زمین‌گیر شد را به خاطر دارید. با این حال پهپادی که پنجشنبه در آسمان ایران منهدم شد پیشرفته‌ترین ابزار جاسوسی دشمن است که تا به حال با آن سعی در تجاوز به حریم کشورمان داشته است. در اینفوگرافیک پیش رو درباره این پهپاد جاسوسی و سامانه موشکی که موفق به انهدام آن شده است، اطلاعات جالبی آورده‌ایم و سپس به مرور واکنش‌های چهره‌های سیاسی در مورد این اتفاق ‌پرداختیم. 

 

ضرب شست «سوم خرداد»

با سامانه موشکی که غول دویست‌میلیون‌دلاری آمریکا را منهدم کرد، آشنا شوید:
سامانه پدافندی سوم خرداد، یک سامانه پدافند موشکی با قابلیت تحرک بالاست که در سال ۱۳۹۳ از سوی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رونمایی شد. مقابله با هواپیماهای تاکتیکی و راهبردی، بالگرد، موشک‌های کروز و پهپاد ازجمله مأموریت‌های این سامانه است که می‌تواند در شرایط جنگ الکترونیک نیز به‌خوبی اهداف خود را سرنگون کند.

 

واکنش‌ها به سرنگون شدن پهپاد آمریکایی

بیانیه سپاه پاسداران و اعلام سرنگونی یک فروند پهپاد جاسوسی گلوبال هاوک آمریکا بعد از تجاوز به حریم سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در منطقه روبه‌روی کوه مبارک استان هرمزگان.

در ابتدا مقام‌های آمریکا منکر ماجرا شدند و اعلام کردند که هیچ هواپیمای آمریکایی در زمان مورد اشاره، فعالیتی در حریم هوایی ایران نداشته است. اما کمی بعد ارتش آمریکا هم‌زمان با تأیید هدف قرار گرفتن پهپاد این کشور ادعا کرد که پهپاد مورد اشاره در حال پرواز بر فراز آب‌های بین‌المللی بوده است.

اولین توئیت محمدجواد ظریف: «ایالات متحده علیه ایران تروریسم اقتصادی به راه انداخته، علیه ما اقدامات پنهانی انجام داده و اکنون به قلمرو ما دست‌درازی کرده است. ما به دنبال جنگ نیستیم ولی غیورانه از آسمان، زمین و آب‌های خود دفاع خواهیم کرد. ما این تجاوزگری جدید را به سازمان ملل متحد خواهیم برد و نشان خواهیم داد که ایالات متحده درباره آب‌های بین‌المللی دروغ می‌گوید».

اولین واکنش توئیتری ترامپ: «ایران اشتباه بسیار بزرگی مرتکب شد».

کمی پس از توئیت اول ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با یک تغییر موضع ادعاهای جدید را مطرح کرد: «این حادثه می‌تواند محصول یک اشتباه فردی بوده باشد. آن‌ها مرتکب یک اشتباه شدند. فکر می‌کنم یک ژنرال یا یک نفر بوده است که مرتکب اشتباه شده است. خوشبختانه آن هواپیما غیرمسلح بود و سرنشینی نداشت. آن پهپاد به‌روشنی بر فراز آب‌های بین‌المللی بود».

توئیت دوم محمدجواد ظریف: «در 00:14 بامداد، پهپاد در وضعیت پنهان‌کاری از امارات متحده عربی به هوا برخاست و حریم هوایی ایران را نقض کرد. پهپاد در ساعت 04:05 در مختصات (25°59'43"N57°02'25"E ) در نزدیکی کوه مبارک هدف قرار گرفت. ما بخش‌هایی از پهپاد نظامی ایالات متحده را در آب‌های سرزمینی ایران، در جایی که هدف قرار گرفت، بازیابی کردیم».

دبیرکل سازمان ملل با بالاگرفتن تنش‌ها از طرف‌ها خواست تا از خود حداکثر خویشتن‌داری را نشان دهند.

مجید تخت‌روانچی، نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد گفت: در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل متحد، مختصات دقیق محل اصابت پهپاد آمریکایی را که در حریم ایران بود، ارائه داده و تأکید کرده‌ایم که به دنبال جنگ نیستیم اما در برابر هرگونه تعدی، دفاع خواهیم کرد.

دیروز ظهر سردار امیر علی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه اعلام کرد همراه با پهپاد آمریکایی یک هواپیمای پی‌8 آمریکایی با 35 سرنشین به مرزهای هوایی ما تعرض کرده بود و ما می‌توانستیم آن را مورد هدف قرار بدهیم، اما این کار را نکردیم؛ چرا که هدف ما از سرنگونی پهپاد آمریکایی اخطار به نیروهای تروریست آمریکایی بود.
هواپیمای پی‌8 (پوسایدون) که سردار حاجی‌زاده به آن اشاره کرده است، اولین هواپیمای نظامی جهان است که به صورت خاص برای عملیات مشترک با هواپیمای بدون سرنشین ساخته شده است. به این صورت که می‌توان گلوبال هاوک را از درون پی‌8 هدایت کرد تا اهداف را کشف کند و پی‌8 آن‌ها را هدف حمله قرار دهد.

دونالد ترامپ عصر دیروز و بعد از هجمه رسانه‌های آمریکایی علیه او چندین توئیت نوشت و مدعی شد قصد حمله به ایران را داشته اما ناگهان منصرف شده است. «دوشنبه آن‌ها یک هواپیمای بدون سرنشین را در حال پرواز بر فراز آب‌های بین‌المللی ساقط کردند. شب گذشته آماده بودیم برای تلافی به 3 سایت مختلف حمله کنیم که پرسیدم چند نفر کشته خواهند شد؟ یک ژنرال گفت: «۱۵۰ نفر قربان». 10 دقیقه قبل از حمله، آن را متوقف کردم. اقدام من با شلیک به یک پهپاد بدون سرنشین متناسب نبود. عجله‌ای ندارم، ارتش ما در حال بازسازی است و با قوایی جدید آماده است به بهترین ارتش دنیا تبدیل شود. تحریم‌ها گزنده‌ بوده‌اند و شب گذشته هم تحریم‌های بیشتری وضع شدند...»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->