رژیم اسرائیل ۳۹ شهروند سوری را ربود پزشکیان: ساختار آموزش کشور را متحول خواهیم کرد تمدید بازداشت دادستان نظامی سابق رژیم اسرائیل ممدانی جنگ با ترامپ را آغاز کرد ترور عضو حزب جماعت علمای اسلام در پاکستان مدودف: روسیه مجبور به آماده سازی آزمایش های هسته ای شد عراقچی: منطق مقاومت برتر از منطق تسلیم است اردوغان: چشم طمعی به اراضی هیچ کشوری نداریم پایان رزمایش مشترک اسرائیل و یونان بر فراز دریای مدیترانه پیام تسلیت پزشکیان در پی درگذشت ناگهانی ملی‌پوش والیبال کشورمان مخالفت بلژیک با اعطای وام ۱۴۰ میلیارد یورویی به اوکراین القسام جسد اسیر صهیونیست دیگری را تحویل می‌دهد نواف سلام: دولت لبنان پشت مردم جنوب ایستاده است صد‌ها گردشگر صهیونیست در یکی از بنادر یونان محاصره شدند مقام ایرانی: هیچ برنامه‌ای برای گفت‌وگو با آمریکا وجود ندارد حمایت چین از حق ایران در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای ارمنستان: امیدواریم تحریم‌ها علیه ایران لغو شود ولیعهد عربستان به محمود عباس پیام داد آمریکا موشک بالستیک قاره‌پیما آزمایش کرد روسیه: آماده شدن برای آزمایش هسته‌ای ضروری است استقبال فرانسه از آزادی مشروط دو شهروند این کشور در ایران پوتین: پاسخ ما به آزمایش‌های اتمی دیگران متناسب خواهد بود بیش از ۹۰۰۰ فلسطینی در زندان‌های اسرائیل اسیر هستند اخراج خبرنگار ایتالیایی پس از سؤال‌پرسیدن درباره اسرائیل ۱۰ زخمی در پی ورود خودرو به میان جمعیت در فرانسه (۱۴ آبان ۱۴۰۴) ترامپ: طولانی‌ترین تعطیلی دولت در تاریخ آمریکا را تجربه می‌کنیم پزشکیان به مکرون: آمریکا و اروپا با اثبات صداقت، اعتماد ایران را جلب کنند
سرخط خبرها

طرح صلح جدید آمریکا تلاشی برای نجات از باتلاق افغانستان

  • کد خبر: ۶۰۸۹۶
  • ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۲
طرح صلح جدید آمریکا تلاشی برای نجات از باتلاق افغانستان
کارشناسان افغان معتقدند که آمریکا با طرح جدید صلح و مشارکت دادن سازمان ملل در صدد نجات از باتلاق افغانستان است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «سیداسحاق گیلانی» از فرماندهان سابق جهادی به طلوع نیوز گفت که نباید با شتاب و عجله تصمیم گرفت و بار دیگر کشور به میدان جنگی بزرگتر انداخته شود.

 

وی اظهار داشت: نباید در طرح جدید صلح آمریکا ،طالبان ، اشرف غنی و افرادی که در ۲۰ سال گذشته کشور را درگیر مشکلات فعلی کرده اند، حضور داشته باشند.

 

این فرمانده سابق جهادی می گوید که در طرح جدید  صلح، آمریکا می‌خواهد با دخالت دادن سازمان ملل ،با پرده پوشی ناکامی‌هایش خود را از باتلاق افغانستان نجات دهد.

 

وی با بیان اینکه سازمان ملل در ۲۰ سال گذشته در افغانستان حضور داشته تصریح کرد این سازمان در افغانستان فقط به شمارش تعداد کشته ها و زخمی ها بسنده کرده است.

 

گیلانی با  اشاره به نامه وزیر خارجه آمریکا  به اشرف غنی در خصوص طرح صلح جدید تصریح کرد این نامه نوعی پیام هشدار آمیز به رئیس جمهوری  افغانستان بود که راهی بجز پذیرش برایش باقی نگذاشته است.

 

تلاش آمریکا برای سپردن مسوولیت صلح به سازمان ملل

«جعفر مهدوی» کارشناس مسائل سیاسی هم گفت که آمریکا تلاش می کند با سپردن مسئولیت روند صلح از آمریکا به سازمان ملل نوعی اجماع جهانی برای تحقق صلح در افغانستان ایجاد کند.

 

وی تصریح کرد این  اقدام می تواند مشارکت کشورهای مخالف آمریکا از جمله  ایران ،روسیه و چین را در روند صلح افغانستان تسهیل کند.

 

مهدوی، اجماع منطقه ای ،جهانی و ملی برای صلح و ثبات آینده افغانستان را مهم ارزیابی کرد و گفت دولت افغانستان با موضع تک محوری قادر نشده است که اجماع ملی را بوجود بیاورد.

 

این درحالی است که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در نامه ای که به محمداشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان گفته است که گزینه خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان هنوز هم  به عنوان یک گزینه روی میز است اما بررسی توافقنامه صلح آمریکا با طالبان تاکنون نهایی نشده است.

 

نامه وزیر خارجه آمریکا به رئیس جمهوری افغانستان در خصوص طرح جدید صلح با واکنش گسترده ای در بین مردم و فعالان سیاسی افغانستان مواجه شده است ،شماری از آنها خواستار ایستادگی در قبال این طرح شده و تعداد دیگر  نیز معتقدند که اشرف غنی مجبور به پذیرفتن طرح جدید آمریکا است.

 

تلویزیون طلوع نیوز افغانستان با اشاره به دستیابی به نسخه‌ای از نامه وزیر خارجه آمریکا به اشرف غنی نوشت واشنگتن از سازمان ملل می‌خواهد نشستی جهانی را با حضور وزیران خارجه ایران، روسیه، چین، پاکستان و هند و همچنین فرستاده‌ ویژه آمریکا برای بحث روی یک طرح واحد درباره روند صلح افغانستان برگزار کند.

 

بر اساس این گزارش،"آنتونی بلینکن افزوده است نشست دیگری را با میزبانی ترکیه با حضور نمایندگان هواداران جمهوریت و طالبان برای نهایی سازی یک توافقنامه صلح دیگر برگزار خواهد کرد.

 

وزیر خارجه آمریکا در این نامه هشدار داده است که عدم توافق بین رهبران افغانستان در دهه ۹۰ سبب پیامدهای فاجعه بار برای این کشور شد و چنین موضوعی نباید تکرار شود.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->