محکومیت تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه لبنان و قتل عام مردم بی‌گناه عجله صهیونیست‌ها برای رفتن به جهنم؛ چهارمین مورد خودکشی در ارتش اسرائیل طی ۱۰ روز حمله پهپادی یمن به اهدافی در اراضی اشغالی ۴۱ درصد از خانواده‌های اسرائیلی به دنبال تحریم سربازی عربستان حملات رژیم اسرائیل به سوریه را محکوم کرد حل اختلافات توزیع قیر رایگان و بررسی بیمه رانندگان اسنپ در کمیسیون عمران مجلس اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس معرفی شدند | انتخاب مجدد «آقاتهرانی» به عنوان رئیس گفت‌وگوی ترامپ و زلنسکی درباره حمله به روسیه تایید شد دادستانی تهران علیه یک نماینده تهران در مجلس اعلام جرم کرد اتحادیه اروپا علیه ایران تحریم‌های جدید اعمال کرد (۲۴ تیر ۱۴۰۴) سفر دو روزه هیئت امنیتی رژیم صهیونیستی به قاهره پایان یافت ۱۲ نفر در بمباران البقاع لبنان به شهادت رسیدند (۲۴ تیر ۱۴۰۴) دیدار پزشکیان با خانواده شهید مجتبی رضیئی قطر: مذاکرات آتش‌بس غزه ادامه دارد عراقچی: اقدام آمریکا در تجاوز به ایران، خیانت به دیپلماسی بود عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: بین رانندگان و مدیران تاکسی‌های اینترنتی رابطه کارگری و کارفرمایی برقرار نیست وزیر خارجه پاکستان در دیدار با عراقچی دیپلماسی را تنها راه عملی برای کاهش تنش دانست درخواست وزیر خارجه از اعضای شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی استاندار خراسان رضوی: امسال ازطریق آزمون استخدامی، ۱۵۰ نفر به کارکنان استانداری و فرمانداری‌ها اضافه می‌شوند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد رسماً آغاز‌به‌کار کرد انتشار برای اولین بار | گفت‌وگو با سردار شهید حاجی زاده درباره مسیر پیشرفت صنعت موشکی ایران + فیلم خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری، در دستور کار کمیسیون اقتصادی مجلس اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس انتخاب شدند | «میثم ظهوریان»، نماینده مردم مشهد، دبیر کمیسیون شد تدارک تظاهرات گسترده معترضان به سفر ترامپ، در انگلیس ضرورت احیای نگاه ملی برای تأمین نیاز‌های زائران مشهد قدردانی وزیر خارجه از سازمان همکاری شانگهای به دلیل حمایت از ایران سخنگوی وزارت امور خارجه: در هر روند دیپلماتیک مرتبط با پرونده هسته‌ای ایران، چین می‌تواند نقش آفرینی سودمند داشته باشد
سرخط خبرها

انتخابات ۱۴۰۰؛ مسئله همچنان «مشارکت» است

  • کد خبر: ۶۲۸۹۲
  • ۱۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۸
انتخابات ۱۴۰۰؛ مسئله همچنان «مشارکت» است
در شرایطی که به انتخابات سرنوشت ساز سیزدهمین دوره ریاست جمهوری نزدیک می‌شویم، رصد فضای عمومی، حاکی از آن است که نه اکثریت مردم، بلکه تنها نامزد‌های انتخاباتی و حامیان آن‌ها انتخابات پیش رو را جدی گرفته اند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ در شرایطی که به انتخابات سرنوشت ساز سیزدهمین دوره ریاست جمهوری نزدیک می‌شویم، رصد فضای عمومی، حاکی از آن است که نه اکثریت مردم، بلکه تنها نامزد‌های انتخاباتی و حامیان آن‌ها انتخابات پیش رو را جدی گرفته اند. باقی ماندن فضای سرد انتخاباتی در روز‌های منتهی به خردادماه، مشارکت حداقلی و هزینه‌های آن برای کشور، سبب شده است چهره‌های سیاسی از هر جناح و گروه، درباره استمرار وضعیت کنونی هشدار دهند و با برشمردن تبعات آن، مردم را به مشارکت در انتخابات پیش رو ترغیب کنند.


ضربه پذیری بیشتر در مقابل دشمنان

محمد سلامتی، فعال سیاسی اصلاح طلب، در گفتگو با «اعتمادآنلاین» در تحلیل خود از چرایی فضای سرد انتخاباتی در روز‌های منتهی به انتخابات سرنوشت ساز ۱۴۰۰ و نگرانی‌ها از مشارکت حداقلی و هزینه هایش گفت: «نارضایتی صرف نمی‌تواند بر فضای انتخاباتی تاثیر منفی بگذارد. مردم وقتی به نظام و مسئولان اعتماد داشته باشند و آن‌ها را دلسوز و از خود بدانند، فشار‌ها را تحمل می‌کنند و مشکلات را ناشی از احساس بی مسئولیتی آن‌ها نمی‌بینند. اما اگر نارضایتی ناشی از اهمال، بی عدالتی، نابرابری، فساد و بی اعتنایی به مطالبات مردم باشد، زنگ خطری است که می‌تواند تبعاتی منفی از جمله کاهش مشارکت در انتخابات داشته باشد.
 
اگر واقع بینانه با آن برخورد نشود، شاید شاهد تکرار انتخابات سال گذشته به لحاظ مشارکت حداقلی باشیم، که نتیجه آن ضربه پذیری بیشتر در مقابل دشمنان است.» وی افزود: «جمهوری اسلامی ایران در شرایط عادی به سر نمی‌برد؛ از همه طرف تحت فشار بوده و همه نوع فشار را دارد تحمل می‌کند، فشار اقتصادی، سیاسی، تبلیغاتی و... کاهش این فشار‌ها به راحتی امکان پذیر نیست. مشارکت حداقلی هم یعنی پذیرش فشار بیشتر، یعنی اجازه سوء استفاده دادن بیشتر به دشمنان و جری کردن آن‌ها و نیز مسئله دار کردن اکثریت در داخل.»


مشارکت یعنی ما دارای قدرت هستیم

محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهورنیز، درباره برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و دیدگاه برخی جریان‌ها که حضور حداقلی و بعضا ۳۰ درصدی مردم پای صندوق‌های رأی را مطرح می‌کنند، به «ایلنا» گفت: «افرادی که چنین حرف‌هایی می‌زنند، پایگاه اجتماعی ندارند و برایشان هم انتخابات مهم نیست. این اشخاص معنی انتخابات را نمی‌دانند و درک نکرده اند که برگزاری انتخابات با مشارکت، به انسجام و وحدت بیشتر در کشور می‌انجامد.»
 
وی افزود: «اینکه عده‌ای راضی هستند ۳۰درصد از مردم پای صندوق‌های رأی بیایند علامتی بسیار غلط است؛ برخی در داخل می‌خواهند بگویند انتخاباتی با یک اقلیت برگزار شده است و نماینده خودشان را انتخاب کرده اند، به خارج از کشور هم نشان می‌دهند با ۷۰ درصد مردم هیچ ارتباطی ندارند. اقلیت‌ها بدانند نظر مقام معظم رهبری همیشه بر مشارکت حداکثری بوده است. آن چیزی هم که دولت دنبال می‌کند، یک مشارکت حداکثری است تا به دنیا نشان دهد که مردم همه با هم هستند و سرنوشت کشورشان برایشان مهم است.»


کاهش مشارکت نشانه کاهش مقبولیت است

امیر محبیان، فعال سیاسی اصولگرا، نیز در گفتگو با «ایرنا» درباره اظهارات برخی فعالان اصولگرا مبنی بر اولویت داشتن کارآمدی بر مشارکت گفت: «مشارکت و کارآمدی، دوگانه‌ای در تقابل با هم نیستند. اتفاقا هر چه مشارکت بیشتر باشد و نامزد‌ها از رأی بیشتری برخوردار باشند، با پشتوانه محکم تری به اجرای برنامه‌ها در صورت پیروزی خواهند پرداخت. شاید منظور از این بحث، دوگانه نتیجه مطمئن- مشارکت بالاست؛ یعنی هر چه مشارکت بیشتر باشد، نتیجه نامشخص‌تر است و هر چه بخواهیم نتیجه مشخص‌تر و مطمئن‌تر باشد طبعا باید از تنوع نامزد‌ها کاست که در نتیجه از مشارکت هم کاسته می‌شود.
 
در دوگانه نتیجه مطمئن- مشارکت بالا ممکن است گروهی پیروزی با حداقل میزان مشارکت را ترجیح دهند، اما تا آنجا که می‌دانم، نظر رهبری کاملا مخالف این است و ایشان همیشه بر مشارکت مردم بدون اعتنا به نتیجه تأکید کرده اند؛ این تشخیص و راهبرد هم کاملا درست است، زیرا کاهش مشارکت می‌تواند نشانه کاهش مقبولیت باشد که برای یک نظام سیاسی بسیار خطرناک خواهد بود.»


مشارکت در انتخابات منافع مردم و کشور را تأمین می‌کند

محمد صالح جوکار، رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها نیز، در گفتگو با «ایسنا»، درباره چگونگی افزایش انگیزه مردم برای مشارکت در انتخابات گفت: «به منظور افزایش انگیزه مردم برای مشارکت در انتخابات باید احساس اعتماد مردم افزایش یابد که این امر در گرو شفاف سازی است. اول اینکه دولت با مردم رو راست باشد و همه مسائل را به طور شفاف با مردم در میان بگذارد و دوم اینکه دولت در این مدت باقی مانده، اهتمام لازم برای رفع مشکلات مردم را داشته باشد.
 
مردم باید احساس کنند که دولت خدمتگزار آن‌هاست. زمانی که مردم شاهد اقدامات و ترتیباتی نباشند که فشار را از زندگی آن‌ها کاهش دهد، قطعا اعتماد آن‌ها کاهش می‌یابد و انگیزه آن‌ها نیز سلب می‌شود.» وی افزود: «مشارکت مردم در انتخابات، سرنوشت چهارساله مدیریت اجرایی کشور را رقم می‌زند و مردم با حضور پای صندوق‌های رأی منافع خود و کشور را در چهار سال پیش رو تضمین می‌کنند. لازم است دولت در این مدت باقی مانده به طور جهادی برای حل مشکلات مردم گام بردارد و اگر در برخی از حوزه‌ها مشکلاتی وجود دارد، به طور شفاف با مردم در میان بگذارد.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->