اسیر سالمند فلسطینی در زندان‌های اسرائیل به شهادت رسید عراقچی به اظهارات ضدایرانی وزیر خارجه لهستان واکنش نشان داد عراقچی به اظهارات ضدایرانی وزیر خارجه لهستان واکنش نشان داد ترامپ: اوکراین در جنگ پیروز نخواهد شد نقض آتش‌بس توسط اسرائیل ادامه دارد | پرواز گسترده پهپاد‌ها بر فراز ضاحیه بیروت + فیلم (۲۸ مهر ۱۴۰۴) شهادت ۲۷۰ نفر در لبنان توسط اسرائیل از زمان برقراری آتش بس (۲۸ مهر ۱۴۰۴) لاریجانی: سوءاستفاده آمریکا و اسرائیل از آسمان عراق پیگیری می‌شود گفتگوی تلفنی وزرای خارجه روسیه و آمریکا مقدم‌فر: رژیم صهیونیستی در باتلاق شکست‌ها دست‌وپا می‌زند ۲۰۰ نظامی آمریکایی وارد اراضی اشغالی شدند (۲۸ مهر ۱۴۰۴) عملیات‌های متعدد نیروهای امنیتی عراق علیه بقایای داعش وزیر کشور: امنیت مرزها پایدار است ادعا‌های تکراری نتانیاهو علیه ایران و محور مقاومت شکایت از صادرات سلاح آلمان به اسرائیل تأکید بر ضرورت اعدام اسرای فلسطینی لاپید: اسرائیل خطرناک‌ترین بحران سیاسی تاریخ خود را تجربه می‌کند زلنسکی برای حضور در نشست پوتین و ترامپ اعلام آمادگی کرد نماینده پوتین با عراقچی دیدار کرد (۲۸ مهر ۱۴۰۴) بالگرد رزمی نیروی دریایی آمریکا در کالیفرنیا سقوط کرد (۲۸ مهر ۱۴۰۴) بیانات رهبر انقلاب درباره توانمندی هسته‌ای ایران؛ تیتر یک رسانه‌های جهان شمخانی به حواشی ویدئوی جنجالی عروسی دخترش واکنش نشان داد (۲۸ مهر ۱۴۰۴) پزشکیان: با مشارکت خانواده‌ها نابرابری آموزشی از میان برداشته می‌شود مشاور امنیت ملی عراق: هیچ‌کس حق استفاده از آسمان ما برای حمله به ایران را ندارد لاریجانی: گزارش‌های گروسی تاثیری ندارد | اعمال مکانیسم ماشه کار خلافی است که مبنا ندارد نارضایتی‌ها از ترامپ در آمریکا بالا گرفت علی آبادی وزیر نیرو عازم عربستان شد خشونت طایفه‌ای در استان حمص سوریه افزایش یافته است
سرخط خبرها

خط و نشان بهارستان برای مذاکره کنندگان ایرانی

  • کد خبر: ۶۴۵۲۵
  • ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۷
خط و نشان بهارستان برای مذاکره کنندگان ایرانی
در شرایطی که رایزنی‌های هیئت‌های مذاکره کننده ایران و گروه ۱+۴ روز گذشته در وین در شکل‌ها و سطوح مختلف ادامه داشت، در صحن علنی مجلس، نمایندگان در قالب تذکراتی پیاپی سعی کردند چارچوب این مذاکرات را از منظر خود به هیئت‌های مذاکره کننده ایرانی حاضر در وین یادآوری و تأکید کنند که هر گونه توافق تنها در صورت تأیید مجلس جنبه قانونی می‌یابد.
به گزارش شهرآرانیوز، در شرایطی که رایزنی‌های هیئت‌های مذاکره کننده ایران و گروه ۱+۴ روز گذشته در وین در شکل‌ها و سطوح مختلف ادامه داشت و همچنین کارگروه‌های کارشناسی و فنی به بحث و گفتگو درباره دو حوزه رفع تحریم‌ها و مسائل هسته‌ای ادامه دادند، در صحن علنی مجلس، نمایندگان در قالب تذکراتی پیاپی سعی کردند چارچوب این مذاکرات را از منظر خود به هیئت‌های مذاکره کننده ایرانی حاضر در وین یادآوری و تأکید کنند که هر گونه توافق تنها در صورت تأیید مجلس جنبه قانونی می‌یابد.
 
در همین راستا، علیرضا سلیمی، عضو هیئت رئیسه مجلس، در جلسه علنی دیروز با اشاره به مذاکرات وین گفت: در حالی مذاکرات وین انجام می‌شود که قانون اقدام راهبردی، راستی آزمایی را در حوزه رفع تحریم‌ها به مجلس سپرده است؛ بنابراین آنچه در وین مطرح است مبنی بر اینکه بعضی تحریم‌ها برداشته شود و برای برخی دیگر این اتفاق نیفتد یا اینکه درباره برخی مذاکره شود، خلاف قانون مجلس و سیاست‌های قطعی اعلام شده ازسوی مقام معظم رهبری است.
 
طبق اصل ۷۷ قانون اساسی باید همه تصمیمات اخذشده در وین به تصویب مجلس برسد. بدون شک تصمیمات هیئت دیپلماتیک بدون تصویب در مجلس جنبه قانونی ندارد؛ این نص اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی است.
نصرا... پژمان فر، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نیز گفت: باید مراقبت شود که در مذاکرات وین، چارچوب‌های نظام و رهبری رعایت شود. رهبری چارچوب‌هایی را درباره اینکه آمریکا بخواهد مستقیم و غیرمستقیم در مذاکرات دخالت کند، تعیین کردند که باید به آن توجه شود. آمریکا باید حتما به تعهداتش عمل کند و بعد در طرف مذاکرات قرار گیرد.

همچنین اردشیر مطهری، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، گفت: رهبری فرمودند «این طور نیست که آمریکا بخواهد مذاکره کند تا حرف حقی را قبول کند؛ می‌خواهد مذاکره کند تا حرف باطلی را تحمیل کند.» ما به حد کافی مذاکره کرده ایم و سال‌ها یک طرفه به برجام پایبند بوده ایم. تنها شرط بازگشت ما به تعهدات برجام، باید لغو کامل تحریم‌ها و راستی آزمایی آن باشد.

سیدغنی نظری خانقاه، عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس، نیز روز گذشته، یادداشتی درباره مذاکرات وین منتشر کرد. در بخش‌هایی از این یادداشت آمده است: «مذاکره برای مذاکره یکی از تاکتیک‌های سیاست خارجی به ویژه برای دولت‌های غربی است. این دولت‌ها برای گرفتن امتیاز بیشتر و معلق نگهداشتن اهداف ملی و سردرگمی سیاست گذاران در کشور‌ها تجربه زیادی دارند. به همین منظور مقام معظم رهبری فرسایشی شدن مذاکرات را خطرناک توصیف کردند. عدم فرسایشی شدن با تکیه بر هوشیاری کامل و عبرت از خوش بینی‌های قبلی مستلزم یک مذاکره با رویکرد منافع ملی و عزت کامل در چانه زنی هاست.
 
تجربه تلخ خوش بینی به طرف‌های مذاکره در سال‌های گذشته و عدم وفای به عهد از طرف غربی ها، ما را متوجه تغییر در نگرش‌ها و تکیه بر توانایی داخلی و استفاده از این توان در مراودات خارجی و دیپلماسی می‌کند؛ بنابراین نمایندگان ایران باید در مذاکرات خود بر رفع کامل، شفاف و تضمین دار تمام تحریم‌های غیر منطبق با برجام تأکید کنند و نیم نگاهی نیز به قانون (INARA) یا همان قانون موسوم به بررسی توافق هسته‌ای با ایران داشته باشند. بر اساس این قانون، دولت آمریکا ملزم است که هرگونه توافقی با ایران را برای بررسی به کنگره بفرستد؛ بنابراین مذاکره کنندگان ایران، شفافیت در نحوه هرگونه توافق احتمالی را به اطلاع مجلس برسانند و در مذاکرات نیز صرفا در چارچوب مصوبات مجلس رفتار کنند.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->