مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از بحث تنش‌زا و همراه‌داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت ۴ نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما، با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت
سرخط خبرها

تأثیر مصرف ویتامین‌ D و E در بیماری سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

  • کد خبر: ۶۵۶۱۹
  • ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۸
تأثیر مصرف ویتامین‌ D و E در بیماری سندرم تخمدان پلی‌کیستیک
پژوهشگران با انجام مطالعه‌ای دریافتند بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک ویتامین‌های D و E کم‌تری در رژیم غذایی خود مصرف می‌کنند.
به گزارش شهرآرانیوز، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS)، شایع‌ترین اختلال غدد درون‌ریز در زنان سنین باروری است. این سندرم می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع دو، فشار خون بالا، دیس لیپیدمی، بیماری قلبی عروقی و حتی سرطان آندومتر و احتمالا سرطان پستان را افزایش دهد.

یکی از مشکلاتی که باید در افراد مبتلا بررسی و پیگیری شود، مقاومت به انسولین است. مقاومت به انسولین شرایطی است که در آن اثر بیولوژیک انسولین در هر غلظتی از آن کاهش می‌یابد و در صورت تداوم آن باعث بروز دیابت می‌شود. رژیم غذایی مناسب و اصلاح شیوه زندگی می‌تواند مقاومت به انسولین را در این بیماران کاهش دهد.

گفته می‌شود ویتامین‌های D و E به دلیل ویژگی‌هایی که دارند، ممکن است در کاهش مقاومت به انسولین بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک موثر باشند. بر همین اساس پژوهشگران تاثیر دریافت غذایی این ویتامین‌ها را در زنان مبتلا به PCOS بررسی کردند.

این مطالعه در سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۵ بر روی ۱۵۱ زن مبتلا به PCOS انجام شد و بیماران بر اساس معیار مرسوم این بیماری (شاخص روتردام) از نظر میزان بروز بیماری و وجود اختلالات مو‌های زائد (هیرسوتیسم)، اختلال در تخمک‌گذاری، نمای تخمدان پلی‌کیستیک در سونوگرافی، به چهار گروه (A، B، C و D) و گروه شاهد تقسیم‌بندی شدند.

سپس پژوهشگران میزان فعالیت بدنی افراد را ارزیابی کرده و همچنین با استفاده از پرسش‌نامه، رژیم غذایی فرد را در یک سال گذشته بر اساس میزان استفاده از گروه‌های غذایی مثل نان، برنج، ماکارونی، غلات، گروه لبنیات، گوشت، سبزیجات، میوه‌ها، روغن‌ها، غذا‌های کنسروی، حبوبات و ... بررسی کردند. میزان مصرف ویتامین‌های E و D نیز بر اساس این پرسش‌نامه محاسبه شد. در نهایت میزان مقاومت به انسولین را نیز در بیماران اندازه‌گیری کردند.

بررسی‌های این مطالعه نشان داد مقاومت به انسولین در گروه‌های مختلف PCOS و گروه شاهد با دریافت غذایی ویتامین‌های E‌و D در ارتباط است. تمام زیر گروه‌های این سندرم نسبت به گروه شاهد، ویتامین‌های D و E کم‌تری دریافت می‌کردند.

پژوهشگران این مطالعه می‌گویند: وجود رابطه بین PCOS و مقاومت به انسولین فرصت مناسبی را برای مداخله در عادات غذایی این بیماران برای پیشگیری و یا به تاخیر انداختن شروع بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت نوع ۲ را فراهم می‌کند.

بر اساس نتایج به‌دست آمده این محققان پیشنهاد می‌کنند مطالعه کارآزمایی بالینی برای بررسی تاثیر تجویز مکمل‌های ویتامین D و ویتامین E برای این بیماران طراحی و اجرا شود.

در انجام این مطالعه مریم موحدی‌نژاد، دکتر سعیده ضیایی و دکتر انوشیروان کاظم‌نژاد؛ پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس و زهرا کمالی؛ مربی گروه مامایی دانشکده علوم پزشکی نیشابور مشارکت داشتند.

یافته‌های این مطالعه به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «ارتباط مقاومت به انسولین با دریافت غذایی ویتامین‌های D و E در زنان PCOS بر اساس معیار روتردام» در مجله زنان، مامایی و نازایی ایران زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی مشهد منتشر شده است.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->