راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

آشنایی با فواید و مضرات چغندر + ارزش غذایی

  • کد خبر: ۶۶۳۳۶
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۰:۵۱
آشنایی با فواید و مضرات چغندر + ارزش غذایی
چغندر یکی از سبزیجاتی است که دارای ارزش غذایی زیادی بوده و در سراسر جهان نام‌های زیادی دارد.
به گزارش شهرآرانیوز، چغندر یکی از سبزیجاتی است که دارای ارزش غذایی زیادی بوده و در سراسر جهان نام‌های زیادی دارد.
در این گزارش فواید چغندر، ارزش غذایی آن و مضرات احتمالی زیادره روی در مصرف این سبزی معرفی می‌شود.

به کاهش فشار خون کمک می‌کند
معمولاً افرادی که رژیم کم مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و پتاسیم را دنبال می‌کنند، بیشتر دچار فشار خون می‌شوند، زیرا این مواد معدنی با کمک به بدن در حذف سدیم از بدن فشار خون را پایین می‌آورند.

به دست آوردن این مواد معدنی از مکمل‌های غذایی به اندازه زمانی که از منابع طبیعی آن مانند چغندر به دست می‌آید، موثر نیست و چغندر حاوی این سه ماده معدنی به ویژه منیزیم است که انرژی بدن را تامین می‌کند.

به پیشگیری از سرطان کمک می‌کند
چغندر حاوی کلروفیل است، که ممکن است به جلوگیری از اثر برخی ترکیبات ایجادکننده سرطان، که در نتیجه پخت و کباب برخی از انواع مواد غذایی در دمای بالا تولید می‌شوند، کمک کند.

مصرف سبزیجات برگ دار، مانند: چغندر غنی از کلروفیل در کنار گوشت کبابی، ممکن است اثرات سرطان زای این گوشت‌ها را کاهش دهد.

سطح قند خون را کنترل می‌کند
یکی از مزایای چغندر این است که سطح قند خون را کنترل می‌کند، زیرا حاوی نوعی آنتی اکسیدان معروف به آلفا لیپوئیک اسید است که مشخص شده توانایی کمک به موارد زیر را دارد:

کاهش سطح گلوکز.

افزایش حساسیت به انسولین.

جلوگیری از تغییرات فیزیکی ناشی از استرس اکسیداتیو در بیماران دیابتی.

کاهش علائم نوروپاتی محیطی که ممکن است افراد مبتلا به دیابت را تحت تاثیر قرار دهد.

کاهش احتمال ایجاد رتینوپاتی به دلیل آسیب دیدن رگ‌های خونی در بیماران دیابتی.


جلوگیری از پوکی استخوان

دریافت مقدار کافی ویتامین K از چغندر به بهبود سلامت استخوان و محافظت در برابر پوکی استخوان کمک می‌کند، زیرا ویتامین K در موارد زیر موثر است:

بهبود ساختار پروتئینی استخوان ها.

بهبود فرایند‌های جذب کلسیم.

کاهش مقدار کلسیم دفع شده از طریق ادرار

کمبود ویتامین K با افزایش خطر شکستگی استخوان در ارتباط است و یکی از راه‌های افزایش سطح آن در رژیم غذایی، خوردن سبزیجات برگ سبز مانند: چغندر، اسفناج و شاهی است که همه این‌ها ممکن است باعث افزایش مقدار کلسیم در رژیم غذایی شما شوند.

عملکرد ورزشی را بهبود می‌بخشد
یکی از مزایای چغندر این است که عملکرد ورزشی را بهبود می‌بخشد، زیرا مشخص شده است که ترکیبات نیترات به بهبود اکسیژن رسانی به عضلات در حین ورزش کمک می‌کند و این بدان معنی است که افزایش سطح نیترات در رژیم غذایی شما ممکن است به افزایش سطح تحمل در حین انجام انواع ورزش‌ها کمک کند؛ نیترات‌ها همانطور که قبلا ذکر شد در چغندر وجود دارند.

چغندر همچنین می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی در افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی_ عروقی، بیماری‌های تنفسی و بیماری‌های مرتبط با متابولیسم کمک کند، شرایطی که ممکن است با کمبود اکسیژن در بدن بدتر شوند.

ارزش غذایی چغندر:

فواید چغندر ناشی از ارزش غذایی بالای آن است؛ بنابراین هر ۳۶ گرم از آن، حاوی موارد زیر است:

انرژی: ۷ واحد کالری
پروتئین ها: ۰.۶۵ گرم
چربی ها: ۰.۰۷ گرم
کربوهیدرات ها: ۱.۳۵ گرم
کلسیم: ۱۸ میلی گرم
آهن: ۰.۶۵ میلی گرم
منیزیم: ۲۹ میلی گرم
فسفر: ۱۷ میلی گرم
پتاسیم: ۱۳۶ میلی گرم
اسید فولیک: ۵ میکروگرم

چغندر علاوه بر برخی از آنتی اکسیدان‌ها، بتاکروتینات، همچنین حاوی مقادیر کمی تیامین، نیاسین، ویتامین B ۶ (پیریدوکسین)، کلسیم، فسفر، روی و سلنیوم است.


مضرات احتمالی:
علیرغم فواید زیادی که در چغندر وجود دارد، آسیب‌هایی نیز به همراه دارد. مقادیر بالای ویتامین K موجود در چغندر باعث می‌شود که برای افرادی که دارو‌های رقیق کننده خون مصرف می‌کنند نامناسب باشد، زیرا ویتامین K نقش زیادی در لخته شدن خون دارد، بنابراین ممکن است بر کارایی این دارو‌ها تاثیر بگذارد.

لازم به یادآوری است که رژیم غذایی شما باید شامل انواع غذا‌های مفید باشد و فقط به یک نوع محدود نشود، حتی اگر غذایی با ارزش غذایی بالا باشد.
 
 
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->