عراقچی: حمله اسرائیل و آمریکا به ایران نقض آشکار منشور ملل متحد است جزئیاتی جدید از حادثه دریایی در سواحل الحدیده یمن (۱۵ تیر ۱۴۰۴) یک نظامی صهیونیست پس از مشارکت در جنگ لبنان و غزه خودکشی کرد رهبر انصارالله: اسلام امام حسین (ع) بنیانگذار صلح است نه سازش رئیس جمهور برزیل از عراقچی در ریودوژانیرو استقبال کرد عنصر وابسته به موساد در همدان دستگیر شد پوتین: روسیه و آمریکا مدت‌هاست که روابط منحصربه فرد و خوبی داشته‌اند سخنگوی سپاه: قطعا دشمن نگران پاسخ ویرانگر ایران در صورت هرگونه جنگ جدید است حمله مسلحانه به یک کشتی در جنوب‌غربی الحدیده یمن هند: روابط راهبردی با روسیه مثال‌زدنی و استوار است گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و فرانسه درباره تحولات منطقه و روابط کنسولی تداوم حملات در غزه چندین شهید و زخمی برجای گذاشت نخست‌وزیر لبنان: ثبات در کشور فقط با عقب‌نشینی کامل اسرائیل و توقف تجاوزات آن محقق می‌شود واکنش محسن رضایی به حضور رهبری در عزاداری شب عاشورا | ستون این خانه محکم و استوار است غزه از ابتدای جنگ تاکنون ۵۷ هزار و ۴۱۸ شهید داشته است پارلمان آلمان: اقدامات اسرائیل و آمریکا علیه ایران غیرقانونی بود نتانیاهو: بدون خلع سلاح غزه به جنگ پایان نخواهیم داد وزیر امور خارجه چین: بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران یک بدعت خطرناک است وزیر خارجه پاکستان: ما در کنار ایران هستیم سفارت سوئیس در تهران بازگشایی شد یک رسانه صهیونیستی اعتراف کرد: ساختمان وزارت جنگ اسرائیل با موشک‌های ایرانی هدف قرار گرفته است روایت آیت الله علم الهدی از نقش امام حسین(ع) در بیداری تاریخی امت | نماز ظهر عاشورا، نماد ایمان در اوج نبرد زلنسکی: اوکراین و آمریکا درباره توسعه پهپادی توافق کردند اتاق عملیات مشترک مقاومت باند یاسر ابوشباب را خائن دانست واکنش رئیس سازمان انرژی اتمی به حضور رهبر انقلاب در حسینیه امام خمینی(ره) اوکراین نقص فنی در نیروگاه اتمی جنوب این کشور را مخفی کرد واکنش ابطحی به حضور رهبر انقلاب در حسینیه امام خمینی(ره) + عکس
سرخط خبرها

اردوغان: ترکیه پس از خروج آمریکا تنها کشور معتبر برای تثبیت افغانستان است

  • کد خبر: ۷۰۶۰۴
  • ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۲
اردوغان: ترکیه پس از خروج آمریکا تنها کشور معتبر برای تثبیت افغانستان است
رئیس جمهوری ترکیه با تاکید بر اینکه واشنگتن میتواند به این متحد خودش در ناتو اتکا کند، گفت، ترکیه "تنها کشور معتبر" باقیمانده برای تثبیت افغانستان پس از خروج نیروهای آمریکایی خواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فرانس۲۴ در این باره نوشت؛ رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه گفت او این مساله را در اولین نشست حضوری با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در حاشیه نشست امروز دوشنبه ناتو در بروکسل مطرح خواهد کرد.

 

اردوغان یکشنبه پیش از عزیمت به بروکسل به خبرنگاران در فرودگاه گفت: آمریکا به زودی برای ترک افغانستان آماده میشود و از همان لحظه‌ای که آنها بروند، معلوم است که تنها کشور معتبر برای حفظ این روند ترکیه است.

 

ایالات متحده در مراحل پایانی تکمیل خروج نظامی از افغانستان در کنار نیروهای ناتو تا تاریخ یازده سپتامبر است؛ ۲۰ سال پس از حمله آنها به افغانستان و سرنگون کردن طالبان. ترکیه بارها از آمادگی خود برای حفظ نیروهایش در افغانستان به منظور حفاظت از فرودگاه کابل گفته است. این فرودگا، اصلی‌ترین مسیر خروج برای دیپلماتها و نیروهای امدادی غربی است.

 

اردوغان یکشنبه گفت که مقامهای ترکیه همتایان آمریکایی خودشان را درباره برنامه های آنکارا در افغانستان پس از خروج نیروهای آمریکایی مطلع کرده اند. او جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

 

رئیس جمهوری ترکیه گفت: آنها خشنود و خوشحال هستند. ما میتوانیم درباره روند افغانستان با آنها رایزنی کنیم.

 

ترکیه از اهداف خود برای باقی ماندن در این کشور جنگ زده سخن گفته اما جزئیات آن هنوز روشن نیست. یک مقام ترکیه گفته است، نیروهای کشورش تا زمانی که شرایط خاصی شامل مجوز امنیتی و اعتبار مالی فراهم باشد، میتوانند آنجا بمانند.

 

این مقام که نخواست نامش فاش شود، پرسید: اگر ناتو بخواهد در افغانستان بماند، این کار را در چه چارچوبی انجام میدهد؟ تحت لوای ناتو یا شرایط دوجانبه. قدرتهای غربی مایل هستند که ترکیه بماند و از فرودگاه کابل حمایت کند. اما اگر قرار باشد هیچکس حمایت نکند، چرا ترکیه باید آنقدر سخت تلاش کند؟ این مسائل باید روشن شوند.

 

روز شنبه گروه طالبان اعلام کرد که نیروهای خارجی نباید روی حفظ حضور نظامی در افغانستان بعد از خروج نیروهای آمریکا و ناتو "امید ببندند" و هشدار داد که تامین امنیت سفارتها و فرودگاه‌ها صرفا به عهده افغان‌هاست.

 

روابط میان آمریکا و ترکیه در سالهای اخیر تیره شده است و اردوغان میگوید که میخواهد با دولت بایدن صفحه جدیدی باز کند. او گفت: شایعاتی هست. ما باید آنها را پشت سر گذاشته و درباره کاری که میتوانیم انجام دهیم، صحبت کنیم. ما انتظار داریم تا رویکرد آمریکا را بدون اما و اگر ببینیم.

 

رئیس جمهوری ترکیه همچنین درباره به رسمیت شناختن قتل عام ارامنه به دست دولت بایدن گفت: این مساله ما را عمیقا ناراحت کرد... ترکیه یک کشور معمولی نیست، متحد آمریکاست.

 

او گفت: به بایدن می‌گویم چگونه اظهارات اخیرش در مورد به رسمیت شناختن نسل کشی ارامنه ما را ناراحت کرد.

 

اردوغان تصریح کرد: یک کشور متحد در قبال موضوعی که هیچ ارتباطی با ناتو ، مسئله ارامنه ندارد ، چنین موضعی اتخاذ می‌کند ، این ما را آشفته و ناراحت کرده است. این دیدار بدون یادآوری (بایدن) این امر امکان پذیر نیست.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->