جزئیات اجرایی طرح ترامپ برای توقف جنگ غزه اعتراف صهیونیست‌ها به خلع سلاح نشدن حماس در غزه درگیری مرزی میان نیرو‌های مرزبانی پاکستان و افغانستان آمریکا در ایالت آیداهو برای قطر پایگاه نیروی هوایی می‌سازد پزشکان بدون مرز: هزار و ۲۰۰ کادر درمانی در جنگ غزه کشته شدند حمله تروریستی به مرکز آموزش پلیس پاکستان| ۳ مهاجم در درگیری کشته شدند زخمی شدن ده‌ها فلسطینی در کرانه باختری (۱۸ مهر ۱۴۰۴) ترامپ نشستی با رهبران جهان درباره غزه در مصر برگزار می‌کند ادعای تروئیکا: اسنپ‌بک اقدام درستی بود واکنش دختر شهید سلیمانی به آتش‌بس در غزه ۶ هزار کامیون کمک‌های بشردوستانه منتظر ورود به غزه بازداشت شبکه ترور وابسته به رژیم صهیونیستی در لبنان حکیم: عراق باید پل ارتباط و نقطه توازن در منطقه باشد تاکید کابل بر اهمیت بندر چابهار برای تجارت هند و افغانستان ۱۱ نظامی پاکستانی در تازه‌ترین حمله تروریستی کشته شدند پوتین: اعتبار جایزه صلح نوبل تا حد زیادی از بین رفته است هشدار ایران درباره پیامدهای تحرکات نظامی مداخله‌جویانه آمریکا در کارائیب واکنش کاخ سفید به ناکامی ترامپ در دستیابی به جایزه صلح نوبل نتانیاهو: اسرائیل با چالش‌های بزرگی در منطقه روبرو است ‌می‌رسد نوای «نَصرٌ مِن اللّه» از حریم رضا(ع) | راهپیمایی «بشارت نصر» در مشهد برگزار شد آیت‌الله علم‌الهدی: آسایش مردم در بهبود معیشت و نه زندگی غربی است | ضرورت برخورد جدی قوه قضائیه و مجریه با محتکران اقتصادی عضو کمیسیون امنیت ملی: بیانیه شورای همکاری خلیج فارس تاثیری بر روابط ایران و همسایگان ندارد جایزه صلح نوبل به ماریا ماچادو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا، رسید آیا سقف حقوق و بیمه کارگران ساختمانی اصلاح می‌شود؟ حمایت روسیه از احتمال اعطای نوبل صلح به ترامپ لاوروف: غرب ناقض واقعی برجام است، نه ایران یک نماینده مجلس: تبیین درست مکانیسم ماشه، اثرات روانی منفی آن را در کشور کاهش می‌دهد
سرخط خبرها

بازخوانی پاسخ ایران به ادعا‌های خارجی درباره سقوط هواپیمای اوکراینی

  • کد خبر: ۷۲۰۹۶
  • ۰۶ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۸
بازخوانی پاسخ ایران به ادعا‌های خارجی درباره سقوط هواپیمای اوکراینی
دولت کانادا در گزارشی نتایج تحلیل‌ها و تحقیقات مستقل خود درباره علل سقوط هواپیمای اوکراینی را منتشر کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دولت کانادا در گزارشی نتایج تحلیل‌ها و تحقیقات مستقل خود درباره علل سقوط هواپیمای اوکراینی را منتشر کرده است. این گزارش در شبکه کانادایی «سی‌بی‌سی‌نیوز» انتشار یافته و طبق گفته سرویس اطلاعات امنیتی کانادا که تحقیق در‌این‌باره را پیش می‌برده است، تیم جرم‌شناسی این کشور هیچ مدرکی دال بر این ندارد که سرنگونی پرواز PS۷۵۲ عامدانه بوده، اما هم‌زمان تأکید شده است این موضوع به‌هیچ‌وجه ایران را از مسئولیت مرگ ۱۷۶‌انسان بی‌گناه تبرئه نمی‌کند.

 

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، نیز در این گزارش در پیامی به خانواده‌های جان‌باختگان این سانحه نوشت که دولت کانادا همه گزینه‌های ممکن را پیگیری خواهد کرد، از‌جمله دادگاه بین‌المللی لاهه. ترودو معتقد است: این گزارش نشان می‌دهد که شرح رسمی ایران از وقایع مبهم، گمراه‌کننده و سطحی بوده و عمدا از عوامل راهگشا و مهم چشم‌پوشی می‌کند.


کانادا صلاحیت اظهار نظر یک‌جانبه را ندارد

معاون حقوقی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به موضع‌گیری جدید دولت کانادا درباره هواپیمای اوکراینی به «ایسنا» گفت: چنان‌که می‌بینیم کانادایی‌ها هم بر این نکته صحه گذاشته‌اند که شلیک به این هواپیما عمدی نبوده است. بخشی از گزارش که انتقاد به گزارش سانحه تیم بررسی ایران است از حیث فنی، بی‌مبنا و لذا ناپذیرفتنی است.

 

ایران قبل از انتشار و در فرصت قانونی، پیش‌نویس گزارش خود را برای کشور‌ها فرستاد و آن‌ها نیز نظرات خود را درباره این گزارش برای تهران ارسال کردند. همه باید بدانند که متخصصان از کشور‌های آمریکا، انگلیس و فرانسه که ممکن است از دیدگاه سیاسی با آن‌ها مخالف باشیم، نظرات خود را در محدوده تخصصی و حرفه‌ای بیان کرده و درباره حرفه‌ای بودن گزارش تیم بررسی سانحه کشورمان اظهار نظر مثبت داشته و قدردانی کرده‌اند.


محسن بهاروند ادامه داد: کانادا هم به‌عنوان مشاور اوکراین، نظرات فنی خود را ارسال کرده و تیم بررسی سانحه کشورمان بیشتر نظرات آن‌ها را که درباره تقویت متن بوده و به تحقیقات فنی کمک کرده، در گزارش نهایی خود لحاظ کرده است. از بعد حقوقی، کانادا فاقد هرگونه صلاحیت است که گزارش یا نظرات یک‌جانبه و خودسرانه را درباره گزارش سانحه هوایی در خارج حوزه صلاحیت کشور دیگری انجام دهد. اگر کانادا یا هر کشور دیگری بخواهد از چارچوب قانون و عرف دیپلماتیک خارج شود و با زبان غیرحقوقی و تهدید برخورد کند یا به‌گونه‌ای رفتار کند که با سوء‌استفاده سیاسی از مسائل تخصصی یا عواطف انسانی بخواهد به منافع ملی ما خدشه‌ای وارد کند، قطعا در‌مقابل آن خواهیم ایستاد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->