تسهیل ساماندهی اتباع با اجرای طرح بازگشت داوطلبانه پناهندگان به افغانستان احتمال شنیده‌شدن صدای انفجار‌های کنترل‌شده در خمین (۵ مرداد ۱۴۰۴) ۱۱ شهید و ۵۰ زخمی دیگر در غزه | ۶ نفر در شبانه‌روز گذشته به علت سوء تغذیه جان باختند (۵ مرداد ۱۴۰۴) حملات اسرائیل به غزه با وجود اعلام آتش‌بس موقت (۵ مرداد ۱۴۰۴) بازداشت گسترده اعضای حزب بعث در عراق ناترازی انرژی و آب؛ چالش‌ها و راهکار‌ها یک اسرائیلی دیگر به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شد عراقچی، شهریور ۱۴۰۴ در مشهد | دومین نشست دیپلماسی استانی در شرق ایران برگزار خواهد شد قانون مجلس در تعلیق همکاری با آژانس کاملا روشن و شفاف است شیوه‌نامه تبدیل وضعیت معلمان پیش‌دبستانی هرچه سریع‌تر ابلاغ شود تذکر کتبی نمایندگان مجلس به مسئولان اجرایی: افغانستانی‌های بدون پروانه اقامت از کشور اخراج شوند رئیس سازمان اداری استخدامی: تعطیلی ادارات اولویت ما نبود، اما در شرایط اضطراری اجتناب‌ناپذیر است بزرگداشت ۵۱ شهید اقتدار نیروی زمینی سپاه پاسداران با حضور فرمانده کل سپاه آتش به دروازه‌های چهارمین شهر بزرگ ترکیه رسید + فیلم پهنه صنعتی_معدنی سنگان خواف خراسان رضوی فاقد برنامه جامع برای آب پایدار است استاندار خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم برگزاری تورهای صنعتی در استان برای پیوند نسل جوان با کارآفرینی معاون هماهنگ‌کننده نیروی زمینی ارتش: مقاومت و پایمردی رمز موفقیت ایران در جنگ ۱۲ روزه بود بیانیه تقدیر نمایندگان درخصوص پیشرفت‌های راهبردی فضایی و ارسال ماهواره مخابراتی ناهید ۲ قالیباف: تعلیق همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی باید طبق قانون انجام شود اسنپ بک را گران به ما نفروشند! تظاهرات گسترده ضد ترامپ در اسکاتلند تشکیل‌نشدن «سازمان بهینه‌سازی انرژی»، خلاف قانون است دسترسی نمایندگان به تلفن همراه در صحن و کمیسیون ممنوع شد مصوبه ویژه مجلس برای مهاجرت معکوس نخبگان ایرانی معاون امنیتی استاندار خراسان رضوی: مرز باید بستر گفت‌و‌گو، تعامل و تصویرسازی مثبت از ایران در سطح منطقه باشد رهبر کره شمالی وعده پیروزی در نبرد ضد آمریکایی داد اختلاف‌نظر در بهارستان درباره همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
سرخط خبرها

امیری: اگر اصل ۶۰ قانون اساسی کاملا اجرا می‌شد برجام به نتیجه می‌رسید

  • کد خبر: ۷۴۳۱۸
  • ۲۳ تير ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۲
امیری: اگر اصل ۶۰ قانون اساسی کاملا اجرا می‌شد برجام به نتیجه می‌رسید
معاون پارلمانی رییس جمهوری گفت: اگر اصل ۶۰ قانون اساسی تمام و کمال اجرا می‌شد و امور اجرایی کاملاً به رییس جمهور و وزیران واگذار می‌شد، برجام به نتیجه رسیده بود و تحریم‌ها برداشته شده بود و امروز ما شاهد مسائل و مشکلاتی که در ارتباط با برجام با آن مواجه هستیم، نبودیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حسینعلی امیری روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در توضیح اصل ۶۰ قانون اساسی که توسط رییس جمهوری در این جلسه مطرح شد، گفت: اصل ۶۰ قانون اساسی که امروز رییس جمهوری هم به آن اشاره کردند این است که اصل ۶۰ قانون اساسی می‌گوید اعمال قوه مجریه از طریق رییس جمهوری و وزیران خواهد بود. بنابراین موضوعی که رییس جمهوری درباره مذاکرات وین به آن اشاره کردند معطوف به موضوع برجام بود.

 

معاون پارلمانی رییس‌جمهوری افزود: اگر اعمال قوه مجریه از طریق رییس جمهوری و وزیران بود، از آنجایی که موضوع برجام، موضوع اجرایی است و جنس کار هم جنس اجرا است و اصل ۶۰ قانون اساسی بر اینکه اعمال قوه مجریه از طریق رییس جمهوری و وزیران انجام می‌گیرد صراحت دارد، ورود بخش‌ها و نهادهای دیگر به موضوع برجام با توجه به جنس کار برجام و اصل ۶۰ قانون اساسی به نوعی به تعبیر آقای رییس جمهور، محدودیت در اعمال اصل ۶۰ قانون اساسی را به دنبال داشت.

 

امیری خاطرنشان کرد: موضوع برجام یک موضوع اجرایی بود چنانچه نمایندگان مجلس نظری درباره موضوع برجام با توجه به جنس کار برجام داشتند، باید از طرق دیگر و استفاده از ظرفیت‌های دیگر قانون اساسی درباره موضوع برجام پیگیری می‌کردند.

 

وی ادامه داد: بنابراین آنچه که امروز از صحبت‌های رییس جمهوری برآمدف این بود که جنس کار موضوع برجام، جنس اجرایی است و تقنینی نیست بنابراین اگر اصل ۶۰ قانون اساسی تمام و کمال اجرا می‌شد و امور اجرایی کاملاً به رییس جمهور و وزیران واگذار می‌شد، برجام به نتیجه رسیده بود و تحریم‌ها برداشته شده بود و امروز ما شاهد مسائل و مشکلاتی که در ارتباط با برجام با آن مواجه هستیم، نبودیم.

 

معاون پارلمانی رییس‌جمهوری گفت: قانون اساسی کار را در کشور به سه بخش تقسیم کرده است. جنس کار یا اجرایی است که بر عهده قوه مجریه است، یا تقنینی است که مربوط به نظام قانونگذاری و مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان است و یا جنس قضایی است که به قوه قضایی واگذار شده است.

 

امیری بیان کرد: اصل ۶۰ قانون اساسی صراحت دارد بر اینکه اموراتی که جنس آن، اجرایی است باید توسط رییس جمهوری و وزیران انجام گیرد و اعمال قوه مجریه از طریق رییس جمهوری و وزیران است و صحبتی هم که رییس جمهوری امروز درباره بحث اصل ۶۰ قانون اساسی داشتند درباره همین موضوع بود.

 

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->