چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور
سرخط خبرها

خطر ابتلا به قارچ سیاه با نزدیک شدن به باغچه‌ها، میوه‌های پوسیده و ساختمان‌های قدیمی

  • کد خبر: ۷۹۴۶۹
  • ۱۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۷
خطر ابتلا به قارچ سیاه با نزدیک شدن به باغچه‌ها، میوه‌های پوسیده و ساختمان‌های قدیمی
تخم این قارچ روی گیاهان، در هوا و روی اجسام مختلف وجود دارد و با استفاده از ماسک نمی‌توان از ابتلا به قارچ سیاه جلوگیری کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر شروین شکوهی متخصص بیماری‌های عفونی و رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم در پاسخ به این سوال که چند درصد از مبتلایان به قارچ سیاه از دنیا می‌روند، گفت: اینکه چند درصد از این بیماران از دنیا می‌روند، به مسائل مختلفی از جمله اینکه این عفونت کدام قسمت از بدن را درگیر کند و چه زمانی متوجه ابتلا به این بیماری شویم، بستگی دارد.

شکوهی گفت: اگر این عفونت سبب درگیری مغز شود، احتمال مرگ افزایش پیدا می‌کند و چنانچه هنوز این عضو را درگیر نکرده باشد، احتمال فوت کمتر است. به طور کلی درصد مرگ‌ومیر در این بیماری کم نیست، اما اگر این عفونت در مراحل اولیه تشخیص داده شود و جراحی مناسبی صورت گیرد، احتمال بهبودی بیمار وجود دارد.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چگونه می‌توان این بیماری را در مراحل اولیه شناسایی کرد، توضیح داد: افرادی که دچار بیماری‌های زمینه‌ای هستند و برای مدت طولانی از داروهای کاهنده سیستم ایمنی استفاده می‌کنند، افرادی که دارای عضو پیوندی‌اند، مبتلا به سرطان هستند و بر اثر ابتلا به کووید بستری شده و کورتون یا داروهای دیگر را دریافت کرده‌اند، اگر دچار علائمی نظیر گرفتگی بینی، ترشح از یک طرف یا دو طرف بینی، تغییر رنگ دور چشم و تغییر رنگ کام شدند، باید به این عفونت ویروسی شک کنند.

این متخصص بیماری‌های عفونی ضمن اشاره به اینکه این بیماری شایع نیست و در گذشته هم بین افراد مبتلا به دیابت وجود داشته و در حال حاضر کمی بیش از گذشته مشاهده شده است، افزود: با توجه به اینکه موارد ابتلا به کووید افزایش یافته و در بسیاری از بیماران طول مدت درمان طولانی و غیر علمی است و در سن بالا به بیمار کورتون داده می‌شود، بیش از قبل از شاهد بروز این نوع بیماری هستیم، ولی آنکه فکر کنیم ابتلا به آن بسیار شایع است، اینگونه نیست.

رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم در پاسخ به این سوال که آیا استفاده از ماسک می‌تواند از بروز قارچ سیاه پیشگیری کند، ادامه داد: تخم این قارچ روی گیاهان، در هوا و روی اجسام مختلف وجود دارد و با استفاده از ماسک نمی‌توان از آن جلوگیری کرد. فردی که در بیمارستان بستری است، امکان استفاده از ماسک را ندارد. درضمن ممکن است گلی را بو کرده باشد و قارچ در بینی او باقی مانده باشد و هنگامی که سیستم ایمنی‌اش ضعیف شود، برای او بیماری‌زایی کند.

 
برای فرار از قارچ سیاه نزدیک باغچه‌ها، میوه‌های پوسیده و ساختمان‌های قدیمی نروید

یک متخصص داخلی نیز با اشاره به افزایش موارد بیماری قارچ سیاه در زمان شیوع سویه دلتا، گفت: یکی از مواردی که بیماری قارچ سیاه در افراد ظاهر می‌شود، بیماران کرونایی دارای نقص سیستم ایمنی و مصرف‌کننده کورتون است لذا در سویه دلتا که میزان سرایت و بیماران افرایش پیدا کرده، موارد مربوط به بیماری قارچ سیاه بیشتر دیده می‌شود.

دکتر محمد دادجو اظهار کرد: قارچ ممکن است به‌صورت طبیعی در مجاری تنفسی هر فردی وجود داشته باشد اما با توجه به نرمال بودن سیستم ایمنی افراد، این قارچ به‌خودی‌خود ایجاد بیماری نمی‌کند.

وی با بیان اینکه افراد عادی به این بیماری مبتلا نمی‌شوند، گفت: افرادی که کورتون مصرف می‌کنند، شیمی درمانی می‌شوند، پیوند مغز استخوان کرده‌اند و افراد مبتلا به بیماری‌های تضعیف‌کننده سیستم ایمنی بدن مانند کرونا که مجبور به استفاده از کورتون می‌شوند، در معرض ابتلا به بیماری قارچ سیاه هستند.

این متخصص داخلی با تأکید بر اینکه این بیماری به‌هیچ‌عنوان مسری نیست، افزود: این بیماری نه بین انسان با انسان و نه بین حیوان با انسان سرایت پیدا نمی‌کند.

دادجو در خصوص علت نام‌گذاری این بیماری، گفت: علت نام‌گذاری قارچ سیاه، تغییر رنگ سیاهی است که در بافت به علت نرسیدن خون و مردن آن بافت ایجاد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: قارچ سیاه می‌تواند به سینوس‌ها، مجاری تنفسی فوقانی، حلق، مجاری ریوی و ریه و حتی سیستم گوارشی و پوست را تحت تأثیر قرار دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->