پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز دستور پزشکیان برای تسریع در پرداخت وام ازدواج سرنوشت نامعلوم تعهدات مالی سفرهای استانی دولت سیزدهم به خراسان رضوی واریز سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار در پاییز ۱۴۰۳ جلسه غیرعلنی مجلس در مورد نوسانات نرخ ارز برگزار شد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) | هویج کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

«افغانستان» فرصتی‌ پیش‌روی فعالان اقتصادی!

  • کد خبر: ۸۰۶۹۳
  • ۲۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۸
«افغانستان» فرصتی‌ پیش‌روی فعالان اقتصادی!
رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی گفت: کشور افغانستان دارای معادنی غنی است که بهره‌برداری از آن‌ها موجب درآمدزایی خوبی برای این کشور خواهد شد. از دلایل بهره‌برداری‌نشدن از این معادن، ناامنی و تسلط دولت مرکزی بر چهارگوشه کشور بوده است.

طنین همتی|شهرآرانیوز، رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی در گفت‌وگو با شهرآرانیوز درباره اینکه باتوجه‌به تغییرات سیاسی در کشور افغانستان آیا زمینه مبادلات وجود دارد یا نه، اظهار کرد: کشور افغانستان دارای معادنی غنی است که بهره‌برداری از آن‌ها موجب درآمدزایی خوبی برای این کشور خواهد شد. از دلایل بهره‌برداری‌نشدن از این معادن، ناامنی و تسلط دولت مرکزی بر چهارگوشه کشور بوده است.

به‌گفته امیر فخریان، باتوجه‌به ثبات نسبی ایجادشده بعد از تسلط طالبان و پیش‌بینی افزایش و ارتقای امنیت افغانستان در آینده، بهره‌برداری از این معادن دور از انتظار نخواهد بود. البته نباید از حضور کشورهایی همچون چین روسیه و ترکیه و پاکستان در بهره‌برداری از این ذخایر غافل شد.

وی تأکید کرد: علاوه بر استفاده از ظرفیت معادن، فرصت‌های مناسبی در زمینه ارتقای زیرساخت‌ها ازجمله نیروی حمل‌ونقل، کشاورزی و... نیز وجود خواهد داشت؛ بنابراین علاوه بر تأمین کالای موردنیاز این کشور که در پی کاهش تعرفه‌های کشور افغانستان با هزینه کمتری میسر می‌شود، صادرات خدمات فنی و مهندسی در حوزه‌های مختلف و همچنین مشارکت در تولید در افعانستان فرصت‌های مناسبی پیش‌روی فعالان اقتصادی قرار می‌دهد.

 

افزایش صادرات با اولویت کشورهای همسایه و هند و چین در نیمه دوم امسال

رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صمت خراسان‌رضوی در ادامه درباره گسترش مبادلات در نیمه دوم امسال در منطقه و کشورهای همسایه یادآور شد: در شش‌ماهه دوم سال نیز برنامه و سیاست ما افزایش صادرات با اولویت کشورهای همسایه و هند و چین خواهد بود. در این راستا برنامه‌هایی برای توسعه تجارت خارجی ازجمله وبینارها و نشست‌های تخصصی مجازی با فعالان اقتصادی کشورهای همسایه، اعزام و پذیرش تخصصی هیئت‌های بازرگانی و مشارکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی پیش‌بینی شده است.

به‌گزارش شهرآرانیوز، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان‌رضوی همچنین در روزهای گذشته از برگزاری نشستی در هفته آینده با حضور فعالان اقتصادی و بازرگانان حوزه افغانستان و دستگاه‌های ملی و استانی خبر داده که قرار است مشکلات و مسائل کنونی مرتبط با تجارت با این کشور بررسی ‌شود.

به‌گفته مرتضی اشرفی، باتوجه‌به شرایط کنونی حاکم بر افغانستان و وقفه‌های ایجادشده در تجارت با این کشور به‌ویژه در مرز دوغارون که به‌سمت وضعیت عادی حرکت می‌کند، قرار است این موضوع در نشست یادشده از سوی مدیران اقتصادی و کارشناسان و فعالان تجارت در این حوزه بحث و بررسی شود.

این مقام مسئول با یبان اینکه رونق اقتصادی مرز اولویت اصلی خراسان‌رضوی است، یادآور شد: هر یک از مدیران این حوزه باید وظیفه‌شان را در مرز دوغارون به‌نحو مطلوب انجام دهند تا کارها به بهترین شکل مدیریت و سامان‌دهی شود و بیشترین صادرات و ترانزیت کالا از مرز دوغارون انجام شود.

به‌گزارش شهرآرانیوز، براساس اعلام گمرکات خراسان‌رضوی، دلیل اصلی کاهش صادرات و ترانزیت کالا در مدت یادشده در مرز دوغارون منع ورود ارز یا دلار از کشور افغانستان و بی‌اعتمادی تجار افغانستانی به تجارت در این مرز به‌دلیل وضعیت سیاسی آن کشور است. از ۱۷ اردیبهشت‌ماه تا ۱۷ تیرماه، میزان ورودی کامیون از افغانستان به خراسان‌رضوی از طریق مرز دوغارون (گمرک، منطقه ویژه اقتصادی دوغارون و بازارچه مرزی) درمجموع ۲۰ هزار و ۲۸۴ دستگاه و میزان کامیون خروجی از مرز دوغارون در این مدت ۱۵ هزار و ۷۷۱ دستگاه بوده است.

از ۱۸ تیرماه تا ۱۵ شهریورماه میزان ورودی کامیون از افغانستان به خراسان‌رضوی از طریق مرز دوغارون درمجموع ۱۰ هزار و ۸۴۵ دستگاه و میزان کامیون خروجی در این مدت از مرز دوغارون ۱۰ هزار و ۹۹۶ دستگاه بوده است.
میزان کامیون ورودی به مرز دوغارون در بازه ۱۷ اردیبهشت‌ماه تا ۱۷ تیرماه در مقایسه با بازه ۱۸ تیرماه تا ۱۵ شهریورماه ۴۷ درصد کاسته و میزان کامیون خروجی از مرز دوغارون در این بازه‌ها ۴۴ درصد کم شده است.

میزان صادرات کالا از ۱۷ اردیبهشت‌ماه تا ۱۷ تیرماه از مرز دوغارون به‌میزان ۱۴۶ هزار تن و میزان ترانزیت کالا در این مدت از مرز دوغارون ۱۱۷ هزار تن بوده، درحالی‌که میزان صادرات کالا از این مرز از ۱۸ تیرماه تا ۱۵ شهریورماه ۸۲ هزار تن و میزان ترانزیت کالا از این مرز در مدت یادشده ۵۲ هزار تن بوده است. مقایسه صادرات و ترانزیت کالا از مرز دوغارون در بازه ۱۷ اردیبهشت‌ماه تا ۱۷ تیرماه با ۱۸ تیرماه تا ۱۵ شهریورماه حاکی از کاهش ۴۳/۸ و ۵۷/۵ درصدی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->