به گزارش شهرآرانیوز، ظرفهای چدنی از ظروف بسیار مقاوم و سالمی هستند که استفاده از آنها در آشپزخانه برای پختوپز بسیار توصیه میشود، ولی همین ظرفهای زیبا پس از مدتی استفاده، ظاهری کهنه و سوخته پیدا و شما را مجبور به تعویض میکنند. البته ناگفته نماند راههایی هم وجود دارد که بشود بدون صرف هزینه دوباره، آنها را در خانه نونوار کرد. برای این منظور، به قدری مواد و وسایل نیاز دارید که معمولا آنها را در همان آشپزخانهتان میتوانید بیابید.
برای شروع، یک لایه فویل آلومینیمی را زیر میلههای فر پهن کنید تا مواد آلوده فرتان را کثیف نکند. ظرف چدنی را به صورت پشت و رو، روی فویل قرار دهید. فر را روی حالت تمیزکنندگی بگذارید. اگر فر شما تنظیمات پاککنندگی ندارد، آن را روی دمای ۴۲۵ درجه تنظیم و هر ۲ ساعت یک بار کنترل کنید. وقتی چرخه کامل و ظرف خنک شد، آن را از درون فر بیرون بیاورید.
ظرف چدنی را درون ظرف بزرگتری بگذارید که به مقدار مساوی از آب و سرکه پر شده است. سپس به آن یک قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی اضافه کنید و اجازه دهید ۳ ساعت داخل محلول باقی بماند. ظرف را از درون محلول بیرون بیاورید و خوب بشویید. باقیمانده کثیفیها را با دستمال خوب پاک کنید و اگر لازم به تکرار شد، اینکار را آنقدر انجام دهید تا ظرف به طور کامل تمیز شود.
اکنون ظرف آماده اضافه کردن یک لایه محافظتی است تا سطح آن یکدست و نچسب شود. برای این منظور، سراسر سطح ظرف، داخل، خارج و دستهها را به روغن بادامزمینی آغشته کنید. سپس آن را به پشت روی میلههای فر قرار دهید و بگذارید یکساعت دیگر با حرارت ۳۵۰ درجه سانتیگراد داخل فر بماند. این فرایند سبب میشود حفرههای ظرف باز و روغن خوب جذب آن شود. وقتی ظرف خنک شد، منافذ دوباره بسته خواهد شد و شما صاحب ظرفی شفاف و نو میشوید.