بازار سرمایه از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) فعالیت عادی خود را از سر خواهد گرفت سقوط ارزش دلار در جهان به پایین‌ترین رقم در ۳ سال اخیر (۶ تیر ۱۴۰۴) سقوط هفتگی ۱۲ درصدی قیمت نفت (۶ تیر ۱۴۰۴) معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد: تکلیف قانونی برای خودکفایی ۹۰ درصدی در محصولات اساسی تمدید مجدد لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ فردا (۷ تیرماه ۱۴۰۴) شرایط استفاده از برق برای استخراج رمزارز در کشور تسهیل می‌شود طلای جهانی در مسیر کاهش قیمت (۶ تیر ۱۴۰۴) ذخایر ارزی و تجارت خارجی کشور مطلوب است | جنگ هیچ مشکلی برای تولید و تجارت کشور ایجاد نکرد افزایش ۰.۶ درصدی نرخ تورم سالانه در خرداد ماه ۱۴۰۴ بیمه مرکزی: سازوکار ارزیابی خسارت خودرو‌های آسیب‌دیده به زودی اعلام می‌شود توضیح بانک سپه درباره برداشت مبالغ از حساب مشتریان تثبیت قیمت طلا از فردا (۷ تیر ۱۴۰۴) وزیر جهاد کشاورزی: مردم منتظر کاهش قیمت برنج باشند | آغاز توزیع ۶۰ هزار تن برنج بازار بورس از شنبه ۷ تیر ۱۴۰۴ با چه دامنه نوسانی آغاز به کار خواهد کرد؟ ۶۷ درصد از درآمد‌های تهرانی‌ها صرف پرداخت اجاره می‌شود تحریم‌ها تنها ۱۰۰ هزار بشکه از فروش نفت ایران را کاهش داد زنجیره ارزش صنعت نفت، قهرمان بی‌صدای روز‌های بحران سوخت قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۵ تیر ۱۴۰۴) | کاهش قیمت‌ها تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ فردا (جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴) دستورالعمل استرداد وجه بلیت پرواز‌های لغو شده اعلام شد لزوم آغاز تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی و خدماتی | کارگران آتش نشانی و خدماتی سنگ تمام گذاشتند قرائت کنتور برق تهرانی‌ها از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) طبق روال گذشته انجام می‌شود قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ تیر ۱۴۰۴) | دلار چه قیمتی دارد؟ قیمت دلار جهانی امروز (۵ تیرماه ۱۴۰۴) | دلار جهانی به کف قیمت چند ساله سقوط کرد مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی ویژه دهک‌های یک تا سه درآمدی از شنبه (۷ تیرماه ۱۴۰۴) آغاز می‌شود+ جزئیات نرخ امروز طلا در مشهد چقدر است؟ (۵ تیر ۱۴۰۴) بانک مرکزی: تأمین ارز واردات در مدت ۳ ماه از ۱۲.۳ میلیارد دلار گذشت
سرخط خبرها

آزادسازی واردات خودرو چه تاثیری بر نمادهای خودرویی بورس دارد؟

  • کد خبر: ۸۱۳۶۷
  • ۳۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۰:۵۱
آزادسازی واردات خودرو چه تاثیری بر نمادهای خودرویی بورس دارد؟
با تصویب طرح آزادسازی خودرو در مجلس، سهام شرکت‌های خودروسازی در بورس با افت قیمت مواجه شده‌اند. با این شرایط آیا خرید نمادهای خودرویی به صرفه است؟

به گزارش شهرآرانیوز، این روزها تصویب طرح واردات خودرو در مجلس، حواشی زیادی به پا کرده است. طرحی که با وجود موافقان و مخالفان فراوان، حالا به دلیل مخالفتمجمع تشخیص مصلحت نظام فعلا در حالت تعلیق قرار گرفته است. با این حال این حواشی تاثیر خود را از همین حالا روی بازار خودرو گذاشته است.

این طرح همچنین نمادهای خودرویی بازار سهام را نیز بی‌تاثیر نگذاشته است. سهام خودرویی در این هفته با عملکردی منفی کار خود را آغاز کردند و تنها در جریان معاملات امروز برخی از این نمادها به محدوده صفر و مثبت رسیدند.

از آغاز این هفته بازدهی تمامی نمادهای خودرویی در بورس منفی بوده که بخشی از این تاثیر ناشی از همین تصمیم مجلس بوده است. از ابتدای هفته تا به امروز خودرو منفی ۷٫۵، خساپا منفی ۷ و خپارس منفی ۸٫۲ بازدهی داشتند. البته کلیت بازار در این روزها منفی بوده و شاخص کل بورس هم طی این چند روز چهار درصد منفی شده است.

عملکرد مالی خودروسازان

این آمار در حالی بدست آمده که عملکرد مالی این چهار خودروساز در مردادماه عملکرد مناسبی بوده است. ایران خودرو در مرداد از فروش بیش از ۲۸ هزار خودرو درآمدی ۴٫۵ هزار میلیاردی داشته و میزان فروش خودروی خود را در ۵ ماه نخست سال به ۱۶۲ هزار و ۱۴۴ دستگاه رسانده است. رقمی که از نظر تعداد فروش رشدی ۱۲ درصدی و از نظر مبلغ فروش رشدی ۱۳۷ درصدی را نشان می‌دهد.

گروه خودروسازی سایپا هم عملکرد مثبتی در ۵ ماه نخست امسال داشته و ضمن ۳ برابر کردن فروش ریالی خود میزان فروش خودروی خود را هم ۲۰ درصد افزایش داده است. میزان فروش پنج ماه نخست خپارس هم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۳۴ درصد بیشتر شده است.

تاثیر آزادسازی واردات بر نمادهای خودرویی

این در حالی است که نیما میرزایی، کارشناس بازار سرمایه درباره تاثیر طرح آزادسازی واردات خودرو بر گروه خودرویی گفته بود: طرح آزادسازی واردات خودرو در همان ابتدای راه موجی از واکنش‌های مثبت و منفی را در بین فعالین اقتصادی و از جمله جامعه سهامداران گروه خودرویی ایجاد کرد. طرحی که به نظر می رسد تا تصویب و ابلاغ نهایی ،مسیر سخت و پرفراز و نشیبی را پیش رو دارد‌ و در همین ابتدای راه برگ برنده آن که واردات خودروی دست دوم بود حذف شد! اما در صورت تصویب به همین شکل، دو تاثیر غیرهمسو بر گروه خودرویی و قطعه‌سازان خواهد داشت.

 

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->