آغاز مذاکرات ایران و آمریکا از عصر شنبه (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) شکایت رسمی حماس از دولت انگلیس تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران در آستانه مذاکرات عمان هشدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره نظام دوگانه در مجوز برگزاری تجمعات نگرانی صهیونیست‌ها از هرگونه توافق بین ایران و آمریکا منبع ایرانی: آمریکا مذاکره غیرمستقیم با ایران را پذیرفته است واکنش وزارت خارجه آمریکا به تهدید روزنامه کیهان درباره ترور ترامپ واکنش حماس به حملات بمب‌گذاری در رفح؛ این اقدامات نسل‌کشی وحشیانه است به سطحی از اقتدار رسیده‌ایم که دشمن را وادار به عقب‌نشینی کرده‌ایم مذاکرات آمریکا و روسیه درباره سفارتخانه‌ها سازنده بود وزیر اطلاعات: آرایش نظامی منطقه نشانگر اقتدار نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران است سردار اشعری: عاقبت به خیری شهید صیاد شیرازی به خاطر ولایتمداری او بود امیر سرتیپ امان‌اللهی: وظیفه ما این است که به عنوان سربازان نظام، در رکاب ولایت گام برداریم دستور اژه ای به قضات: مدیرانی که دارای ضعف و نقصان هستند تغییر دهید راز سرخ صیاد | روایتی کوتاه از زندگی خوش‌عاقبت شهید امیر سپهبد صیاد شیرازی دادستانی تهران علیه «حسام الدین آشنا» اعلام جرم کرد معاون هماهنگ کننده ارتش: شهید صیادشیرازی یک الگو در میان نیروهای مسلح بود سرلشکر باقری: وحدت نیروهای مسلح و توکل بی‌نظیر به قدرت خداوند از صفات شهید صیادشیرازی بود صدور رأی نهایی دادگاه عالی کانادا درباره سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی: افزایش تعداد نمایندگان مجلس در انتظار لایحه دولت است ارائه پیشنهاد جدید آتش بس در غزه از سوی دولت مصر همه چیز درباره کمونیسم و کمونیست‌ها استاندار خراسان رضوی: منطقه ویژه اقتصادی و راه آهن را به عنوان دو مطالبه اصلی مردم سبزوار پیگیری می‌کنیم قاآنی: دشمنان قدرتمند در برابر اراده ملت‌های مقاوم ناتوان هستند بازدید استاندار خراسان رضوی از محور جنوب غربی بردسکن با حضور فرمانده فراجا تاکید پزشکیان بر سازندگی بیشتر استان ها بدون اتکا به پایتخت | ارز ۲۸ هزار تومانی رانت است ترکیه نسبت به پیامدهای هرگونه ماجراجویی نظامی علیه ایران هشدار داد عراقچی: الجزایر در شورای امنیت سازمان ملل نقشی تعیین کننده دارد + ویدئو
سرخط خبرها

افزایش امیدواری به رفع تنش‌ میان تهران و ریاض

  • کد خبر: ۸۲۲۰۶
  • ۰۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۶
افزایش امیدواری به رفع تنش‌ میان تهران و ریاض
اخبار مربوط  به تنش زدایی از روابط ایران و عربستان، از مهم‌ترین خبر‌های رسانه‌ای ایران و جهان در ماه‌های گذشته بوده است؛ اتفاقی که در صورت تحقق بدون شک چهره‌ای جدید به منطقه خواهد بخشید.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تهران و ریاض، پس از یک دوره نسبتا طولانی قطع ارتباط دیپلماتیک، طی ماه‌های گذشته با میانجیگری عراق، چهار دور از مذاکرات را برای حل مسائل فی مابین در بغداد برگزار کرده اند.

در روز‌های گذشته اخباری از دیدار دیپلمات‌های ارشد ایران و عربستان منتشر شد. به گزارش «آسوشیتدپرس»، دو مقام عراقی اعلام کردند که ایران و عربستان دور جدیدی از مذاکرات را در بغداد برگزار کرده اند. یک مقام عراقی در این باره گفت که طی دیدار هفته گذشته «مشکلات میان دو کشور طبق نقشه راهی که از پیش بر سر آن توافق شده بود از جمله از طریق نمایندگی دیپلماتیک میان دو کشور» مورد بحث قرار گرفت. این مقام عراقی که نخواسته نامش فاش شود، گفت که این نشست در سطح وزرا نبوده، اما مذاکرات در کل مثبت بوده است.

حال سؤال این است که با توجه به این امیدواری ها، سرانجام چه زمانی در عرصه عمل، شاهد تغییر و تحول در روابط تهران و ریاض خواهیم بود و اساسا حرکت به سمت کاهش تنش‌ها در روابط بین این دو کشور که با استقبال کشور‌های همسایه نیز همراه شده است، چرا و چگونه آغاز شد؟

ایران و عربستان باید قدرت یکدیگر را بپذیرند

صباح زنگنه، کارشناس مسائل بین الملل و دیپلمات پیشین کشورمان، در گفتگو با «ایرنا»، در تحلیلی درباره آینده روابط ایران و عربستان با توجه به اختلافات جدی در گذشته بر سر مسائل مختلف گفت: ایران و عربستان باید قدرت یکدیگر را بپذیرند و با پذیرش این موضوع که نمی‌توان یکدیگر را حذف کرد، به سمت دیگری حرکت کنند، به شکلی که توان دو کشور و کشور‌های منطقه صرف توسعه و صلح در منطقه شود. نزدیک شدن این دو کشور به یکدیگر، ظاهرا مورد رضایت برخی قدرت‌ها و نیرو‌ها در منطقه و خارج از منطقه نیست؛ به همین دلیل سعی می‌کنند این دوری را بیشتر کنند تا مانع نزدیکی، همکاری و همبستگی تهران و ریاض شوند.

وی با تأکید بر اینکه شکل گیری نوعی عقلانیت سیاسی در دو کشور می‌تواند این وضعیت را که بر آن‌ها تحمیل شده است تغییر دهد، گفت: تهران و ریاض می‌توانند ساختار جدیدی از روابط مبتنی بر تفاهم و اعتمادسازی شکل دهند و این چشم انداز، دور نیست، بلکه کاملا قابل تحقق است و اراده سیاسی در دو کشور می‌تواند این چشم انداز را عملی کند و ثمره آن به نفع هر دو کشور و کل منطقه خواهد بود.

عربستان از رفتار‌های تهاجمی به ایران خواهد کاست

حسن هانی زاده، تحلیلگر مسائل خاورمیانه، نیز در بخشی از یادداشت خود برای پایگاه خبری «مثلث آنلاین» در ارزیابی چرایی تجدیدنظر در سیاست خارجی عربستان در قبال ایران نوشت: رفتن ترامپ از کاخ سفید که در گذشته به عنوان چتر حمایتی عربستان عمل می‌کرد و ریاست جمهوری بایدن، نگاه کاخ سفید به عربستان را تغییر داده است. از طرفی وضعیت داخلی عربستان و اختلافات با امارات هم مطرح است. این‌ها سبب شده است تا عربستان درصدد ایجاد حاشیه‌ای امن در منطقه برآید. در نتیجه عربستان از شیوه‌ها و رفتار‌های تهاجمی خود نسبت به ایران خواهد کاست و به سمت ایجاد وفاق و همگرایی در منطقه حرکت خواهد کرد.

سعودی‌ها متوجه از دست دادن حمایت خود در آمریکا هستند و دریافته اند تمام سیاست هایشان در منطقه و در کشور‌هایی مانند لبنان، سوریه و عراق با شکست مواجه شده است. آن‌ها درصدد هستند که به سمت تهران متمایل شوند و اختلافات خود را حل کنند. به نظر می‌رسد بعد از تشکیل کابینه دولت سیزدهم، تغییراتی در روابط ایران و عربستان رخ خواهد داد و به سمت بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور حرکت خواهیم کرد.

استقبال عراق و سوریه

از سویی برهم صالح، رئیس جمهوری عراق، در حاشیه هفتادوششمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل، درباره ازسرگیری روابط ایران و عربستان ابراز امیدواری کرد. وی در این باره گفت: قطعا موانعی در این مسیر وجود دارد، اما امیدوارم این موضوع پیش از آنکه دیر شود، امکان تحقق پیدا کند. فیصل المقداد، وزیر خارجه سوریه، نیز در مصاحبه با شبکه خبری «المیادین» با اشاره به دورنمای روابط آشتی جویانه ایران و عربستان گفت: دمشق از نزدیک شدن روابط ایران و کشور‌های عربی به طور عام و از نزدیک شدن روابط تهران و ریاض به طور خاص، استقبال و برای تحقق آن تلاش می‌کند. وی افزود: ایران در کنار اعراب، ملت فلسطین و سوریه ایستاد و باید کار خیر را با کار خیر پاسخ داد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->