به گزارش شهرآرانیوز، در این روزها که به دلیل تورم و گرانی مواد غذایی قدرت خرید مردم کاهش یافته، بسیاری از افراد کالاهای ارزانتر را در سبد غذایی خود میگنجانند. گوشت و مرغ در تمام دنیا جزء اصلی سفره خانوار هستند، اما اکنون بسیاری از مردم قدرت خرید این اقلام را ندارند و مرغ و گوشت به مرور از سفره خانوادههای ایرانی در حال حذف است. این در حالی است که میتوان پروتئینهای گیاهی را جایگزین کرد. برای شناخت بهتر این پروتئینها ادامه مطلب را مطالعه کنید و بفهمید که چگونه بدون مصرف مرغ و گوشت، میتوان پروتئین مورد نیاز بدن را تامین کرد.
برخی پژوهشگران معتقدند قارچ را میتوان دارویی برای جلوگیری از بیماریهای قلبی و تصلب شرایین به شمار آورد. نیاسین موجود در این گیاه به سلامت انسان خدمت بزرگی میکند. سلنیومی که در قارچ سفید وجود دارد، از سرطان پروستات پیشگیری میکند.
بادام زمینی نسبت به دانههای مغذی دیگر مانند پسته و بادام درختی و ... قیمت مناسب تری دارد و میتوان از کره آن که سرشار از پروتئین و چربی سالم است استفاده کرد.
گوشت گاو ۲۶ گرم پروتئین همراه با ۳ گرم فیبر و لوبیا سیاه هم ۱۷ گرم پروتئین و ۱۲ گرم فیبر دارد. میزان کالری و چربی هر دو وعده یکسان است. عدس یک وعده سرشار از پروتئین است. یک فنجان عدس ۲۲ گرم پروتئین و ۳۰۰ کالری دارد. میتوانید مقداری عدس را روی سالاد بریزید.
هر فنجان جو ۲۳ گرم پروتئین دارد و برای کنترل قند خون مفید است. همچنین جو حاوی مقدار زیادی فیبر و فولات است.
توفو، شیر سویای غلیظ شدهای است که سرشار از پروتئین است و اسیدهای آمینه ضروری برای سلامتی را داراست بنابراین جایگزین مناسبی برای گوشت است. برخی افراد توفو را به غذاهای گرم مانند سوپ و سیب زمینی سرخ کرده میافزایند.
بادمجان طعم گوشتی غنی و بسیار متنوع دارد. بادمجان بسیار سیرکننده است و مقدار زیادی پتاسیم، فیبر رژیمی، منیزیم، آهن، کلسیم، پروتئین. ویتامینهای A، B۶ و C دارد. میتوانید به جای گوشت در غذا از بادمجان استفاده کنید.
بروکلی به خوبی جای گوشت را در بسیاری از غذاها میگیرد، زیرا بروکلی ویتامین A، منیزیم، آهن، پروتئین، فیبر و تعداد زیادی آنتی اکسیدانهای قوی دارد و ۱۳۵ درصد از مقدار توصیه شدهی ویتامین C روزانه تان را تأمین میکند. از بروکلی میتوانید در سوپها استفاده کنید.
شیر و پنیر نیز حاوی پروتئین هستند و برای تامین پروتئین و کلسیم بدن مفیدند. برخی افراد به دلیل عدم تحمل لاکتوز، قادر به استفاده از شیر پاستوریزه یا همان شیر گاو نیستند. شیر سویا برای افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند، میتواند یک جایگزین مناسب برای شیر گاو باشد.
استفاده از محصولاتی مانند اسفناج، جعفری، چغندر قند، گندم و جو و نخود فرنگی در رژیم غذایی توصیه میشود.
برشهای گوشت استیکی و ماهیچه قیمت بیشتری دارد، اما میتوان با هزینه کمتر برشهای ارزان قیمتتر را برای وعدههای غذایی تهیه کرد.
روش صحیح طبخ مواد غذایی کمک میکند تا طی مراحل پخت غذا، ارزش آن حفظ شود و موادی نظیر ویتامین ها، مواد معدنی و حتی پروتئینها از بین نرود و بیشتر جذب بدن شود. به عنوان نمونه میتوان به پختن سیب زمینی کاملاً شسته شده با پوست، نجوشاندن بیش از حد شیر، پختن برنج به صورت کته و استفاده از مواد غذایی تازه به جای مواد مانده یا فریز شده اشاره کرد.
منبع: آخرین خبر