دورهمی، دور از وطن

  • کد خبر: ۸۴۸
  • ۰۴ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۰
دورهمی، دور از وطن
گزارشی از مراسم روز جهانی پناهنده و نمایشگاه دستاوردهای مهاجران

سعید جلائیان - مراسم روز جهانی پناهنده با هماهنگی و مدیریت اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان‌رضوی و همکاری کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و مشارکت جمعی از فعالان فرهنگی و اجتماعی افغانستانی‌ مقیم مشهد در 2 بخش همایشی و نمایشگاه دستاوردهای مهاجران با حضور مسئولان استان و شهر، سرکنسول‌های‌ کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق، ترکیه و مهاجران کشور افغانستان در محل باغ گیاه‌شناسی مشهد برگزار شد.

 

به یاد کشورش...
موسیقی موجب می‌شود توجه بازدیدکنندگان به درون غرفه‌ها جلب شود و به یاد روزهایی بیفتند که در موطن خود در میان خانواده زندگی می‌کردند. البته این موسیقی و سبک لباس بیشتر غرفه‌داران باعث شده تا نوجوانان و جوانانی که هرگز زادگاه پدران خود را ندیده‌اند، با اشتیاق به تک‌تک غرفه‌ها بروند و از آن‌ها بازدید کنند تا شاید با کشوری که هرگز جز یک نام و تصویر از آن چیزی ندیده‌اند، اندکی آشنا شوند.تمامی غرفه‌ها با محوریت نمایش توانمندی و دستاوردهای اتباع افغانستان در مشهد دایر شده است و با ویژگی‌هایی که هریک از آن‌ها دارند، تماشاگران بسیاری را (حتی مقاماتی که برای سخنرانی به همایش آمده‌اند) به درون خود فرا می‌خوانند.


حضور کم‌رنگ مهاجران منطقه در نمایشگاه
در لابه‌لای غرفه‌های متعددی که برپاست، در این نمایشگاه حضور کم‌رنگ مهاجران ساکن در منطقه۷ در بین غرفه‌داران به چشم می‌آید. ما تنها شاهد فعالیت غرفه‌ خیریه سیدالشهدا از منطقه 7 در این نمایشگاه بودیم که این غرفه نیز با استقبال مقامات حاضر در این همایش، مسئولان شهرداری منطقه و شرکت‌کنندگان در این نمایشگاه همراه می‌شود.
احمد امیرزاده، یکی از مسئولان این غرفه به شهرآرامحله می‌گوید: هر سال در بیشتر کشورهای جهان در روز پناهنده برنامه‌هایی اجرا می‌شود. در مشهد هم با توجه به گستردگی پناهندگان، سال‌هاست این مراسم در مکان‌های مختلف مانند میهمان شهر در تربت جام و بوستان وحدت برگزار می‌شود و امسال نیز این مکان برای برگزاری انتخاب شد که با استقبال خوبی همراه شد. در روز اول بیش از 1000 نفر از غرفه‌ ما بازدید کردند و در روزهای بعد صدها بازدیدکننده داشتیم.


نتایج مثبت دورهمی مهاجران
امیرزاده به بیان دستاوردها و نتایج مثبت این مراسم می‌پردازد و ادامه می‌دهد: این نمایشگاه تأثیرات خوبی برای پناهندگان دارد و موجب شناخت نوجوانان و جوانانی که هرگز کشور خود را ندیده‌اند، می‌شود. شناختی هرچند اندک از آداب و رسوم، موسیقی، فرهنگ و پیشرفت‌های هم‌وطنان خود به دست می‌آورند. تأثیرگذار دیگر، همین دورهمی مهاجران افغانستانی است. این گردهمایی باعث می‌شود خاطرات افغانستان برای همه‌ ما زنده شود و به علاوه همدلی و اتحاد بین پناهندگانی که در این مراسم شرکت کرده‌اند، شکل بگیرد.مهاجر افغانستانی در ادامه با اشاره به ضعف‌های برگزاری این نمایشگاه بیان داشت: متأسفانه شاهد ضعف‌هایی در طول برگزاری این مراسم بودیم. برای مثال گفته شده بود که بازدید برای مهاجران در این ۲روز رایگان است اما از بعدازظهر همان روز اول از شرکت‌کنندگان هزینه ورودی دریافت می‌شد.

 

اقدام عجیب مسئولان باغ گیاه‌شناسی
نبود هماهنگی در پایان این مراسم موجب به زحمت افتادن و ناراحتی برخی از غرفه‌داران در این نمایشگاه شد. امیرزاده با انتقاد از برخورد عجیب مسئولان باغ گیاه‌شناسی می‌افزاید: روز قبل از مراسم تمامی غرفه‌داران برای آوردن تجهیزات غرفه‌ها با اتومبیل به داخل باغ گیاه‌شناسی می آمدند اما پس از پایان نمایشگاه به هیچ ‌خودروی اجازه ورود برای تخلیه وسایل و تجهیزات درون غرفه‌ها داده نشد. رایزنی‌های بسیاری انجام گرفت و حتی وساطت یکی از مسئولان هم بی فایده بود و از این رو تمامی غرفه‌داران از پیر و جوان مجبور شدند وسایل و تجهیزات غرفه‌ها را به دست بگیرند و مسافت طولانی محل غرفه‌ها تا درب خروجی را طی کنند.


پراکندگی مهاجران و دور افتادن آن‌ها از هم
صالح، یکی از مهاجران مقیم منطقه 7 دلیل حضور کم‌رنگ مهاجران منطقه ما در این نمایشگاه را پراکندگی آنان دانست و بیان داشت: مهاجران در منطقه 7 بیشتر در محله طرق ساکن هستند و بیشتر آن‌ها جزو اقشار آسیب‌پذیر محسوب می‌شوند. متأسفانه تا جایی که من می‌دانم، افغان‌ها در شهرک طرق برخلاف محله گلشهر هیچ سازمان‌دهی در بین خودشان ندارند و از حال یکدیگر بی‌اطلاع هستند.
این پناهنده افغانستانی به محلات دیگر منطقه اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: در سایر محلات مانند فدائیان اسلام، سیدی، عنصری و پروین اعتصامی نیز پناهندگان زیادی ساکن هستند اما به علت فاصله زیاد و پراکنده بودنشان، آن‌ها نیز هیچ ارتباط خاصی با یکدیگر ندارند. همین موضوع باعث شده با وجود اینکه پناهندگان بسیاری در این منطقه زندگی می‌کنند، تنها یک تشکل فعالیت داشته باشد.وی استقبال مهاجران از این نمایشگاه را خوب توصیف کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.