گشایش پنجره بودجه چند هزار میلیارد تومانی شرکت‌های دولتی به روی خراسان رضوی در قالب مسئولیت‌های اجتماعی  پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در روز شنبه (۱۸ مرداد ۱۴۰۴ ) گواهی سپرده بورس، مسیر جدید خودرودار شدن + جزئیات حذف وثیقه ۳۵ درصدی بانک مرکزی برای واردات خودروی جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر هشدار سازمان بازرسی کل کشور به وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت بلیت هواپیما رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: تجارت خارجی تقریبا در حالت تعلیق قرار گرفته است اطلاعیه فرودگاه مهرآباد به مسافران روز جمعه (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)؛ ۲ ساعت زودتر حرکت کنید قیمت طلا، دلار، سکه و ارز امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد مهلت ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی و وکالتی کردن حساب‌ها برای بار دوم تمدید شد راهنمای خرید میلگرد با پروانه ساختمان (میزان سهمیه + شرایط) آیا مزایای رفاهی کارگران مشمول مالیات می‌شود؟ مهلت استفاده از بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد قیمت ارز اربعین امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | دینار عراق چند شد؟ تخفیف های فروش؛ بازی دو سر بُرد یا شگردی برای گران فروشی اجناس؟ آیا با اجرای فیبرنوری، کابل‌دزدی به پایان می‌رسد؟ | پاسخ مسئولان به مطالبه شهروندان حمایت مدیریت شهری مشهد از صنایع و کارآفرینان ادامه‌دار خواهد بود + فیلم توضیحات مدیرعامل تامین اجتماعی درباره شیوه‌نامه بیمه کارگران ساختمانی پیش‌بینی قیمت دلار برای روز پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | امید به مذاکره باز هم دلار را عقب راند پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴ )| بازار طلا بازیچه افت دلار شد آیا قطعی برق در تهران ۴ ساعته شده است؟ (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) هدف‌گذاری ۳ هزار مگاواتی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی تا پایان ۱۴۰۶ خرید طلا و سکه در سیزدهم ماه صفر | کشتی‌آرای: خرید طلا در سیزدهم صفر یک پدیده خرافاتی است پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال ۱۴۰۴ با توجه به معاملات امروز بورس کالا (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد ریزش ۳۴ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مکان‌های اسکان اضطراری زائران در مشهد در سه روز پایانی ماه صفر قطعی برق نخواهند داشت استاندار خراسان رضوی: ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر استان تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۴۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد بانک مرکزی: خرید ارز اربعین از بانک سپه امکان‌پذیر شد بازگشت قطعی برق ۴ ساعته به کشور
سرخط خبرها

بی‌کیفیتی نهاده‌های دانی هم به مشکلات مرغداران اضافه شد

  • کد خبر: ۸۵۰۵۷
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۱
بی‌کیفیتی نهاده‌های دانی هم به مشکلات مرغداران اضافه شد
بازار مرغ تحت‌تأثیر کمبود نهاده‌های دانی دوباره متشنج شد و با افزایش قیمت این محصول از سوی دولت، تا حدودی از التهاب آن کاسته شد؛ اما مرغداران هنوز در تأمین نهاده دانی با مشکل مواجه‌اند. در کنار این موضوع، بی‌کیفیتی نهاده دانی هم به مشکلات آن‌ها اضافه شده است.

طنین همتی|شهرآرانیوز، شرکت پشتیبانی امور دام کشور قیمت مرغ برای عمده‌فروشی را کیلویی ٢٩ هزار تومان و برای مصرف‌کننده نهایی ٣١ هزار تومان تعیین کرده است. بر این اساس قیمت مرغ زنده نیز نزدیک به ٢١ هزار تومان است.
بازار مرغ و تخم‌مرغ به‌گفته مرغداران بازار شکننده‌ای است و نابسامانی در هر یک از مؤلفه‌های تولید، چرخه تولید تا توزیع مرغ را با مشکل مواجه می‌کند. همچنین، به‌محض اینکه تأمین نهاده دانی برای مرغدار در برهه‌ای با مشکل مواجه شود، تولید هم به مشکل بر می‌خورد.
دبیر اتحادیه مرغداران خراسان رضوی با بیان اینکه مشکلات در بخش تأمین نهاده‌های دانی همچنان برقرار است، گفت: بی‌کیفیتی خوراک مرغ هم به مشکلات مرغدار اضافه شده است. برای مثال حدود ۲۰ تن از سویای خریده‌شده که برای مصرف دپو شده، بعد از گذشت زمان خراب و غیرقابل استفاده شده است و متأسفانه هیچ نظارتی بر کارخانه‌ها نیست.
به‌گفته محمدی که یکی از مرغداران بزرگ استان است، فقط اسم آن است که مرغدار ارز دولتی دریافت می‌کند؛ به‌عنوان نمونه باید برای استفاده از قارچ‌خور و دفع آفات نهاده‌ها کلی هزینه پرداخت کنند. اگر منِ مرغدار مستقیم از تاجر نهاده بخرم و محموله خرابی داشته باشد، بار را برمی‌گردانم، اما همین که با ارز دولتی خرید می‌کنم، باید خرابی و آفات نهاده را بدون شرط بپذیرم.
وی تأکید کرد: مشکل دیگر تولیدکننده تولید مرغ با هزینه‌های زیاد نسبت به میانگین جهانی است. به‌گفته بیشتر مرغداران، هزینه‌های تولید با تولید نژاد آرین بیشتر هم شده است. مرغدار مرغ را با میانگین وزن ۲ کیلو و ۶۰۰ گرم و ضریب ۱/۷ به بازار عرضه می‌کند، ولی جوجه آرین باید با میانگین وزن ۱ کیلو و ۸۰۰ گرم به بازار عرضه شود. حتی این نوع استحصال گوشت از آن نسبت به بعضی نژاد‌های مرغ هم کمتر است. هم میانگین پرورش مرغ آرین کم شده و هم افت استحصال گوشتش بیشتر است. این مرغ قابلیت قطعه‌بندی هم ندارد. باتوجه‌به اینکه الان تقاضا برای مرغ قطعه‌بندی‌شده بیشتر است، این مرغ به درد قطعه‌بندی هم نمی‌خورد.
وی یادآور شد: مشکل مرغدار فقط تأمین نهاده دانی نیست؛ سایر هزینه‌ها ازجمله هزینه دستمزد، دارو و واکسن که با ارز آزاد به دست مرغدار می‌رسد تیز از مشکلات مرغدار است. دولت فقط به اندازه ۵۰ درصد هزینه‌ها که شامل ذرت و سویاست به مرغدار یارانه می‌دهد و بقیه هزینه‌ها برعهده خود مرغدار است.
دبیر اتحادیه مرغداران خراسان رضوی یادآور شد: حذف ارز دولتی و واریز آن به‌صورت نقدی برای سرپرست خانوار به بخش تولید کمکی نمی‌کند و ممکن است کالا از سبد مصرفی خانوار حذف و درنتیجه به کاهش سرانه مصرف منجر شود. پیشنهاد ما این است که اگر قرار است ارز دولتی از بخش تولید حذف شود، به‌جای پرداخت نقدی به خانواده‌ها، کالابرگ الکترونیک به مصرف‌کننده داده شود تا از بخش تولید نیز حمایت شود. نه‌تن‌ها برای مرغ، بلکه این کالابرگ باید برای سایر کالا‌های اساسی نیز به‌منظور حمایت از مصرف‌کننده در نظر گرفته شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->