اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۱ تیر ۱۴۰۴) نایب رئیس کمیسیون آموزش: تعویق آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش منتفی است توصیه‌های تغذیه‌ای برای بهبود وضعیت افراد گرمازده لبنیات غیرپاستوریزه، عامل اصلی انتقال بیماری‌های مشترک انسان و حیوان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۱ تیر ۱۴۰۴) | ۳ روز رگبار باران و رعد و برق در ۱۶ استان تیغ زدن یا مکیدن محل گزش مار و عقرب ممنوع است حکم اعدام عامل اصلی پرونده تجاوز و قتل «نیان» دختر بچه بوکانی در ملاءعام اجرا شد (۲۱ تیرماه ۱۴۰۴) دستگیری سارقان خوار بار فروشی‌های مشهد افزایش اضطراب زنان باردار هم‌زمان با جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل هشدار سازمان غذا و دارو نسبت به ۹ فرآورده غیرمجاز مراقبت از مو و پوست در بازار جان باختن ۴ نفر در حادثه واژگونی خودرو در محور فرخشهر به بروجن (۲۰ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۱۱ نفر در نزاع جمعی در نیشابور (۲۰ تیر ۱۴۰۴) ثبت جهانی غارهای پارینه‌سنگی خرم آباد در فهرست میراث جهانی یونسکو زلزله ۴.۱ ریشتری نهبندان در خراسان جنوبی را لرزاند (۲۰ تیر ۱۴۰۴) گسترده‌ترین گرمای تابستانی در راه کشور (۲۰ تیر ۱۴۰۴) ویدئو| نقص فنی مینی‌بوس در مشهد حادثه آفرید نهمین دوره ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان آغاز شد (۱۹ تیر ۱۴۰۴) +جزئیات ماجرای حادثه انفجار در یکی از برج‌های منطقه چیتگر تهران چه بود؟ (۱۹ تیر ۱۴۰۴) پرداخت معوقات ۱۴ هزار میلیاردی فرهنگیان بازنشسته در دوران جنگ مراقب باشید خُلقتان گرمازده نشود | هوای گرم به‌جز جسم، خلق‌وخو را هم متأثر می‌کند ابلاغ دستورالعمل بازگشایی موزه‌ها و اماکن تاریخی پس از جنگ (۱۹ تیر ۱۴۰۴) بازدید وزیر آموزش و پرورش از محل برگزاری آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد مراقب جاسوسی های موساد در قالب مشاوره پزشکی باشید نماینده صلیب سرخ جهانی در ایران: از تلاش‌ها و شجاعت نیرو‌های امدادی ایران قدردانی می‌کنم تأکید وزیر میراث فرهنگی بر تبدیل صنایع دستی گلستان به برند جهانی دستگیری سوداگر مرگ با ۱۵ هزار قرص مخدر در تهران (۱۹ تیر ۱۴۰۴) آخرین اخبار از وضعیت فرودگاه‌های کشور (۱۹ تیر ۱۴۰۴) آمار نگران‌کننده از ترک تحصیل دانش‌آموزان در سال ۱۴۰۳ رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جدید مشهد منصوب شد (۱۹ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

«نان حزقیال» و خواص بی نظیر آن

  • کد خبر: ۹۰۱۴۱
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۰
«نان حزقیال» و خواص بی نظیر آن
نان یک بخش مهم در منابع غذایی به شمار می‌رود، و شما میتوانید این بخش از رژیمتان را با نان‌های مقوی مثل نان حزقیال پر کنید، زیرا این نان فواید بی شماری دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، نان حزقیال به تازگی مورد توجه افراد قرار گرفته و هنوز سوالات مبهم زیادی در مورد آن وجود دارد، اما به نظر شما ارزش این را دارد که بخواهیم در موردش اطلاعات کسب کنیم؟ بله در این قسمت از بهداشت و سلامت در مورد خاصیت این نان با شما بیشتر صحبت خواهیم کرد.

نان حزقیال چیست؟

نان حزقیال یکی از سالم‌ترین نان‌ها و یک نان جوانه زده است. یعنی در فرآیند جوانه زدن این نان را درست می‌کنند و داخل آن گندم، جو، سویا، عدس و ارزن وجود دارد و از ترکیب همه این‌ها این نان خوشمزه را به دست می‌آورند.

نان حزقیال سرشار از مواد سالمی مانند غلات کامل و حبوبات است و فرایند جوانه زنی باعث می‌شود که مواد مغذی آن در مقایسه با نان‌های صنعتی دیگر بسیار بیشتر باشد.

فرایند جوانه زدن چیست؟

جوانه زدن فرآیندی است که در آن مواد را تحت شرایط خاصی برای رشد قرار می‌دهند. یعنی مواد از پوسته بیرونی در یک محیط گرم و مرطوب هم به مدت چند روز قرار می‌گیرد و از بیرون ترکانده می‌شود و اتفاقات زیر در آن رخ می‌دهد:

کاهش محتوای لکتین (لکتین پروتئینی است که مواد مغذی را به خودش جذب می‌کند و به بدن می‌رساند و در نتیجه مشکلات زیادی را برای سلامتی به وجود می‌آورد.)
گوارش راحت‌تر
در دسترس بودن بیشتر مواد مغذی
فرایند جوانه زدن باعث می‌شود که سطح مواد مغذی سالم در نان افزایش پیدا کرده و تعداد مواد مضر نیز کاهش پیدا کند.

چه چیزی باعث تفاوت نان حزقیال با دیگر نان‌ها می‌شود؟

اکثر نان‌های صنعتی حاوی مقداری شکر و گندم صنعتی هستند که هر کدام از این‌ها غلظت مواد مغذی نان را کاهش می‌دهد، اما نان حزقیال متفاوت است و هیچ شکر اضافه‌ای ندارد.

فقط از غلات کامل ارگانیک ساخته شده و تغییرات حائز اهمیتی در فرآیند جوانه زنی در آن اتفاق می‌افتد.

نان حزقیال شبیه یک نان معمولی، اما با بهترین کیفیت است، سرشار از فیبر و پروتئین و دیگر مواد مغذی است و بیش از نیاز بدن شما عمل می‌کند و مواد مغذی آن متعادل هستند.

نان حزقیال از چه چیزی تهیه شده است؟

نان حزقیال سرشار از اجزایی با پایه گیاهی، غلات و سویای جوانه زده شده است و از ۴ نوع غلات شامل موارد زیر؛ در آن استفاده می‌کنند:

گندم
ارزن
جو
اسپلت

همچنین سه نوع حبوبات هم در آن استفاده می‌شود که شامل موارد زیر است:

لوبیا
عدس
سویا

این اجزا باعث می‌شوند که نان حزقیال یک نان منحصر به فرد باشد.

آیا نان حزقیال فاقد آرد و فاقد گلوتن است؟

نان حزقیال برای افرادی که مقاومت به گلوتن دارند یا به بیماری سلیاک یا آلرژی به سویا مبتلا هستند، مناسب نیست. با این که سالم‌تر است، اما باز هم گندم و جو دارد که همه این‌ها حاوی گلوتن هستند.

غلات جوانه زده شده حزقیال که گلوتن ندارند، مقداری نشاسته و گلوتن را در محصول نهایی کاهش می‌دهند و در نتیجه غلات جوانه زده شده سطح پایین تری از کربوهیدرات نسبت به نان‌های معمولی دارند.

اگر چه نان حزقیال از لحاظ فنی با آرد درست نمی‌شود و سرشار از غلات له شده و ترکیب شده با دیگر مواد خشک و خیس مانند آب، مخمر، نمک و گلوتن است که آن را به شکل نان می‌پزند.

مواد مغذی نان حزقیال

هنگامی که آن را با نان سفید مقایسه می‌کنیم، می‌فهمیم که سرشار از مواد مغذی است. همچنین فیبر بدن را تامین می‌کند که باعث بهبود گوارش و کمک به جلوگیری از بیماری‌ها در بدن می‌شود، اما در انواع نان‌های صنعتی؛ از گندم صنعتی و مقداری شکر استفاده می‌کنند که هر دو عاملی برای ایجاد مشکلات در بدن هستند.

نان حزقیال به دلیل مواد منحصر به فردی که دارد، می‌تواند اجزای زیر را به بدن برساند:

ویتامین c
آهن
ویتامین e
بتاکاروتن یا ویتامین آ
فولات
فیبر
منیزیم
زینک
پروتئین

در صورتی که غلات فرآوری شده، ۲۵ درصد پروتئین خود را از دست می‌دهند و حداقل ۱۷ مواد مغذی کلیدی در آن‌ها کاهش پیدا می‌کند، اما غلات جوانه زده شده؛ ۳۰۰ درصد مواد مغذی بیشتری دارند و بدن راحت‌تر این مواد مغذی را جذب خواهد کرد.

فواید نان حزقیال

به اصلی‌ترین بخش این مطلب یعنی معرفی خواص و فواید درمانی این نان رسیدیم که شامل:

بهبود کنترل شاخص گلایسمیک
نان غلات کامل بهتر از بقیه نان‌ها قند خون شما را مدیریت می‌کند. این نان از دیابت نوع دو جلوگیری کرده، سوخت و ساز را بهبود می‌بخشد و کنترل شاخص گلایسمیک بدن را در دست می‌گیرد.

افزایش جذب مواد مغذی
این نان مواد ضد مغزی مانند فیتات و فیتیک اسید را ندارد. این‌ها مواد مضری هستند که مواد معدنی را به خودشان می‌چسبانند و مانع جلوگیری از جذب آن‌ها توسط بدن می‌شوند.

کمک به بهبود گوارش
غلات جوانه زده شده گوارش راحت تری دارند و در نتیجه این نان هم می‌تواند به دلیل فیبر بالا گوارش را بهبود ببخشد.

نکته: افرادی که به سویا و گندم آلرژی دارند، نباید از این نان استفاده کنند، زیرا حاوی سویا و گندم است. همچنین آلرژی دار‌ها به دانه‌های درختی هم باید بدانند با وجود اینکه هیچ دانه‌ای از آجیل داخل این نان وجود ندارد، اما ممکن است حساسیت را در این افراد برانگیزد.

بهتر است که چه زمانی از این نان استفاده کنیم؟‌

می‌توانید هر زمان از سال از این نان استفاده کنید و حتی آن را داخل فریزر هم نگهداری کنید و خواص آن را به بدن تان برسانید.

نگهداری از نان حزقیال

شما می‌توانید این نان را تا ۱۲ ماه داخل فریزر نگهداری کنید، اما توصیه ما این است که اگر می‌خواهید حداکثر خاصیت را به بدن تان برسانید، در عرض ۲ هفته آن را استفاده کنید.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->