انفجار در کنسولگری روسیه در شهر مارسی فرانسه (۶ اسفند ۱۴۰۳) آغاز مراسم رسمی تدفین شهید سید هاشم صفی‌الدین (۶ اسفند ۱۴۰۳) «جنگنده یاک ۱۳۰» در رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش به پرواز درآمد تاکید رئیس جمهور تاجیکستان بر استفاده از هوش مصنوعی در نیروهای مسلح شانزدهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه و بلاروس + جزئیات قالیباف: نبرد مقاومت با داعش و رژیم صهیونیستی، تثبیت امنیت لبنان را درپی داشت تحریم ۷۰ شهروند و ۷۹ نهاد روسی توسط استرالیا تعطیلی ۴۹ مدرسه در کره جنوبی درپی کاهش جمعیت اختلاف‌ها در رژیم صهیونیستی بالا گرفت | نتانیاهو از پسرش کتک خورد روز تاریخی تشییع سیدحسن نصرالله مخالفت ۶۰ درصد صهیونیست‌ها با ازسرگیری جنگ در غزه وخامت حال پاپ | واتیکان از جزئیات سلامتی رهبر کاتولیک‌های جهان خبر داد حمایت ترامپ از تصمیم نتانیاهو برای ازسرگیری جنگ در غزه (۶ اسفند ۱۴۰۳) واکنش قاطع عراق به تهدیدات امنیتی گروه‌های تروریستی سوریه تهدید نتانیاهو درخصوص نقض آتش‌بس غزه: برای ازسرگیری جنگ در هر زمانی آماده‌ایم وزیر دفاع: دشمنان حد و مرزی در جهان‌خواری و زورگویی ندارند پیروزی محافظه‌کاران آلمان در انتخابات سراسری | فردریش مرتس ۶۹ساله صدراعظم شد سرلشکر باقری: نگاه ما برای حل مشکلات باید به داخل کشور باشد مولدسازی املاک و زمین‌های مازاد ۷ وزارتخانه و سازمان زندان‌ها بررسی و قیمت‌گذاری شد رهبر معظم انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران همایش بین‌المللی تسنیم: حوزه علمیه وام‌دار آیت‌الله جوادی آملی است | تفسیر تسنیم کاری بزرگ و از افتخارات شیعه و حوزه است + فیلم و تصاویر عراقچی در کنفرانس بین‌المللی خلع سلاح ژنو سخنرانی خواهد کرد سپاه: تشییع باشکوه شهیدان مقاومت در بیروت نشان داد حزب الله زنده است گفتگوی تلفنی آنکارا و پاریس پیرامون اوکراین و غزه نماینده ترامپ به خاورمیانه می‌آید جزئیات ترور یکی از نیرو‌های فراجا در خاش (۵ اسفند ۱۴۰۳) تصمیم نتانیاهو برای تمدید مرحله نخست توافق تبادل اسرا با حماس قالیباف: موضع جمهوری اسلامی حمایت از دولت، مردم و مقاومت لبنان است توئیت عبری صفحه رهبر انقلاب به مناسبت مراسم تشییع شهید حسن نصرالله (۵ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

دیده‌بان حقوق بشر: بیش از ۱۰۰ تن از نیروهای سابق ارتش و پلیس افغانستان ناپدید شده‌اند

  • کد خبر: ۹۰۱۴۷
  • ۰۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۹
دیده‌بان حقوق بشر: بیش از ۱۰۰ تن از نیروهای سابق ارتش و پلیس افغانستان ناپدید شده‌اند
بر اساس تحقیقاتی که سازمان دیده‌بان حقوق بشر انجام داده است، بیش از ۱۰۰ تن از نیروهای سابق ارتش و پلیس افغانستان از زمان به قدرت رسیدن طالبان از سوی عوامل این گروه کشته یا ناپدید شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به نقل از نیویورک تایمز، بر اساس گزارش جدید سازمان دیده بان حقوق بشر، بیش از ۱۰۰ تن از اعضای سابق نیروهای امنیتی افغانستان در چهار ولایت در مدت دو ماه و نیمی که از زمان به قدرت رسیدن طالبان گذشت، توسط این نیروها کشته یا ناپدید شده اند.

این قتل ها بخشی از یک رشته ترورها و اعدام های خودسرانه ای که عمدتاً به عنوان "قتل های انتقام جویانه" در نظر گرفته می شوند و از زمان سقوط دولت اشرف غنی در ماه اوت در سراسر افغانستان اتفاق افتاده اند، در نظر گرفته می شوند.

این حملات خطرات پیش روی منتقدان طالبان و فعالان و اعضای نیروهای امنیتی دولت سابق افغانستان به رغم عفو عمومی که طالبان به هنگام کسب قدرت در قبال کارمندان دولت و مقامات نظامی سابق اعلام کرد، برجسته می سازند.

دیده بان حقوق بشر در گزارشی که روز سه شنبه منتشر شد، جزئیات کشته و ناپدید شدن اجباری ۴۷ تن از نیروهای امنیتی دولت سابق افغانستان را که در بازه زمانی ۱۵ تا ۳۱ اکتبر در چهار ولایت غزنی، هلمند، قندهار و قندوز این کشور به دست طالبان در حالی که یا تسلیم آنها شده و یا توسط آنها بازداشت شده بودند، تشریح کرد.

تحقیقات این گروه نشان می دهد که طالبان مسئول کشته یا ناپدید شدن حداقل ۵۳ تن دیگر از نیروهای امنیتی سابق در همان ولایات هستند.

پاتریشیا گاسمن، مدیر بخش آسیای دیده بان حقوق بشر، گفت: عفو وعده داده شده توسط رهبران طالبان، جلوی اینکه فرماندهان محلی اعضای سابق نیروهای امنیتی افغان را اعدام کرده و یا ناپدید سازند نگرفته است. بار مسئولیت جلوگیری از قتل های بیشتر، پاسخگو کردن مسئولین این قتل ها، و غرامت دادن به خانواده‌های قربانیان بر دوش طالبان است.

گاسمن تاکید کرد که این کشتن‌ها به سطح یک تلاش "عمدی" برای سرکوب مخالفان و کسانی که ممکن است تهدیدی برای دولت جدید باشند رسیده است و رهبران طالبان از این جنایات "چشم‌پوشی" می‌کنند.

طالبان سابقه ای طولانی در هدف قرار دادن نیروهای امنیتی و مقامات دولت سابق افغانستان و نیز فعالان، خبرنگاران و ریش سفیدان دارند. به ویژه در ۱۸ ماه منتهی به تصاحب قدرت توسط طالبان در افغانستان، این گروه یک کمپین ترور را علیه خبرنگاران، کارکنان دولتی و نظامی و رهبران جامعه مدنی به راه انداخت، هر چند به ندرت مسئولیت این حملات را پذیرفت.

اما موج اعدام های خودسرانه و ترورهای اخیر نگرانی های جدیدی را ایجاد کرده است، زیرا آنها حتی با وجود این که رهبران ارشد طالبان از بابت عدم تلافی جویی دولت جدید افغانستان علیه اعضای ارتش و دولت سابق قول داده اند، رخ می دهند.

تسویه حساب و دشمنی های خونین، در درگیری های چهار دهه اخیر در افغانستان پررنگ بوده اند و اغلب در سطح محلی و خانوادگی رخ می دهند.

یک سخنگوی طالبان به نیویورک تایمز گفت که ممکن است برخی از نیروها به جهت انجام برخی تسویه حسابهای قدیمی قانون را به دست گرفته باشند، اما این کشتن‌ها و ناپدید شدن ها سیاست طالبان نبوده است. انعام‌الله سمنگانی، سخنگوی طالبان تصریح کرد که دولت در حال "تحقیقات جدی" در مورد چنین حوادثی است تا عاملان آنها را شناسایی و به دست عدالت بسپارد.

سمنگانی در یک مصاحبه تلفنی گفت: "ما به عفو اعلام شده کاملا متعهد هستیم. ما هنوز سیستم امنیتی نداریم و عده ای از این خلاء بهره برداری می کنند و از نام امارت اسلامی سوء استفاده می کنند و دست به چنین قتل هایی می زنند. قتل های انتقام جویانه به نفع دولت ما نیستند. آنها در این برهه حساس به اعتبار امارت اسلامی آسیب می زنند."

این گزارش همچنین عنوان کرده است که طالبان برای یافتن برخی از اعضای سابق نیروهای امنیتی افغانستان جست و جو انجام داده اند و خانواده های آنها را برای وادار ساختنشان به فاش کردن محل اختفای این اعضا تهدید کرده و مورد آزار قرار داده اند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->