حادثه برای خودروی حامل دانش‌آموزان در دزفول، یک فوتی و ۴ مصدوم بر جای گذاشت (۱۴ آبان ۱۴۰۴) ایران درگیر یکی از طولانی‌ترین دوره‌های خشکسالی چند دهه اخیر! وزیر آموزش و پرورش: توزیع شیر در مدارس برای همه مقاطع از ۱۸ آبان ۱۴۰۴ آغاز می‌شود + فیلم تأمین واکسن آنفلوانزا برای والدین شهدا و جانبازان در تایباد افزایش یافت نامه رئیس نظام پزشکی به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مطالبات بخش درمان پرداخت شود ۱۳ مصدوم در تصادفات جاده‌ای خراسان رضوی طی شبانه‌روز گذشته (۱۴ آبان ۱۴۰۴) ثبت‌نام سهمیه جدید وام بازنشستگان تأمین اجتماعی برای ۳۰ هزار نفر آغاز شد (۱۴ آبان‌ماه ۱۴۰۴) تأکید ویژه وزیر آموزش و پرورش بر آموزش معلمان و ساماندهی مدارس کانکسی + فیلم دستور معاون‌اول رئیس‌جمهور به وزیر آموزش و پرورش: فوراً علت سانحه تصادف سرویس‌های مدارس در تهران پیگیری شود ورزش، مؤثرترین راهکار برای پیشگیری و درمان بی‌اختیاری ادرار در بانوان پیش‌بینی هواشناسی کشور تا پایان هفته جاری (۱۴ آبان ۱۴۰۴) | احتمال بازگشت آلودگی هوا به نیمه شرقی کشور + فیلم با این ۲ میوه نارنجی پاییزی، خطر سرماخوردگی رفع شده و کبد و کلیه شما پاک‌سازی می‌شود توصیه‌های اورژانس برای کاهش اثرات آلودگی هوا در فصل سرما کاهش سردرگمی و هزینه‌های مردم با تجمیع واحدهای دادسرا و دادگاه در مجتمع‌های قضایی | از ارجاع تا اجرا زوج پزشک با کمک پلیس مشهد سارق را شناسایی کردند | رسوایی خدمتکار پیر برابر دوربین ۲ فرار مالیاتی بزرگ در خراسان رضوی و یزد کشف شد | بدهی ۵.۳ همتی به سازمان مالیات کشور معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت کار: هیچ شرمندگی بالاتر از محروم ماندن کارگران و بازنشستگان از خدمات درمانی نیست کشف محموله قاچاق دارویی ۷ میلیارد ریالی در خراسان رضوی (۱۴ آبان ۱۴۰۴) آیا دریافت مبالغ سنگین از سوی تأمین اجتماعی برای «اصلاح عناوین شغلی» متوقف می‌شود؟ کشف ۱۵۶ خودروی لوکس خارجی قاچاق در پایتخت | خودرو‌ها مجموعاً ۸۸۵ میلیارد تومان می‌ارزند آیا بازنشستگان می‌توانند بدون نگرانی از قطع مستمری به اشتغال خود در تاکسی‌های اینترنتی بپردازند؟ مشهد، رکورددار آمار گازگرفتگی در کشور | گزارش شهرآرانیوز از راهکار‌های مقابله با «قاتل خاموش» در فصل سرما واکنش سخنگوی آموزش و پرورش به اعتراض داوطلبان آزمون استخدامی درخصوص تأثیر ضریب شاغلین در آزمون تأکید دادگستری کل خراسان رضوی بر ترویج سازش در پرونده‌های استان | قانون، حساسیت شدیدتری درمورد توهین به بانوان دارد مظفری: مشارکت مردم راهکاری مهم برای عبور از چالش‌ها است | لزوم همکاری همه بخش‌ها در مدیریت شهری تنها راه پیشگیری از آنفلوانزا چیست؟ آلزایمر همیشه ارثی نیست | مراقبت‌های روزمره نقش کلیدی دارند افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان | این طرح از سال ۱۴۰۵ اجرا می‌شود آیا نوشیدن قهوه قبل از صبحانه مضر است؟
سرخط خبرها

تاثیر آلودگی هوا بر روند تکامل مغز جنین و کودکان

  • کد خبر: ۹۱۰۹۹
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۴
تاثیر آلودگی هوا بر روند تکامل مغز جنین و کودکان
یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی و ریه کودکان گفت: سرب به عنوان یکی از عناصر مهم در آلودگی هوا که دارای سم خطرناکی نیز هست تاثیر مستقیم بر جنین مادران باردار گذاشته و آثار جبران ناپذیری از خود بجای خواهد گذاشت.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر ثمیله نوربخش، فوق تخصص بیماری‌های عفونی و ریه کودکان با تاکید بر اینکه زنان باردار نباید خود را در معرض هوای آلوده قرار دهند، گفت: سه ماهه اول دوران بارداری به دلیل تکامل مغز جنین بسیار حساس بوده و سطح میزان سرب غیرمجاز در هوای آلوده پس از تولد سبب پرخاشگری، عقب ماندگی ذهنی و ... می‌شود.

وی افزود: براساس آخرین یافته‌های علم پزشکی در کشور‌های توسعه یافته اگر سرب موجود در هوا بیش از پنج میکرو باشد از حد مجاز عبور کرده و تاثیر مستقیم بر جنین در رحم مادران باردار گذاشته و کودکان آنان را در سال‌های بعد از تولد ممکن است دچار بیماری‌هایی از قبیل کاهش ضریب هوشی، پرخاشگری، تشنج، بی قراری، عدم تمرکز و برخی دیگر از بیماری‌ها کند.

دکتر ثمیله نوربخش با تاکید بر اینکه زنان باردار به هیچ عنوان نباید در معرض آلودگی هوای کنترل نشده قرار بگیرند، اظهار داشت: سرب به عنوان یکی از عناصر مهم در آلودگی هوا که دارای سم خطرناکی نیز هست تاثیر مستقیم بر جنین مادران باردار گذاشته و آثار جبران ناپذیری از خود بجای خواهد گذاشت.

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه آلودگی هوا پس تولد نیز ممکن است در رفتار‌های فردی آثار سویی از خود بجای گذارد، گفت: سرب و دیگر سموم موجود در هوای آلوده همچنین سبب آسیب جدی به دستگاه تنفسی به خصوص در کودکان شده و با تحریک سیستم تنفسی (آنتی ژنها) فرد را دچار بیماری کند.

آلودگی هوا می‌تواند علائمی شبیه آسم ایجاد کند

فوق تخصص بیماری‌های عفونی و ریه کودکان با اشاره به اینکه ممکن است آلودگی هوا در برخی شرایط علائمی شبیه آسم در افراد ایجاد کند، ادامه داد: این آلودگی همچنین احتمال دارد ریسک بد خیمی را بالا برده (سلول‌های سرطانی) و علاوه بر فعال شدن این سلول‌ها آسیب جدی به دستگاه تنفسی وارد کند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه عوامل محیطی نقش بسزایی در فعال شدن سلول‌های سرطانی دارند، گفت: براساس یافته‌های متخصصان و پژوهشگران آمریکا سطح سرب بیش از میزان استاندارد در هوا می‌تواند سبب برخی مشکلات مغزی، آثار روحی و روانی، بزهکاری، عقب ماندگی ذهنی در انسان گردد که این مهم ریشه در دوران جنینی دارد.

به گفته وی، سازمان جهانی بهداشت میزان سرب موجود در آلودگی هوای کشور‌های مختلف را معیاری برای میزان آلودگی هوا عنوان می‌کنند.

منبع:  جام جم آنلاین 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->