به گزارش شهرآرانیوز، در این مطلب اطلاعاتی درباره خیارشور، آب خیارشور، فواید آب خیارشور، خواص درمانی آب خیارشور، خیارشور برای لاغری، پیشگیری از سرطان، جلوگیری از دیابت، خواب خوب و بد بو بودن نفس میخوانید.
بیشتر افراد، وقتی خیارشور تمام میشود، آب آن را دور میریزند، درحالیکه آب خیارشور را میتوان بهعنوان نوشیدنی ورزشی خورد. غیر از این، احتمالاً تعداد کمی خبر دارند که از این نوشیدنی باارزش میتوان در رژیمهای سالم نیز استفاده کرد.
خیارشور عبارت است از خیارهای داخل آبنمک که مدتی برای تخمیرشدن کنار گذاشته شدهاند. تخمیر باعث تغییر طعم و ظاهر خیارها میشود. نام علمی خیارهایی که برای خیارشور پرورش مییابند Cucumis anguria است، که گونهای نادرتر از خیارهای عادی هستند. آب خیارشور همان آب داخل شیشهی خیارشورها است، اما بعضی از شرکتها، بعد از اینکه متوجه شدند این ماده برای سلامتی فوایدی دارد، شروع کردند به فروش آن بهصورت جداگانه. مزهی آن بهشدت شور و اسیدی است و ممکن است با خوردن آن چهرهتان در هم برود. آب خیارشور، بهخاطر مزه منحصربهفردی که دارد، در تهیه غذاهای مختلف استفاده میشود، مثلاً برای غنیتر کردن نان یا بهعنوان چاشنی بر روی غذاهای گوشتدار.
تعداد زیادی ویتامین و مواد معدنی، از جمله ویتامین سی، ویتامین کا، ویتامین ای، سدیم، پتاسیم، کلسیم، و منیزیم، و همچنین پروبیوتیکهایی همچون لاکتوباسیلی از عناصر اولیه آب خیارشور هستند. هرکدام از این مواد فایده خاصی برای سلامتی دارند. آب خیارشور حاوی مقدار کمی کربوهیدرات نیز هست.
اجازه دهید با جزئیات بیشتری به بعضی از خواص شاخصتر آب خیارشور نگاهی بیندازیم.
سرکه یکی از اجزای اصلی در آب خیارشور است که میتواند دردها و ناراحتیهای ناشی از گرفتگی و اسپاسم عضلات را رفع کند. از آنجا که سدیم موجود در آب خیارشور در قالب سرکه و کلریدکلسیم است، سرعت آن در جلوگیری از گرفتگی عضلات بیشتر است. برای همین، این نوشیدنی برای ورزشکاران و دوندگان گزینه بسیار محبوبی است.
آب خیارشور عملکرد هوازی بدن را افزایش میدهد، و اگر قبل از تمرین نوشیده شود، دمای بدن را تنظیم میکند. ورزشکاران از آب خیارشور بعد از تمرین هم استفاده میکنند تا انرژی از دسترفته را جبران و تعادل الکترولیتهای بدنشان را بازیابی کنند.
آب خیارشور میتواند سدیم و پتاسیمی را که موقع عرقکردن از دست میرود جبران کند. نسبت به نمکهای عادی، بدن راحتتر میتواند سدیم موجود در این نوشیدنی اسیدی را جذب و استفاده کند. در نتیجه، با نوشیدن آن، گرفتگیها بهسرعت رفع و الکترولیتها جایگزین میشود، و به این ترتیب، بدن میتواند کمبود آب خود را جبران کند. البته نتایج تحقیقات در این زمینه یکسان نیست، اما خود ورزشکاران حاضرند روی فواید آب خیارشور قسم بخورند.
غذاهای تخمیرشده تعادل باکتریها را در رودهها بهبود میدهند، در نتیجه، بازده گوارش و سلامت کلی بدن افزایش مییابد. آب خیارشور (که نوشیدنیای تخمیرشده است)، میتواند سمها را از شکم دفع، حرکات اندامهای گوارشی را بیشتر، و از سوزش سردل جلوگیری کند.
با اینکه دلیل دقیق این فرایند مشخص نیست، اما معلوم شده است که نوشیدن مقادیر کمی سرکه میتواند سوختوساز بدن را افزایش دهد، به کاهش وزن کمک کند، و جلوی تجمع چربیها را در بدن بگیرد. علاوه بر اینها، میزان کالری در آب خیارشور پایین است (در هر وعده بین ۰ تا ۱۰۰ کالری)، که البته بستگی به نحوه تهیه خیارشور دارد.
شاید به فکرتان هم خطور نکند که خیارشور سرشار از آنتیاکسیدان باشد، اما این خوراکی مقدار زیادی ویتامینای و ویتامین سی دارد، و بههمینخاطر منبع سرشاری از آنتیاکسیدان است و میتواند با رادیکالهای آزاد در بدن مبارزه کند و جلوی استرس اکسیداتیو را بگیرد. این خواص باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان و مانع بیماریهای مزمن میشود.
مطالعات نشان میدهد که مصرف سرکه، که یکی از اجزای اصلی آب خیارشور است، قند خون را پایین میآورد. به این ترتیب، با نوشیدن آب خیارشور، جلوی افزایش شدید قند خون گرفته میشود. افزایش شدید قند خون در بیماران دیابتی و کسانی که امکان ابتلا به این اختلال را دارند بسیار خطرناک است.
خیلیها دچار سندروم پای بیقرار هستند. این سندروم، که ناشی از اسپاسم عضلات است، میتواند خواب را به هم بریزد و خوابیدن را برای افراد مبتلا تبدیل به کار عذابآوری بکند. این اسپاسمها، که به علت نبود تعادل در الکترولیتها و کنترل عضلانی به وجود میآیند، با نوشیدن چند جرعه آب خیارشور پیش از خواب رفع میشوند و به این ترتیب، امکان خوابی آرام و آسوده برای شما فراهم میشود.
آب خیارشور نه تنها میتواند گرفتگیهای عمومی عضلات را رفع کند، بلکه میتواند دردهای قاعدگی را نیز از بین ببرد.
خیلیها از آب خیارشور برای درمان آفتابسوختگی استفاده میکنند. گفته میشود با ریختن مستقیم آب خیارشور بر روی قسمتهای آفتابسوخته میتوان از دست این مشکل راحت شد.
مصرف آب ترشی خیار میتواند میزان کلسترول خون را پایین بیاورد. طبق تحقیقی که در همسترز انجام گرفته، کوئرستِینِ موجود در ترشی خیار دلیل اصلی این خاصیت است.
سرکه خواص ضدباکتریایی دارد و باکتریهایی را که موجب بدبوشدن نفس میشوند از بین میبرد. ترکیب سرکه و شوید در طبهای سنتی برای رفع بوی دهان مصرف میشده است.
در طبهای سنتی، از آب خیارشور برای درمان گلودرد استفاده میشود. برای رفع گلودرد باید آن را بنوشید یا با آن قرقره کنید. نمک و سرکه موجود در آب خیارشور معجزه میکند.
آب خیارشور، علاوه بر رفع گرفتگیهای عضلانی، درمانی برای سردرد و سرگیجه نیز هست. کسانی که بعد از ورزش سنگین یا فعالیتهای بدنی شدید دچار سردرد و سرگیجه میشوند میتوانند از این خاصیت آب خیارشور استفاده کنند.
منبع: همشهری آنلاین