لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ بعد از برگزاری پنجاه وسومین نشست کارگروه اجرایی و اضطراری کاهش آلودگی هوای استان و به دنبال اجرای یکی از مصوبات این کارگروه، اداره کل محیط زیست خراسان رضوی به صورت جدیترموضوع نظارت، پایش و مقابله با آلایندههای محیطی در بخش صنایع را در دستورکار قرار داد.
به موجب این ارزیابیها از هفتهای که گذشت، نظارت و پایش صنایع، بخش ریخته گری و کورههای آجرپزی و شن شویی و پایش سوخت نیروگاه و نظارت بر مراکز معاینه فنی پیرامون مشهد در دستورکار بررسی و نظارتهای زیست محیطی قرار گرفت.
نیمه آذر بود که بعد از تداوم روزهای ناسالم و قرارگرفتن هوای مشهد در وضعیت هشدار، سرانجام دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضرورت تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوا را اعلام کرد. بعد از آن متولیان اجرایی امر، افزون بر تعطیلی یک روزه مدارس، تصمیمات دیگری نیز در حوزه اجرا گرفتند.
این روند ادامه داشت تا اینکه ۲۲ آذر با ادامه روزهای هوای ناسالم در شهر، پنجاه وسومین نشست کارگروه اجرایی و اضطراری کاهش آلودگی هوای استان در فاصلهای کمتر از ۲ هفته تشکیل شد. مهدی اله پور، سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، در آن نشست به این نکته اشاره کرد که با توجه به اهمیت موضوع آلودگی ناشی از نیروگاهها و پیگیری کارگروه اجرایی و اضطراری کاهش آلودگی هوای استان، سهم نیروگاه توس از گاز یک میلیون لیتر افزایش یافته و جایگزین مازوت شده است.
با گذشت حدود یک هفته از آخرین تصمیمات برای کنترل آلودگی هوای شهر، دیروز هوای مشهد در چند ایستگاه حساس و پرتردد شهر (سمزقند، کریمی، مفتح، نخریسی، خیام جنوبی و شمالی، الهیه و میدان شریعتی) باز هم با رنگ نارنجی و شاخص بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ای کیو آی بود که این وضعیت برای گروههای حساس ناسالم بود.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز درباره وضعیت آلودگی هوای مشهد در هفته گذشته گفت: بر اساس جدول شاخص کیفیت هوا در هفته گذشته، ۶ روز هوا سالم بوده و در این هفته فقط یک روز هوای ناسالم برای گروههای حساس ثبت شده است.
محمد عرفانی در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: در هفته گذشته کار نظارت محیط زیست در حوزه صنایع شدت گرفت. درحقیقت در هفته قبل کار پایش آلودگی هوا در نیروگاه ها، صنایع ریخته گری و کورههای آجرپزی و شن شویی و پایش سوخت نیروگاه و نظارت بر مراکز معاینه فنی اجرایی شد.
وی گفت: مهمترین علت آلودگی هوا در ماههای سرد سال افزایش غلظت ذرات معلق کمتر از ۵/۲ میکرون است. ذرات معلق یکی از آلایندههای خطرناک موجود در هوا هستند و ممکن است بیماریهای قلبی و ریوی را تشدید کنند و در مواجهه طولانی مدت سبب بروز حملات قلبی و ابتلا به آسم شوند.