هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ۲۵ سال حبس در انتظار ارسال کنندگان فیلم و تصویر به شبکه‌های معاند فعالیت فرودگاه‌های کشور به حالت عادی بازگشت (پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴) تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا جمعه (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ویدیو | آتش سوزی مهیب ترکیه به اطراف شهر توریستی آنتالیا رسید زمان برگزاری آزمون‌های استخدامی آموزش‌وپرورش و سایر دستگاه‌ها مشخص شد آخرین زمان‌بندی ثبت‌نام دانش‌آموزان و آزمون‌های سمپاد و نمونه اعلام شد ویدئویی از انفجار ۲۵ خردادماه ۱۴۰۴ در اثر موشک اسرائیل به منطقه تجریش تهران پرواز‌های فوق‌العاده «هما» از مشهد به مقاصد بین‌المللی و داخلی درباره حادثه هواپیمای ایرانی که سال ۱۳۶۷ مسافرانش با حمله موشکی آمریکا شهید شدند | کودک‌کشی بر فراز آسمان وزیر آموزش و پرورش: کتاب‌های درسی در حال توزیع است این شکل از ناشتایی، شما را لاغر می‌کند
سرخط خبرها

مرگ دسته جمعی درختان «سنو»

  • کد خبر: ۹۳۴۷۵
  • ۰۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۸
مرگ دسته جمعی درختان «سنو»
سودجویان در تنها روستای جهانی خراسان‌رضوی روزانه ۲ نیسان درخت به‌بهانه خشک‌سالی سر می‌برند.

شیما سیدی | شهرآرانیوز؛ گازئیل پاشی پای تک درخت «دَرَک»، تنها درخت را نسوزاند، آتش به جان دوستداران محیط زیست انداخت. بسیاری گفتند و نوشتند از تک درختی که قربانی درکِ اندکِ آدم‌ها شد.
منحصر به فرد بودن تک درخت درک و خاطراتی که برای گردشگران ساخته بود، موجب رسانه‌ای شدن این داستان غم انگیز شد. اما آنچه روشن است، قلع و قمع درختان تنها به این مورد خاص محدود نمی‌شود.

سنو، یکی از سرسبزترین روستا‌های شهرستان گناباد است که سال ۹۷ «زراعت زعفران مبتنی بر قنات» آن به تأیید «سازمان بین المللی فائو» رسید و به عنوان تنها روستای خراسان رضوی ثبت جهانی شد. اما مدتی است خبر‌های تلخی از این روستا به گوش می‌رسد.

روزانه ده‌ها درخت در تنها روستای جهانی خراسان رضوی به دست سودجودیان سر بریده می‌شود و صدای ناله این درختان بی برگ به گوش کسی نمی‌رسد. اهالی روستای سنو، تصاویری برای روزنامه شهرآرا فرستادند از نیسان‌هایی که هر روز، بارشان را پر از درخت‌های بی جان می‌کنند. به گفته مهدی ذوالفقاری، مدیرعامل شرکت تعاونی زعفرانکاران و گیاهان دارویی گناباد که اهل روستای سنو نیز هست، روزانه دست کم دو نیسان پربار از درختان قطع شده از این روستا خارج می‌شود. مقصدشان معلوم نیست؛ شاید یکی از تولیدی‌های مبل و لوازم چوبی گناباد یا سبزوار و کاشمر.

جای خالی درختان کهن سال حاشیه یکی از جوی‌های روستای سنو در تصاویر سال ۱۴۰۰ در مقایسه با عکس‌های سال ۹۹ نشان دهنده وقوع جنایت هولناک و مرگ دسته جمعی درختان است. ذوالفقاری می‌گوید: زمستان، زمان اوج قطع درختان است. در این فصل که درختان به خواب زمستانی می‌روند و سبز و خشک به سختی از هم تشخیص داده می‌شوند، برخی به بهانه خشک سالی، درختان کهن سال چند صدساله روستا را قطع می‌کنند. چند سال باید بگذرد که دوباره چنین درخت‌هایی به ثمر بنشیند؟
به گفته ذوالفقاری، برخی برای نوسازی باغ‌های خود، مجوز قطع درخت می‌گیرند و بعد در کنار آن، درختان عمومی را نیز قطع می‌کنند. گاهی نیز سودجویان بدون اطلاع افراد روستا، درختان عمومی را هم قلع و قمع می‌کنند.

مرگ دسته جمعی درختان «سنو»

برخورد‌ها مقطعی و بی نتیجه است

مردم روستای سنو البته داغ دلشان را به گوش اداره‌های جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست رسانده اند، اما اصغر صادقیان، عضو شورای اسلامی روستای سنو، از مقطعی و بی نتیجه بودن شکایت‌های شورای روستا به این ادارات می‌گوید: موضوع قطع درختان سنو را تا کنون با مسئولان سه اداره دولتی در میان گذاشته ایم، اما هیچ کدام به نتیجه دلخواه نرسید.

به گفته صادقیان با توجه به قرار داشتن روستای سنو در محدوده حفاظت شده «هلالی» که جزو مناطق چهارگانه محیط زیست است، اعضای شورای این روستا از اداره محیط زیست خواستند به موضوع قطع درختان ورود کند، اما پاسخ مشخصی دریافت نکردند. اداره منابع طبیعی، یکی دیگر از ارگان‌هایی است که وظیفه رسیدگی به قطع درختان در اراضی ملی را دارد، اما کارشناسان این اداره نیز در بازدید کوتاهشان از روستا، تنها به بیان مواد قانونی مبنی بر جرم بودن قطع درختان و حمل آن اکتفا کردند.
البته یگان حفاظت این اداره یک بار نیسان حمل چوب درختان را توقیف کرد، اما این اقدام نیز بازدارنده نبود و روز بعد، چوب‌ها با نیسان دیگری به مقصد فرستاده شدند.

صادقیان اضافه می‌کند: اداره جهاد کشاورزی نیز یکی دیگر از ارگان‌هایی است که وظیفه صدور مجوز برای قطع درختان در محدوده باغ‌های شخصی را دارد. این اداره نیز گرچه اطلاعیه‌ای با عنوان «مراقب باغات هم باشیم» صادر کرد و از مردم خواست در صورت شنیدن صدای اره برقی به جهاد کشاورزی اطلاع دهند، اقدام دیگری انجام نداد.
همه این مشاهدات، حاکی از آن است که اگر درختان سنو برای مسئولان اهمیت دارد، لازم است که نهاد‌های مسئول و نظارتی به ویژه دادستان هر چه زودتر ورود کنند و با سودجویانی که طبیعت را به یغما می‌برند، برخوردی قاطع کنند.

برای رساندن داد مردم روستای سنو با امیری، دادستان شهرستان گناباد، تماس می‌گیریم. او که حدود سه هفته است پست جدید را تحویل گرفته، اطلاع چندانی از آنچه در روستا گذشته است، ندارد و می‌گوید: در این سه هفته، اعضای شورای روستای سنو به دادستانی مراجعه نکردند و درخواستشان را با من در میان نگذاشتند. با این حال من تلفنی و کتبی به رؤسای سه اداره منابع طبیعی، محیط زیست و جهادکشاورزی اعلام کردم باید جلو کسانی که بدون مجوز درختی را قطع می‌کنند، گرفته شود و برخورد قاطع با این افراد انجام شود.
روستای سنو در فاصله ٢٩۴ کیلومتری مشهد به سمت گناباد قرار دارد. این روستا بعد از روستا‌های رهن و ریاب قرار گرفته و جزو آخرین روستا‌های سمت راست انتهای جاده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->