انهدام ریز پرنده‌های اسرائیل در مشهد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) آغاز‌به‌کار دومین سال هیئت‌رئیسه جدید مجمع نمایندگان خراسان رضوی بقایی در پاسخ به سوال خبرنگار شهرآرانیوز: حمله اسرائیل به تهران، سبب آسیب به منزل سفیر سوئیس شد مجلس هیچ تصمیمی در خصوص خروج از NPT اتخاذ نکرده است اژه‌ای: اگر فردی با رژیم صهیونیستی همکاری کند، با توجه به شرایط جنگی مجازات می‌‌شود فعال‌شدن ایست‌های بازرسی بسیج مردمی و گشت‌های شبانه بقایی: شورای امنیت سازمال ملل دوپهلو حرف می زند و حمله اسرائیل را محکوم نمی‌کند ماجرای دود مشاهده‌ شده در محدوده گمرک سرخس چه بود؟ حجت‌الاسلام پژمان‌فر: دست قدرتمند نیرو‌های مسلح، رژیم صهیونیستی را بیچاره کرد | دیگر مذاکره بی‌فایده است انهدام اهداف متخاصم در اطراف نطنز (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) حمله صهیونیست‌ها به یک نمایشگاه کامیون در کرمانشاه (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) مدنی‌زاده سکان‌دار وزارت اقتصاد شد + فیلم قرارگاه منطقه‌ای شمال شرق نزاجا: آرامش و امنیت مردم برای ما اولویت مطلق است سپاه از شهادت ۲ تن از پاسداران ایجرود در زنجان خبر داد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) موافقت کمیسیون اقتصادی با وزیر پیشنهادی اقتصاد قالیباف: در رابطه با نفوذی‌های داخلی باید هوشمند باشیم | دشمن وحشی خود را پایبند به هیچ خط قرمزی نمی‌داند پزشکیان در مجلس: باید با وحدت و انسجام مقابل تجاوز جنایتکار نسل‌کش ایستاد آخرین وضعیت درمان دریابان شمخانی (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) چراغ سبز کمیسیون اقتصادی مجلس به وزیر پیشنهادی اقتصاد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) حضور پزشکیان در جلسه رأی اعتماد مدنی‌زاده در مجلس (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) گزارش‌ها از حمله به مشهد و فعال شدن پدافند هوایی | شواهد قطعی از حضور جنگنده اسرائیلی در دست نیست واکنش کشور‌های مختلف جهان به جنگ ایران با اسرائیل تشدید بی‌سابقه تنش‌ها | تبادل حملات مستقیم موشکی و پهپادی بین ایران و اسرائیل اطلاعیه شماره۶ سپاه پاسداران درباره عملیات وعده صادق ٣ (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) آغاز موج هشتم حمله ایران به اسرائیل (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) + فیلم رویترز: ایران مذاکره برای آتش‌بس زیر حملات اسرائیل را نمی‌پذیرد
سرخط خبرها

پالس های مثبت از وین | مذاکرات رفع تحریم ها روی ریل پیشرفت

  • کد خبر: ۹۵۰۰۱
  • ۱۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۹
پالس های مثبت از وین | مذاکرات رفع تحریم ها روی ریل پیشرفت
بیشتر خبر‌هایی که رسانه‌های غربی از دور هشتم مذاکرات ایران با ۴+۱ در وین منتشر می‌کنند، دارای درون مایه مثبت و همراه با اظهار امیدواری درباره روند رو به جلو گفت وگوهاست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مذاکرات وین طی روز‌های گذشته با دیدار‌ها و رایزنی‌های تیم‌های مذاکره کننده ادامه داشته و علی باقری، مذاکره کننده ارشد کشورمان، دیدار‌هایی با طرف‌های مقابل در چارچوب جلسات دوجانبه و چند جانبه برگزار کرده است.

مواضع کشور‌های دخیل در مذاکرات

ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه، در گفت وگویی با اشاره به اینکه رسیدن به یک توافق در پی مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین هنوز امکان پذیر است،  گفت که زمان برای این کار رو به پایان است. این اظهارات در پی آن مطرح می‌شود که آنَالنا بِربوک، همتای آلمانی اش، نیز مدعی شده بود ایران تاکنون اعتماد‌ها را تلف کرده و فرصت چندانی برای احیای توافق هسته‌ای باقی نمانده است.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، نیز گفته است که مذاکرات هسته‌ای با ایران در وین پیشرفت کمی داشته اند و آمریکا امیدوار است در این هفته این پیشرفت گسترش یابد. همچنین فو کانگ، مدیر اداره کنترل تسلیحاتی وزارت خارجه چین، در یک کنفرانس خبری از آمریکا خواست تحریم‌های یک جانبه ایران را لغو کند. وی همچنین خواستار بازگشت ایران به اجرای تعهدات هسته‌ای اش بر اساس برجام شد.

مذاکره کننده ارشد روسیه هم بیان کر د که گفتگو‌ها به طور پیوسته و دائم میان هیئت‌های مذاکره کننده جریان دارد و پیشرفت در روند مذاکرات مشهود است. وی با بیان اینکه فعالیت‌های دیپلماتیک تابع ضرب الاجل نیست، افزود: مذاکرات باید به طور هدفمند برای دستیابی به توافق نهایی دنبال شود. میخائیل اولیانوف در صفحه توئیترش از دیدار با نماینده دائم عربستان سعودی در سازمان‌های بین المللی و مقام‌های ریاض در وین خبر داد و اعلام کرد که آن‌ها را در جریان وضعیت مذاکرات وین قرار داده است.

ضمانت‌هایی برای منع اعمال تحریم‌های جدید

اما علی باقری، مذاکره کننده ارشد کشورمان، در تازه‌ترین ارزیابی خود از روند گفت وگوها، گفته است که مذاکرات مثبت و رو به جلو در جریان است. او در پاسخ به سؤال خبرنگاری که از او درباره نتیجه مذاکرات چند روز اخیر پرسید، بیان کرد که تلاش‌ها برای دستیابی به توافق نهایی ادامه دارد.

همچنین حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان، در گفت وگوبا شبکه خبری «الجزیره» با بیان اینکه دور هشتم مذاکرات وین، مذاکرات را در مسیر درست قرار داد، گفت: ایران در مذاکرات وین، خواستار ضمانت‌هایی است که مانع از اعمال تحریم‌های جدید و بازگشت تحریم بعد از برداشته شدن آن است.

اگرچه در روند مذاکرات، نشانه‌هایی از پیشرفت مشاهده می‌شود، طرف‌های غربی باید دست از مقصرنمایی ایران در وضعیت فعلی در مذاکرات بردارند و با توجه به اینکه در توافق‌های گذشته به هیچ یک از تعهدات خود عمل نکردند، تعهدات خود در توافق احتمالی آتی را تضمین کنند.

در این مدت چند روزه مذاکرات در دور هشتم، دیدار‌ها در سطوح مختلف صورت گرفته است و در روز‌های آینده نیز روال کار در وین به همین ترتیب خواهد بود.

به گزارش «ایرنا»، پیش‌تر گمانه‌هایی درباره برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام و پایان دور هشتم مذاکرات مطرح بود، اما پیگیری‌های به عمل آمده حاکی است که گفتگو‌ها جریان دارد و این موضوع فعلا در دستور کار اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ کننده کمیسیون مشترک قرار ندارد.

گفت وگوی دیپلمات‌های ایران و کره جنوبی

کره جنوبی حدود ۷ میلیارد دلار برای خرید میعانات گازی به ایران بدهکار است که از سال ۲۰۱۸ به این سو و به بهانه تحریم‌های ایران از پرداخت آن خودداری کرده است؛ در همین راستا، معاون وزیر خارجه کره جنوبی با همتای ایرانی اش در وین، دیدار و گفتگو کردند.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در این دیدار تأکید کرد که فارغ از نتایج گفتگو‌ها در وین، دولت کره جنوبی موظف به آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران است و تحریم‌های یک جانبه آمریکا نمی‌تواند توجیهی برای پرداخت نکردن بدهی‌ها به ایران باشد.

در این جلسه همچنین تصریح شد که خودداری غیرقانونی و غیرقابل توجیه کره جنوبی از بازپرداخت بدهی‌های خود به ایران، نقطه‌ای تیره در تاریخ روابط دو کشور خواهد بود و سئول باید هرچه سریع‌تر برای آزادسازی منابع ایران اقدام کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->