فرماندار مشهد خبر داد: پایان اختلاف‌ها بر سر انتقال آب هزارمسجد به مشهد | پیشرفت ۸۰ درصدی ساخت سد شوریجه سرخس رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: تأخیر در اجرای پروژه‌ها سبب تحمیل هزینه مضاعف به شهر و نارضایتی شهروندان می‌شود کشف ۸۹۰ کیلو گرم برنج احتکار شده در کاشمر (۳۰ تیر ۱۴۰۴) یاراحمدی: خروج اتباع غیرمجاز افغانستانی به مرز یک میلیون نفر رسید | اتباع مجاز می‌توانند با پرداخت مالیات از خدمات استفاده کنند رئیس کمیسیون عمران شورای شهر مشهد: روند احداث خطوط و ایستگاه‌های قطار شهری با قوت ادامه دارد + فیلم پژمان‌فر: مدیریت شهری تجربه خوبی در حل مشکلات مشهد دارد اجرای هم‌زمان ۴۰۰ پروژه فضای سبز در مشهد هوای کلانشهر مشهد امروز هم ناسالم است (۳۰ تیر ۱۴۰۴) تلاش بی‌وقفه در روز‌های بی‌آبی برای نجات فضای سبز مشهد بازدید شهردار هرات و هیئت همراه از کارخانه نوآوری مشهد | آمادگی برای عقد تفاهمنامه خواهرخواندگی شهرداری مشهد و شهرداری هرات پیشرفت ۶۵ درصدی پروژه جداسازی آب شرب از آب خام در منطقه ۵ مشهد تابستان بلاخیز سال ۶۱ در مشهد «علامت‌سازی»؛ در مشهد بازاری داشته که دیگر نیست | هنر فلزی عزاداری ماجرای اراضی «پلاک ۶۸» در منطقه ۳ مشهد جزئیاتی از فاز یک خط ۳ قطار شهری مشهد؛ از تولیدات داخل تا همه آمار‌ها و رکورد‌ها | خط‌۳ متروی مشهد روی ریل افتخار طرح تفصیلی توس در حال تهیه است ضرورت تخریب بنای قدیمی مسجد صاحب الزمان (عج‌) و بازگشایی خیابان رحیمی مشهد رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: چپ‌گرد‌های غیرهمسطح میدان شهید فهمیده ترافیک را ۴۴ درصد کاهش می‌دهد اجرای حدود ۴۰۰ پروژه فضای سبز در مشهد | ۱۲ بوستان تا پایان تابستان به بهره‌برداری می‌رسند مراسم وداع و تشییع پیکر شهید غیب‌پرور در شیراز برگزار شد (۲۹ تیر ۱۴۰۴) + فیلم هوای کلانشهر مشهد امروز آلوده است (۲۹ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها
دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد وغبار خبر داد

تدوین برنامه ۱۰ ساله برای رویارویی با گرد و غبار در خراسان رضوی

  • کد خبر: ۹۵۲۳۵
  • ۲۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۰
تدوین برنامه ۱۰ ساله برای رویارویی با گرد و غبار در خراسان رضوی
دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار کشور گفت: وضعیت غبار خیزی خراسان رضوی کاملا روشن است و در این باره برنامه عمل ده ساله از سال ۱۴۰۰ به تفکیک همه دستگاه‌های عضو و همه استان‌ها تهیه شده است.

لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار کشور گفت: وضعیت غبار خیزی خراسان رضوی کاملا روشن است و در این باره برنامه عمل ده ساله از سال ۱۴۰۰ به تفکیک همه دستگاه‌های عضو و همه استان‌ها تهیه شده است که این برنامه علاوه بر خراسان رضوی در دیگر استان‌های دارای گرد و غبار نیز اجرایی خواهد شد.

علاوه بر موضوع آلاینده‌های صنعتی که باعث آلودگی هوای مشهد می‌شود، موضوع دیگری به نام وقوع پدیده گرد و غبار و استقرار ریزگرد‌ها در هوای مشهد و در استان هم گاه و بیگاه تنفس هوای سالم در شهر را نشانه می‌گیرد. وقوع این پدیده که به طور عمده با منشأ خارجی نفس شهر و استان را به شماره می‌اندازد بیشتر از تصمیمات محلی و استانی نیازمند تدبیر فرا استانی و در سطح ملی است.

اتفاقا توجه به این مهم نیز مورد توجه و تأکید دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار کشور قرار گرفت و علی محمد طهماسبی‌بیرگانی در نشستی با متولیان محیط زیست استان در مشهد گفت: اقدامات سیاست گذاری و برنامه ریزی برای این مهم در همه کشور، به ویژه خراسان رضوی انجام شده است.

وی اظهار کرد: در ۲ سال گذشته با همکاری دستگاه‌های ملی ذی ربط مطالعات منشأیابی خارجی گرد و غبار مبتنی بر برنامه عمل برون مرزی و بر اساس کشور‌هایی که از آن‌ها تأثیر می‌پذیریم، انجام شده است.

یک سوم استان غبارخیز است

طهماسبی اظهار کرد: در بحث منشأیابی داخلی، مناطق دارای غبارخیزی با همکاری سازمان زمین شناسی کشور تهیه شده است. در خراسان رضوی نیز یک سوم مساحت استان غبارخیز است.

وی درباره منشأیابی کانون‌های خارجی گرد و غبار بیان کرد: بیشترین تأثیر خارجی بر استان خراسان رضوی در وقوع پدیده گرد و غبار مربوط به دو کشور ترکمنستان و بخش‌هایی از قزاقستان است.

اعتبار ۶۰ میلیارد تومانی برای گرد و غبار زدایی در استان

وی افزود: در ۴ سال گذشته حدود ۶۰ میلیارد تومان پول ملی از ناحیه ستاد ملی گرد و غبار به خراسان رضوی تخصیص یافته است و همه دستگاه‌هایی که وظیفه اجرایی داشته اند، از ستاد ملی گرد و غبار اعتبار مورد نیاز را دریافت کرده اند.

وجود ۳۰ کانون گرد و غبار در استان

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز در گفتگو با خبرنگار ما گفت: بالغ بر ۳۰ کانون گرد و غبار در خراسان رضوی وجود دارد و بنابراین مساحتی بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار در حوزه استحفاظی ۲۲ شهرستان استان غبارخیز شناسایی شده است. مهدی اله پور با بیان اینکه ماه گذشته غلظت آلایندگی و گرد و غبار سرخس به عدد بالای ۳۵۰۰ میکرو گرم رسید ادامه داد: زمانی که استاندارد این عدد به بالای ۳۰۰ برسد، فعالیت‌های اجتماعی محدود خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه وقوع پدیده گرد و غبار در استان تحت تأثیر رخداد‌های داخلی و خارج از کشور است، اظهار کرد: طبق ماده ۴ آیین نامه ستاد مقابله با گرد وغبار کشور، وظایف مدیریت و مسئولیت موضوعات حوزه گرد و غبار به کارگروه امور زیر بنایی استان محول شده است که هم اکنون از طریق این کارگروه پیگیر حل معضلات موجود هستیم.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی اظهار کرد: همچنین از شورای برنامه ریزی استان درخواست کرده ایم در روند تخصیص رقم اعتباری و قانونی این حوزه مساعدت و تسهیل شود. اله پور با گلایه از اینکه اکنون تعداد ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا و گرد و غبار در استان کافی نیست، ادامه داد: این مهم در استان باید در اولویت قرار بگیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->