افزایش سقف برداشت از کارت سوخت در جایگاه‌های مرزی تا ۵۰ لیتر گشایش پنجره بودجه چند هزار میلیارد تومانی شرکت‌های دولتی به روی خراسان رضوی در قالب مسئولیت‌های اجتماعی  پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در روز شنبه (۱۸ مرداد ۱۴۰۴ ) گواهی سپرده بورس، مسیر جدید خودرودار شدن + جزئیات حذف وثیقه ۳۵ درصدی بانک مرکزی برای واردات خودروی جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر هشدار سازمان بازرسی کل کشور به وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت بلیت هواپیما رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: تجارت خارجی تقریبا در حالت تعلیق قرار گرفته است اطلاعیه فرودگاه مهرآباد به مسافران روز جمعه (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)؛ ۲ ساعت زودتر حرکت کنید قیمت طلا، دلار، سکه و ارز امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد مهلت ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی و وکالتی کردن حساب‌ها برای بار دوم تمدید شد راهنمای خرید میلگرد با پروانه ساختمان (میزان سهمیه + شرایط) آیا مزایای رفاهی کارگران مشمول مالیات می‌شود؟ مهلت استفاده از بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد قیمت ارز اربعین امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | دینار عراق چند شد؟ تخفیف های فروش؛ بازی دو سر بُرد یا شگردی برای گران فروشی اجناس؟ آیا با اجرای فیبرنوری، کابل‌دزدی به پایان می‌رسد؟ | پاسخ مسئولان به مطالبه شهروندان حمایت مدیریت شهری مشهد از صنایع و کارآفرینان ادامه‌دار خواهد بود + فیلم توضیحات مدیرعامل تامین اجتماعی درباره شیوه‌نامه بیمه کارگران ساختمانی پیش‌بینی قیمت دلار برای روز پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | امید به مذاکره باز هم دلار را عقب راند پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴ )| بازار طلا بازیچه افت دلار شد آیا قطعی برق در تهران ۴ ساعته شده است؟ (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) هدف‌گذاری ۳ هزار مگاواتی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی تا پایان ۱۴۰۶ خرید طلا و سکه در سیزدهم ماه صفر | کشتی‌آرای: خرید طلا در سیزدهم صفر یک پدیده خرافاتی است پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال ۱۴۰۴ با توجه به معاملات امروز بورس کالا (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد ریزش ۳۴ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مکان‌های اسکان اضطراری زائران در مشهد در سه روز پایانی ماه صفر قطعی برق نخواهند داشت استاندار خراسان رضوی: ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر استان تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۴۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد بانک مرکزی: خرید ارز اربعین از بانک سپه امکان‌پذیر شد
سرخط خبرها

خبر مهم رییس سازمان بورس برای سهامداران

  • کد خبر: ۹۷۵۴۹
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۴
خبر مهم رییس سازمان بورس برای سهامداران
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در سال جاری بیش از نیمی از شرکت‌ها سود سهام را از طریق سجام به سهامداران پرداخت کرده‌اند اما از سال آینده پرداخت سود به سهامداران از طریق سجام برای تمام شرکت‌ها اجباری است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مجید عشقی امروز در حاشیه نشست کمیسیون بازار پول و سرمایه در اتاق بازرگانی ایران در جمع خبرنگاران اظهارداشت: سازمان بورس در خصوص توسعه نهاد‌های مالی برنامه دارد به‌طوری که نهاد‌های مالی که در بازار سهم دارند و ارائه خدمت می‌کنند از قبیل شرکت‌های کارگزاری و شرکت‌های سبدگردانی و شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات IT را توسعه خواهیم داد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: به همین خاطر صف‌هایی که از قبل برای این درخواست‌ها تشکیل شده بود تا که بعضی از این درخواست‌ها مربوط به یکسال و نیم گذشته است لذا ما در کمترین زمان ممکن تا پایان سال این درخواست‌ها را تعیین تکلیف خواهیم کرد و این صف‌ها را تقریباً از بین خواهیم برد و درخواست‌ها را بررسی می‌کنیم تا آن‌هایی که صلاحیت لازم را دارند مجوز ارائه دهیم و بقیه را برای تکمیل نواقص پرونده هدایت می‌کنیم.

وی اظهار داشت:‌۶ موافقت اصولی کارگزاری نیز صادر شده است و همچنین برای شرکت‌های سبدگردان حدود ۶ یا ۷ مورد مجوز صادر شده است.

عشقی اظهارداشت: در خصوص شرکت‌های تأمین سرمایه نیز به یک شرکت قبلا مجوز داده شده و پرونده بقیه شرکت‌ها در حال تکمیل است که به محض تکمیل مجوز‌های صادر شده کارشان را آغاز خواهند کرد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: تلاش می‌کنیم تا پایان سال صف‌های ایجاد شده از قبل را به صفر برسانیم هر چند درخواست‌های جدید را هم می‌پذیریم و بررسی می‌کنیم.

وی در رابطه با وضعیت اخیر بورس اظهار داشت: با برطرف شدن یکسری ابهامات در شرایط اقتصاد کلان به نظر می‌رسد وضعیت شرکت‌ها مشخص‌تر خواهد شد و این مسأله ناشی از تصمیماتی است که روی نرخ خوراک گرفته شده، این تأثیر روی بازار قطعی است و اثرات زیادی روی سودآوری شرکت‌ها خواهد داشت.

عشقی در رابطه با تأثیرات مذاکرات هسته‌ای و بودجه بر روی نوسانات بازار اظهار داشت: نوسان شاخص بورس ذاتی است و همیشه بالا و پایین می‌رود، متغیر اصلی سازمان بورس هم بالا و پایین رفتن شاخص نیست بلکه این است که سودآوری شرکت‌ها ادامه یابد، سودآوری شرکت‌ها هم در مقطع کوتاه‌مدت امکانپذیر نیست. تصمیمات سرمایه‌گذاران است که بر قیمت‌ها اثرگذار است و ما می‌خواهیم به این اطمینان برسیم که سودآوری شرکت‌ها از محل تصمیماتی که گرفته می‌شود نوسان زیادی پیدا نکند.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه شاخص‌های بورس تا چه زمان در کانال نزولی قرار خواهد داشت گفت: زمان دادن برای این نوسان‌ها صحیح نیست، ولی به صورت کلی می‌گویم وقتی ابهام‌ها برطرف شود یعنی بودجه تصویب شود بازار شرایط خاص خودش را به دست خواهد آورد و تعادل می‌یابد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در رابطه با علت عدم تشکیل کانون سهامداران حقیقی گفت: در این رابطه مشکلی وجود ندارد تشکیل کانون سهامداران حقیقی تا جا‌هایی پیش رفته است و اساسنامه به صورت اولیه آماده شده ما نیز این آمادگی را داریم تا اگر کسانی درخواست بدهند که کانون سهامداران حقیقی تشکیل شود آن را بررسی کنیم و اساسنامه را بر روی سایت سازمان قرار دهیم تا افرادی که می‌توانند نظر بدهند و از نظر سازمان مشکلی در این رابطه وجود ندارد و از تشکیل کانون سهامداران حقیقی استقبال می‌کنیم.

عشقی در رابطه با حمایت از بورس اظهار داشت: حمایت از بورس اینگونه نیست که دولت به صورت مستقیم پول تزریق کند تصمیماتی که در خصوص صنایع و شرکت‌ها گرفته می‌شود اگر منطقی باشد شرکت‌ها سودآوری خواهند داشت و به این ترتیب هیچ نیازی به حمایت ندارند، لذا تصمیماتی که هفته گذشته در خصوص اصلاح برخی از پیشنهاداتی که در بودجه داده شده بود و برخی پیشنهاداتی که در دست دولت است یک مقدار شفافیت شرکت‌ها را بیشتر کرد و یک مقدار نیز ریسک افزایش یکباره هزینه‌ها را در شرکت‌ها کنترل کرد و این باعث شد بازار اعتماد بیشتری کند.

وی گفت:‌قطعا ایجاد اعتماد زمانبر است، اما با شفاف‌سازی این متغیر‌ها از جمله بهای تمام شده شرکت‌ها، وضعیت شرکت‌ها به نحوی است که سهامداران را جذب کند و بازار را به تعادل برساند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در رابطه با بسته دهگانه اظهار داشت: پیشنهادات در این بسته دهگانه آنچنان نیست که هزینه‌ای را به اقتصاد تحمیل کند یکی از آن‌ها بحث خوراک است؛ خوراک ۳۰ سنتی برای هیچ صنعتی در هیچ جای دنیا قابل قبول نیست، در کشور ما نیز نرخ گاز همیشه کمتر از ۱۴ سنت بوده و این افزایش نرخ مسائل غیراقتصادی بود که در منطقه‌ای از دنیا افتاده و اصلا لازم نیست اتفاقی که در جای دیگری از دنیا افتاده روی اقتصاد ما اثرگذار باشد و بازار سرمایه ما هزینه آن را پرداخت کند و بقیه موارد نیز هزینه‌ای برای اقتصاد کلان نداشت.

عشقی در پاسخ به این سوال که چه زمانی سود شرکت‌های بورسی به طور کامل از طریق سجام پرداخت می‌شود گفت: در سال ۱۴۰۰ تقریبا ۲۸۰ شرکت سود خود را از طریق سجام پرداخت کرده و یا در حال پرداخت هستند که می‌توان گفت حدود ۲۰ شرکت در حال پرداخت سود خود از طریق سجام هستند. در واقع می‌توان گفت بیش از نیمی از شرکت‌ها در سال جاری سود را از طریق سجام به سهامداران پرداخت کرده‌اند.

وی افزود: در سال آینده تمام شرکت‌ها ملزم هستند که از طریق سجام سود پرداخت کنند و اگر از این طریق سود سهام را به سهامداران پرداخت نکنند بر اساس آیین‌نامه انضباطی با آن‌ها برخورد خواهیم کرد و در سال آینده کوتاه نخواهیم آمد، زیرا سهامداران نباید برای دریافت سود اندک متحمل هزینه و افتتاح حساب‌های مختلف در بانک‌ها شوند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: بنابراین پرداخت سود از طریق سجام به سهامداران از سال آینده اجباری است.

عشقی در رابطه با سود سهام عدالت در سال ۹۹ بیان داشت: هفته آینده شورای عالی بورس تشکیل خواهد شد و در این شورا در مورد چگونگی پرداخت سود سهام عدالت تصمیم‌گیری خواهیم کرد و این موضوع تعیین تکلیف می‌شود.

وی افزود: با توجه به محاسبات انجام شده سود سهام عدالت در سال ۹۹ بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان است، اما باید نهایی شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین در رابطه استفاده از تکنولوژی بلاک‌چین و رمرزارز‌ها در بازار سرمایه گفت: ریسک استفاده از این تکنولوژی‌ها در بازار سرمایه بالاست هم از نظر بحث احراز هویت و هم از نظر برگزاری مجامع الکترونیک و هم از نظر نظارت بر بازار لذا با استفاده از نظرات جمعی سهامداران می‌توانیم از این تکنولوژی استفاده کنیم و برای اینکه این تکنولوژی در فضای واقعی استفاده شود حتما باید توسط فین‌تک‌ها در یک فضای آزمایشگاهی توسعه یابد، تست شود و بعداً استفاده شود.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->