غبار 20روزه آسمان مشهد

بنا بر اعلام مسئولان، منشأ آلودگی‌های این روزهای مشهد گردوغبارهای کانون‌های داخلی و خارجی است

سعیده آل‌ابراهیم
روزنامه نگار
گزارش خبری
 بیست روز پیاپی است که هوای مشهد آلوده و آسمان آن غبار گرفته است و شهروندان مشهدی باوجود اینکه نگرانی جدی نسبت به افزایش وضعیت گردوغبار در استان و در نتیجه مشهد دارند، به توصیه‌های خودمراقبتی که صرفا در چنین روزهایی از زبان مسئولان امر بیان می‌شود نیز عادت کرده‌اند. طبق گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی، جلسات کارگروه‌ اضطرار آلودگی هوا با توجه به اخطارهایی که از سوی هواشناسی داده شده، برگزار شده است.
اما سؤال اصلی اینجاست که خروجی این جلسات چیست؟ اگر طی این جلسات شرح وظایف خاصی برای دستگاه‌ها تعیین شده است، اعلام شود یا در صورتی که اقدامی در دست انجام است، چرا خبری نمی‌شود؟ پاسخ مدیرکل بحران استانداری این است که در این جلسات تمهیدات لازم ابلاغ می‌شود و در بیان جزئیات این تمهیدات اعلام کرد: ضوابط در دستورالعمل‌ها مشخص شده است به طور نمونه محدودیت فعالیت در فضای باز، حضور افرادی است که دچار بیماری زمینه‌ای هستند در بیرون از منزل و... به دستگاه‌های متولی ابلاغ می‌شود. در حال حاضر با توجه به آلودگی فعلی برای تعطیلی ادارات تصمیمی گرفته نشده است.
این تمهیدات ابلاغی حکم نوشدارو پس از مرگ سهراب را دارد، اما اقدامات اساسی‌تر در چه مرحله‌ای است؟ سیدمسعود یاوری در این زمینه و در پاسخ به شهرآرا، بیان کرد: برای اقدامات زیربنایی، دفتر فنی و معاونت عمرانی استانداری می‌توانند پاسخگو باشند.


دیروز بیشتر نواحی مشهد آلوده بود
طبق شاخص کیفیت 24ساعته هوا که بر روی سایت مرکز پایش آلاینده‌های زیست محیطی شهرداری مشهد بارگذاری شده است، کیفیت هوا در وضعیت ناسالم است و آن‌طور که نمودارها نشان می‌دهند سه ایستگاه هواشناسی در مشهد وضعیت ناسالم برای همه‌ گروه‌ها، شش ایستگاه وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس و شش ایستگاه وضعیت قابل قبول دارند.
معاون توسعه، پیش‌بینی و مدیریت بحران اداره‌کل هواشناسی خراسان رضوی در این زمینه اظهار کرد: امروز انتظار داریم وضعیت آلودگی تعدیل و از غلظت گرد و غبار کاسته شود، اما باز هم نوار شرقی و قسمت‌های جنوبی استان تا پایان هفته درگیر آلودگی هستند. در برخی ساعات برخی نواحی استان با وزش باد شدید، همراه با گردوخاک و کاهش کیفیت هوا روبه‌رو خواهند شد.
یحیی قائنی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرا، بیان کرد: بیشترین منشأ این آلودگی، کانون شرقی منطقه هرات افغانستان و کانون‌های گرد و غبار داخلی است که از جنوب گسترش پیدا می‌‌کنند؛ در بعضی ساعات نیز منطقه قره‌قوم ترکمنستان فعال و موجب گردوغبار می‌شود.


آغاز روند کاهشی دما در مشهد و استان
او در خصوص دمای هوا طی این روزها، بیان کرد: دمای هوا از امروز روند کاهشی خواهد داشت که البته به کندی اتفاق می‌افتد. علت اصلی این افزایش دما تغییر اقلیم است که به همین دلیل شروع گرما زودتر و خروج گرما را دیرتر شاهد هستیم؛ البته عوامل انسانی نیز در این موضوع دخیل است.

پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->