تردد در تمامی محور‌های مواصلاتی کشور روان است (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) مهلت ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی تا فردا (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) خسارت محدود به برخی نواحی سایت هسته‌ای فردو در پی حملات اسرائیل به ایران همه پروازها در تمامی فرودگاه‌های کشور تا اطلاع ثانوی انجام نخواهد شد مرخصی رؤسای ادارات شهرستان نیشابور تا اطلاع ثانوی لغو شد هیچ حمله جدیدی به مراکز نظامی و هسته‌ای اصفهان نشده است آیا امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی برگزار خواهد شد؟ تغییر زمان برگزاری آزمون و لغو مصاحبه‌های دکتری دانشگاه پیام نور در روز یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ اعلام آمادگی پرستاران برای حضور در خطوط پدافند درمانی دستگیری ۵ متخلف انتشار اخبار مرتبط با اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در یزد هشدار پلیس فتا: به تماس تلفن‌های خارجی پاسخ ندهید آگهی فروش F-۳۵ اسراییلی در سایت دیوار قطار فوق العاده مشهد-تهران برقرار شد (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) چطور به سوالات کودکان درباره جنگ و درگیری پاسخ دهیم؟ درب خوابگاه‌های دانشگاه تهران تا اطلاع ثانویه باز می‌ماند دانشگاه شهید بهشتی: امتحانات نیمسال دوم با یک هفته تاخیر برگزار می‌شود اطلاعیه وزارت علوم و وزارت بهداشت درباره نحوه فعالیت دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دقایقی قبل صدای چند انفجار در شهر کرمانشاه شنیده شد دانشگاه شهید بهشتی: به‌زودی قدرت هسته‌ای ایران را به نمایش خواهیم گذاشت آمار غیررسمی شهدای حمله تروریستی اسرائیل به ایران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۲۳ خرداد ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا اواسط هفته آینده وزارت آموزش و پرورش: امتحانات باقی‌مانده خرداد ماه طبق روال برگزار می‌شود رئیس اورژانس کشور: نیازی به حضور مردم در پایگاه‌های انتقال خون نیست لغو پرواز‌های بازگشت حجاج تا اطلاع ثانوی ستاد بحران وزارت بهداشت به ریاست وزیر بهداشت تشکیل شد (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) آماده‌باش عملیاتی تمامی نیروهای هلال احمر در سطح کشور در پی حمله اسرائیل به ایران جزئیات حادثه آتش‌سوزی خارک اعلام شد (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) اتفاق معجزه آسا | یک مسافر از هواپیمای سقوط کرده هند نجات یافت
سرخط خبرها

درباره اولین پیتزای ایران

  • کد خبر: ۳۳۰۱۸
  • ۱۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۹
درباره اولین پیتزای ایران
در یک کافه کوچک در آلمان، داوود و دوستش برای اولین‌بار پیتزا را امتحان می‌کنند و به سرشان می‌زند آن را به ایران بیاورند. یک مغازه کوچک در خیابان نوفل‌لوشاتو در سال ۱۳۴۰ می‌شود اولین پیتزافروشی ایران.

ایمان فروزان نیا| به گزارش شهرآرانیوز، تا به حال به این فکر کرده‌اید که چرا پیتزا در ایران با پیتزاهای اصیل ایتالیایی تفاوت زیادی دارد؟ پیتزای ایتالیایی شامل نان نازک و بار کم است. یعنی رویش خیلی از پنیر و گوشت و قارچ و این چیزها خبری نیست. پیتزا در ایتالیا آن‌قدر نازک درست می‌شد که مردم آن را مثل ساندویچ لوله می‌کردند و می‌خوردند. در اواخر قرن نوزدهم مهاجران ایتالیایی پیتزا را با خودشان به آمریکا بردند. پیتزا لومباردی اولین پیتزافروشی آمریکا بود که در سال ۱۹۰۵میلادی در نیویورک افتتاح شد.

آمریکایی‌ها پیتزا را پرملات‌تر و پربارتر می‌پسندیدند. پس پیتزا آرام‌آرام در آمریکا تغییر کرد و بعد از آن به دیگر کشورهای دنیا سفر کرد. برای همین است که پیتزا در بسیاری از کشورها با نسخه اصیل و ایتالیایی آن متفاوت است. همین الان هم در ایران پیتزافروشی‌ها پیتزای آمریکایی می‌فروشند و با اینکه پیتزای ایتالیایی چندسالی است که جای خودش را بین پیتزاخورها باز کرده و هنوز هم نتوانسته است توجه همه را به خودش جلب کند.

در یک کافه کوچک در آلمان، داوود و دوستش برای اولین‌بار پیتزا را امتحان می‌کنند و به سرشان می‌زند آن را به ایران بیاورند. یک مغازه کوچک در خیابان نوفل‌لوشاتو در سال1340 می‌شود اولین پیتزافروشی ایران. این پیتزافروشی بعد از 59سال، هنوز با همان شکل و شمایل به مشتری‌ها پیتزا می‌دهد. این‌طوری پیتزا به جمع غذاهای بازاری اضافه شد و آرام‌آرام طرف‌دار پیدا کرد. سال1347 یک جوان ایرانی که دوران دانشجویی‌اش را در آمریکا گذرانده بود، اولین پیتزافروشی لوکس ایران را به نام «پیتزا پنتری» در تهران افتتاح کرد تا پیتزافروشی‌ها به سمت شیک و پیک شدن بروند. همان چیزی که امروز از آن‌ها می‌بینیم.

 

پیتزا فروشی داوود

پیتزا فروشی داوود که همچنان فعال است


پیتزا به هر کشوری که رفته با ذائقه مردم آن منطقه سازگار شده است. چه در طعم و مواد تشکیل‌دهنده، چه در ابعاد و طریقه سرو. پیتزا در بسیاری از کشورها ازجمله ایتالیا غذایی خیابانی محسوب می‌شود و کنار خیابان و روی چرخ‌دستی فروخته می‌شود. در آمریکا این غذا را به‌صورت کامل یا لوز لوز می‌فروشند.

در بسیاری از شهرهای دنیا پیتزا نه به‌صورت دایره‌ای، بلکه به‌صورت نیم‌دایره (کالزون) پخته و سرو می‌شود. آن غذای ساده که تنها شامل ریحان و پنیر و گوجه‌فرنگی بود، حالا با میگو، ماهی، گوشت بره، کالباس و سوسیس، مرغ، سبزیجات، قارچ، بادمجان، کدو و حتی قرمه‌سبزی طبخ می‌شود.

 


بیشتر بخوانید: داستان ممتاز پیتزا


 

برخی آشپزها دور خمیر را با پنیر پر می‌کنند تا پیتزا سنگین‌تر و حجیم‌تر شود و عده‌ای بی‌خیال خمیر، پیتزا را روی نان سنگک یا تافتون می‌پزند. در مدل پخت هم ابداعات زیادی درباره پیتزا به کار می‌رود، پیتزا از تنور نانوایی بیرون آمد، ولی خیلی زود راهش را به فرهای مدرن پیتزافروشی‌ها یا فرهای ساده زنان خانه‌دار پیدا کرد. حالا برخی پیتزا را روی کاشی در تنورهای کنده‌ای می‌پزند، برخی طبخ آن روی زغال را امتحان کرده‌اند و برخی آن را در ماهیتابه آماده می‌کنند؛ همین‌قدر گسترده و بی‌قاعده و در عین حال همیشه خوش‌مزه.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->