امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی حضوری شد سامانه‌های ۱۴۸۰ و ۱۲۳، آماده حمایت روانی از مردم در شرایط جنگی مدارس مشهد و خراسان رضوی آماده اسکان اضطراری در شرایط بحرانی هستند توصیه های حیاتی برای بیماران قلبی در شرایط بحرانی نشانه‌ها و امید‌ها سرنوشت صدور شناسنامه ویژه برای مادران دارای سه فرزند و  بیشتر چه شد؟ | سرنوشت نامعلوم امتیاز‌های مادری تولد اولین بره آهو در سال ۱۴۰۴ در دشت مغان کمک قارچ‌های ناشناخته زیرزمینی به حفظ اکوسیستم‌ها وعده بانک مرکزی برای تخصیص ارز به واردات دارو و تجهیزات پزشکی افزایش خطر شیوع بیماری سالک در فصول گرم سال بیماری خطرناکی که ممکن است حجاج ناقل آن باشند جزئیات استرداد هزینه بلیت پروازهای لغوشده گلایه مردم مشهد از گرانی انشعاب برق، نبود شفافیت در خرید کنتور و بلاتکلیفی در جبران خسارات نوسانات برقی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش، امروز (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) + جزئیات سرقت‌های سریالی با  خودرو‌های سرقتی آسیب به بیمارستان فارابی کرمانشاه در حمله رژیم صهیونیستی (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) سامانه ۱۱۰ فعال است | درخواست سخنگوی فراجا از مردم برای اعلام فعالیت‌های مشکوک دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی بر تشدید رصد و نظارت بر فضای مجازی تأکید کرد توصیه‌های طب سنتی به سالمندان در شرایط جنگی لغو موقت امتحانات پایان ترم در دانشگاه ملی مهارت خراسان رضوی وضعیت ذخایر خونی در کشور مطلوب است آیا زمان مصرف مکمل ویتامین دی مهم است؟ حدود ۴۰ درصد از سیگاری‌ها دچار ناتوانی هستند ساعت کار متروی تهران تغییر کرد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) موج انفجار‌ها چه عوارضی برای سلامت دارد؟ ذخایر دارویی و تجهیزات پزشکی به اندازه نیاز کشور تأمین شده است فعالیت مدارس مشهد و تبادکان امروز (دوشنبه، ۲۶ خرداد ۱۴۰۴) با ۵۰ درصد عوامل اجرایی انجام می‌شود 
سرخط خبرها

توصیه‌هایی برای خرید ماهی قرمز در ایام نوروز

  • کد خبر: ۱۰۱۵۵۷
  • ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۵
توصیه‌هایی برای خرید ماهی قرمز در ایام نوروز
باتوجه‌به نزدیک‌شدن به روز‌های پایانی سال و آغاز فروش ماهی قرمز، شهروندان در خرید ماهی قرمز و رعایت نکات بهداشتی باید دقت کنند.

طنین همتی|شهرآرانیوز، باتوجه‌به نزدیک‌شدن به روز‌های پایانی سال و آغاز فروش ماهی قرمز، شهروندان در خرید ماهی قرمز و رعایت نکات بهداشتی باید دقت کنند و از خرید ماهی از دست‌فروشان و دوره‌گردان که مجوز‌های لازم اداره بهداشت را ندارند به‌دلیل نگهداری این آبزیان در شرایط بهداشتی نامناسب خودداری کنند.

دکتر محمود قربان‌زاده، رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره‌کل دام‌پزشکی خراسان‌رضوی، در گفتگو با شهرآرانیوز ضمن تأکید بر رعایت نکات بهداشتی گفت: شهروندان اگر قصد خرید ماهی قرمز برای سفره هفت‌سین دارند، باید نکاتی را رعایت کنند. بیمار‌ی های بسیار نادری می‌تواند از ماهی قرمز به انسان سرایت پیدا کند، اما در برخورد و شرایط نگهداری آن‌ها باید بسیار دقت کنیم.

او می‌گوید: قطعا آنچه که در برخورد با حیوانات و ازجمله ماهی قرمز باید در نظر داشت، رعایت مسائل بهداشتی است. هرگونه تماس دستی با ماهی به‌دلیل انتقال بیماری خطرناک است و در هنگام تعویض آب ماهی حتما از دستکش استفاده شود. برای تعویض آب و خرید ماهی باید دقت کرد و ماهی‌های بیمار و کم‌جنب‌وجوش را نخرید. شادابی ماهی نشان‌دهنده سالم‌بودنش است.

به‌گفته قربان‌زاده، هر تغییر حالت در باله ماهی مثل لکه‌های پنبه‌مانند و تحرک نامناسب و بی‌تعادلی حاکی از عمر کوتاه ماهی است که باید در خرید آن دقت شود. تعویض آب هم باید با دقت انجام شود. ماهی را در آب کلردار نیندازید و دمای آب تنگ خنک باشد. به‌طور معمول از تنگی استفاده شود که دهانه آن باز باشد تا مسیر تنفس و اکسیژن‌رسانی به ماهی بهتر باشد. هرچه تنگ‌ها دهانه‌ای باریک‌تر و ابعاد هندسی نامنظمی داشته باشند، برای ماهی و زندگی‌اش مضر است.

وی تصریح کرد: استرس و ضربه‌های ناگهانی نباید به ماهی وارد شود. ماهی شب عید وسیله بازی کودکان نیست؛ خانواده‌ها باید این موضوع را فرهنگ‌سازی کنند و کودکان نیز باید یاد بگیرند با موجود زنده چگونه رفتار کنند و مراقبش باشند. تماس با ماهی‌های قرمز هیچ‌گونه عوارض پوستی به‌دنبال ندارد، اما توصیه می‌شود کودکان، افراد مسن و افرادی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است، از تماس با ماهی قرمز پرهیز کنند. در صورت جابه‌جایی ماهی‌ها از دستکش استفاده کنید و پس از آن دست‌ها را با آب و صابون بشویند. غذادهی بیش از حد باعث فساد آب داخل تنگ و مرگ ماهی می‌شود. غذای آماده برای ماهی در بازار موجود است و از ریختن خرده‌نان در تنگ ماهی خودداری کنید.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره‌کل دام‌پزشکی خراسان‌رضوی یادآور شد: مراکز فروش ماهی معمولا مراکز موقت هستند و ما گروه‌های نظارتی خودمان را داریم که مجوز این واحد‌ها و نحوه نگهداری و حمل آن‌ها را بررسی می‌کنند.
قربان‌زاده با بیان اینکه شهروندان از رهاسازی ماهی قرمز، حلزون و لاک‌پشت زینتی پس از ایام نوروز در رودخانه‌ها، تالاب‌ها و آب‌های آزاد خودداری کنند، گفت: گروه‌های نظارتی ما در شهر، مراکز فروش شهر را بررسی می‌کنند و نحوه نگهداری و حمل این ماهی‌ها در مکان عرضه را کنترل می‌کنند. مراکز فروش ماهی معمولا مراکز موقت هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->