جزئیات جدید از حادثه حریق بازار آهن شادآباد در تهران (۲۱ مهر ۱۴۰۳) اعلام هشدار زرد هواشناسی در خراسان رضوی (۲۱ مهر ۱۴۰۳) فروشگاه‌های اینترنتی بدون «اینماد» به پلیس امنیت اقتصادی معرفی می‌شوند حادثه‌ای در مهرآباد رخ نداده است | پرواز‌ها برقرار هستند + عکس و فیلم (۲۱ مهر ۱۴۰۳) وزیر علوم: تمام بودجه آموزش عالی کم‌تر از سه درصد از بودجه کشور است ویدئو | آتش‌سوزی در بازار آهن شادآباد تهران (۲۱ مهر ۱۴۰۳) جدیدترین آمار از جمعیت ایران اعلام شد (۲۱ مهر ۱۴۰۳) مرحله چهارم محموله دارویی ایران به لبنان ارسال شد ناگفته‌های نخبه مشهدی از دیدار با مقام معظم رهبری | ماجرای یک دیدار پرانگیزه آدم‌های سمی مهلک‌تر از سم‌های اسمی! اجرای برنامه استعدادیابی از دانش‌آموزان تحت پوشش بهزیستی کشور سازمان غذا و دارو درباره تزریق ژل‌های غیرمجاز هشدار داد زلزله نسبتا شدید در «نصرت آباد» سیستان و بلوچستان (۲۱ مهر ۱۴۰۳) اسرائیل با حمله به بیمارستان هلال احمر ایران در سوریه، مرتکب جنایت جنگی شده است اعمال‌قانون ۱۷۱۲ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۵۴ خودروی متخلف توقیف شدند (۲۱ مهر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: باید دیپلماسی علمی را فعال کرده و روش‌های علمی را بازبینی کنیم ترافیک سنگین در بزرگراه شهید چراغچی، میدان ده‌دی و بولوار کوثر در مشهد (۲۱ مهر ۱۴۰۳) شناسایی و پلمب یک شرکت پخش غیرمجاز دارو در مشهد (۲۱ مهر ۱۴۰۳) هزینه رفع ریجکتی ویزای کانادا بایدن: طوفان میلتون ۵۰ میلیارد دلار خسارت برجای گذاشته است گلایه مردم از شلوغی بیش از حد کلینیک ویژه بیمارستان فارابی مشهد | بیمارستانی که در اولویت «تأمین» نیست سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک بخش‌نامه بیمه کودکستان‌ها را ابلاغ کرد ایران در نشست تغییر اقلیم جهانی به میزبانی باکو حضور می‌یابد
سرخط خبرها

روزه و روزه‌داری از نگاه طب سنتی

  • کد خبر: ۱۰۳۵۹۳
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۸
روزه و روزه‌داری از نگاه طب سنتی
دکتر زهرا نقیبی - متخصص طب‌سنتی

افزون بر دستاورد‌های معنوی که ماه مبارک رمضان برای بهتر شدن حال دلمان دارد، نظم در غذا خوردن و زمان خوابیدن هم آثار مثبتی بر سلامت جسمانی‌مان دارد که اگر همراه با رعایت چند نکته مهم باشد، می‌تواند سلامت جسم و روان را باهم تضمین کند.

نکته اول: خوردن سحری و افطاری هر دو واجب است، ولی باید از پرخوری و درهم‌خوری به‌شدت پرهیز کرد. از آنجایی که این روز‌ها فاصله افطار تا سحر بسیار کوتاه است، توصیه می‌شود وعده‌های غذایی همان دو وعده افطار و سحر باشد و شام میل نشود. افطاری هم سبک باشد و تا هنگام سحر هضم شود، چون یکی از اصول حفظ تندرستی این است که قبل از گرسنگی و هضم کامل غذایی که در وعده قبل مصرف کرده‌ایم، غذای دیگری مصرف نکنیم.

نکته دوم: افطار باید با یک نوشیدنی گرم و شیرین باز و غذای اصلی با فاصله نیم‌ساعت پس از پیش غذا خورده شود.

نکته سوم: در روز‌های روزه‌داری باید تعادل و تنوع درغذا را رعایت و از همه گروه‌های غذایی به میزان کافی استفاده کرد. هم‌چنین از مصرف بی‌رویه مواد قندی، نوشیدنی‌های شیرین و مواد چرب و سرخ‌شده و شور پرهیز کرد، چون این خوراکی‌ها سبب تحریک و تضعیف سیستم ایمنی بدن و چاقی می‌شود.

نکته چهارم: در فاصله بین افطار تا سحر باید به میزان لازم نوشیدنی مصرف کرد. بهتر است آب‌رسانی به بدن عمقی باشد. برای این منظور شربت خاکشیر، تخم شربتی، اسفرزه و تخم ریحان به همراه کمی آب‌لیموی تازه یا شربت سکنجبین و در وعده سحر نیز مصرف سبزی و صیفی‌جات توصیه می‌شود. این مواد حاوی آب هستند و از تشنگی در طول روز و ایجاد یبوست جلوگیری می‌کنند. مصرف چای غلیظ و پررنگ نیز به علت ادرارآور بودن، به‌ویژه در سحر توصیه نمی‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->