پاسخ عطوان به ترامپ و نتانیاهو: مردم غزه گله گوسفند نیستند | مقاومت هرگز سلاحش را زمین نمی‌گذارد دیدار نبیه بری و لاریجانی در بیروت انتقاد تند نماینده مجلس درباره طرح مدرسه مجازی بزرگسالان: بدون برق و اینترنت عدالت آموزشی ممکن نیست لاریجانی با رئیس جمهور لبنان در بیروت دیدار کرد (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) سودان خواستار تشدید فشار بر امارات شد رئیس جمهور: نخستین گام در رفع ناترازی انرژی برداشته شد رئیس پارلمان لبنان: حزب الله از بین رفتنی نیست شایعه جنجالی در رسانه‌های عربی: آیا وزیر خارجه جدید سوریه همان ابوبکر البغدادی است؟ جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا با حضور عارف تشکیل شد مخالفت مصر و عربستان با طرح رژیم اسرائیل برای اشغال غزه عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها مجلس: مکانیسم ماشه هیچ مبنای حقوقی ندارد حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به لبنان با ۲ مصدوم (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) حمایت ۱۲۹ عضو کنوانسیون منع تسلیحات بیولوژیک از ایران هشدار تروئیکای اروپا به سازمان ملل درباره تحریم‌های ایران در صورت بازنگشتن به مذاکرات کمتر از ۷ درصد برق کشور از انرژی‌های تجدیدپذیر تامین می‌شود افشاگری سازمان ملل درباره خشونت جنسی نیرو‌های امنیتی اسرائیل علیه زندانیان فلسطینی هشدار ناوگان دریایی چین پس از تجاوز ناو جنگی آمریکا به آب‌های سرزمینی‌اش لاریجانی پس از ورود به لبنان: در همه شرایط در کنار مردم عزیز لبنان خواهیم بود جانشین فرمانده انتظامی خراسان رضوی: هیچ زائری در مشهد نباید احساس ناامنی کند عراقچی: غربی‌ها همیشه مدعی هستند که تحریم‌ها جایگزین بدون خون‌ریزی برای جنگ است ۴۰ قدم برای فلسطین | پویشی برای دفاع از مظلومیت غزه دستیار اجتماعی رئیس جمهور: کشوری که شکست نخورده مذاکره می‌کند استاندار خراسان رضوی مطرح کرد: اکوسیستم نوآوری به کمک حل مشکلات استان بیاید| جهادکشاورزی در حوزه تغییر الگوی کشت وظیفه خود را به خوبی انجام نداده است یارانه بنزین را روی قیمت خودرو یکجا گرفته‌اید پوتین و کیم درباره مذاکرات آتی با ترامپ گفت‌و‌گو کردند جولان پهپاد یمنی، ایلات اسرائیل را به وحشت انداخت
سرخط خبرها

الزامات مسئولیت در نظام اسلامی

  • کد خبر: ۱۰۵۴۴۹
  • ۳۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۱
الزامات مسئولیت در نظام اسلامی
حمیدرضا ترقی - عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی

رهبر معظم انقلاب روز ۲۳ فروردین سال جاری فرمودند: «ما به کارگزاران در نظام جمهوری اسلامی اطلاق می‌کنیم «مسئول»؛ می‌گوییم مسئول؛ مسئول یعنی چه؟ یعنی ما مورد سؤال قرار می‌گیریم؛ از چه؟ از کرده‌ها و نکرده‌ها مورد سؤال قرار می‌گیریم.»

رهبر فرزانه انقلاب سال ۸۳ را سال پاسخ گویی نام گذاری کردند و در آغاز سال ۸۴ فرمودند: «مقصود عمده از طرح عنوان «سال پاسخ گویی «برآورده شد؛ زیرا آن روی سکه پاسخ گویی، پرسشگری است. یک غرض عمده از طرح این شعار در سال ۸۳ این بود که روح پرسشگری در ذهن ملت ایران زنده شود و مسئولان احساس کنند که درمقابل مردم باید پاسخ گو باشند. پاسخ گویی و روحیه پرسشگری و احساس مسئولیت مسئولان درمقابل مطالبات ملت، مخصوص سال ۸۳ نیست؛ همه سال‌ها به همین کیفیت است.»

الزامات مسئولیت پذیری در نظام اسلامی
رعایت تقیدات دینی

همچنین رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با کارگزاران نظام فرمودند: «من و شما که مسئولیت داریم در نظام جمهوری اسلامی، اگر فرضا حتی در زندگی شخصی خودمان هم آن جور هستیم-حالا مثلا گاهی انسان خیلی تقیدات زیادی ندارد- وقتی وارد جرگه کارگزاری شدیم، بایستی مراقبتمان بالا برود. شما مثلا اهمیتی به نماز شب و نافله شب و سحرخیزی و مانند این‌ها نمی‌دادید؛ [اما]حالا که مدیر شدید باید اهمیت بدهید.»

تقیدات متعدد دیگری را نیز معظم له توصیه کرده اند، مثل انس با خدا و قرآن و دعا و حشر و نشر با محرومان و ساده زیستی و پرهیز از اشرافیت؛ صداقت، سعه صدر، نماز اول وقت، مراقبت از خانواده، حفظ بیت المال، تواضع و فروتنی و...، زیرا مردم از مسئولان خود الگو می‌گیرند.

تقویت نقطه اتصال به خدا باید آن چیزی را که شما را به خدا متصل می‌کند، در دوره مسئولیت افزایش دهید. انس با خدا ا زطریق قرآن و دعا، حضور در برنامه‌های معنوی و بهره گیری از فیوضات ماه رمضان، شعبان و رجب و شب‌های قدر و زیارت قبور ائمه.

خدا را در ترک و فعل خود ناظر دانستن من و شما در فعل و ترک خودمان باید حضور پروردگار را حس کنیم؛ چطور از دوربین مداربسته درون اداره و محل کار خود می‌ترسیم و سعی می‌کنیم در مقابل دوربین هیچ خطا و خلافی انجام ندهیم، ولی از دوربین الهی که حتی از نیت باطنی ما هم فیلم می‌گیرد، غفلت می‌کنیم؟ مسئولی که کار مردم را امروز و فردا می‌کند و وقت اداری را صرف امور شخصی می‌کند، یا می‌تواند کار و وظیفه‌ای را انجام دهد، ولی تنبلی و تعلل می‌کند، معلوم است که در ناظر بودن خدا بر اعمالش تردید دارد و فکر می‌کند که نباید پاسخ گو باشد.

نتیجه رعایت الزامات مسئولیت

اگر الزامات فوق الذکر رعایت شد، آن وقت برکات الهی نازل خواهد شد.
حضرت آیت ا...  العظمی خامنه‌ای در دیدار با کارگزاران نظام به نتایج رعایت الزامات مسئولیت اشاره کردند. ایشان فرمودند: «همان آیه شریفه سوره هود که برکات آسمان بر ما نازل خواهد شد. یُرسِلِ السَّماءَ عَلَیکُم مِدرارا؛ یعنی خدای متعال برکات آسمانی را بر شما نازل می‌کند؛ بعد [می فرماید]: وَ یَزِدکُم قُوَّةً اِلىٰ قُوَّتِکُم؛ نیروی شما را هم افزایش می‌دهد، قوّت شما را افزایش می‌دهد) برکات آسمان فقط باران نیست؛ همه چیز، [از جمله]رحمت الهی: خَیرُکَ اِلَینا نازِل. (صحیفه سجادیه، دعای چهل و ششم) و این توجه من و شما، هم برای مردم، برای نظام جمهوری اسلامی و برای کشور مفید است، هم برای خودمان؛ دل خود ما را هم به معنویت نزدیک می‌کند، به حیات طیبه الهی نزدیک می‌کند.»

برای خودمان مفید است؛ چون در معرض سؤال الهی شرمنده نیستیم و درمقابل وجدانمان سر افرازیم و احساس سبکی می‌کنیم و دینی برگردنمان احساس نمی‌کنیم و مشمول لطف و برکات الهی می‌شویم و آبرو و حیثیتمان در جامعه حفظ می‌شود و فرزندان و خویشان به ما افتخار می‌کنند و زینت اهل ایمان می‌شویم و از همه مهم‌تر اینکه به حیات طیبه الهی نزدیک می‌شویم و به خدا نزدیک‌تر می‌شویم.

برای مردم مفید است؛ چون موجب اعتماد افزایی به نظام و رضایت آن‌ها از مجریان و سرمایه اجتماعی برای نظام و تعمیق اعتقادشان به اسلام و دعای خیر آن‌ها می‌شود.

برای نظام جمهوری اسلامی مفید است؛ زیرا کارآمدی آن را در اداره مطلوب جامعه اثبات می‌کند و طعم شیرین حکومت صالحان را به مردم می‌چشاند و به الگو شدن نظام برای جامعه بشری کمک می‌کند.

برای کشور مفید است؛ زیرا موجب رشد و توسعه، بدون فساد و کم کاری و تبعیض و رفاه مردم می‌شود و شاخص‌های توسعه کشور ایران را بین دیگر کشور‌ها ارتقا می‌دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->