تعطیلی ۱۴ پارکینگ مسقف، روباز و مکانیزه مشهد در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) هوای ۵ منطقه کلانشهر مشهد امروز آلوده است (۶ اسفند ۱۴۰۳) شهردار مشهد: آماده‌باش ۶۶۰۰ نیروی شهرداری مشهد در موج جدید سرما| همه زیرساخت‌های شهری در آماده‌باش کامل هستند+ویدئو افتتاح فاز اول کلان پروژه ساماندهی تقاطع غیرهمسطح انقلاب اسلامی مشهد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) دست‌انداز سامان دهی دست‌فروش‌های جاده‌ بهشت‌رضا(ع) مشهد آماده‌باش مناطق سیزده‌گانه شهرداری مشهد درپی صدور هشدار نارنجی هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) حادثه واژگونی خودرو ون در محور فریمان به تربت‌جام ۹ مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) تیمار ۴۰۰ درخت کهنسال در مشهد تقویت خطوط عبوری و مقصد حرم تا ۴۰۰ دستگاه برای ایام نوروز ۱۴۰۴ و شب‌های قدر | سرویس‌دهی رایگان اتوبوس در شب‌های قدر و سال تحویل ثبت یک روز آلوده دیگر در کلانشهر مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) توزیع رایگان درختان مثمر و غیرمثمر برای شهروندان مشهدی | قائم‌مقام ستاد استقبال از بهار شهرداری مشهد: مبلمان شهری مشهد زیباسازی می‌شود آماده‌سازی ایوان سلام در پایانه مسافربری مشهد برای نوروز ۱۴۰۴ اقدامات معاونت فرهنگی شهرداری مشهد در ایام تشییع پیکر سید حسن نصرالله هوای کلانشهر مشهد امروز آلوده است (۴ اسفند ۱۴۰۳) تقدیر از شهردار مشهدمقدس در همایش بزرگ ورزش استان شهردار مشهد: توسعه زیرساخت‌های ورزشی و حمایت از قهرمانان در دستورکار است + فیلم گرامیداشت ۱۵ هزار شهید خراسان رضوی با اهدای خون به نیابت از آنان خبر رد مصوبه مجلس در خصوص تمدید فعالیت شوراها، صحیح نیست
سرخط خبرها

آغاز نخستین همایش ملی مردمی‌سازی اقتصاد در مشهد

  • کد خبر: ۱۰۸۳۲۹
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۳
آغاز نخستین همایش ملی مردمی‌سازی اقتصاد در مشهد
نخستین همایش ملی مردمی‌سازی اقتصاد و اقتصاد مقاومتی روز پنجشنبه به همت پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد آغاز شد.

به گزارش شهرآرانیوز، دبیر علمی این همایش در آیین گشایش این رویداد یک روزه علمی پژوهشی گفت: بر اساس بند ۲۱ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی موظف به تبیین ابعاد این رویکرد اقتصادی شده اند، اما بر اساس فراتحلیل انجام شده در بیش از ۲۰۰ مقاله علمی پژوهشی و برگزاری جلسات و مشاوره با نخبگان و خبرگان متخصص در این حوزه، به این نتیجه رسیده ایم که "مردم‌بنیاد بودن اقتصاد" به عنوان یکی از ابعاد اقتصاد مقاومتی دارای ادبیات نحیفی است و نیازمند کار مطالعاتی گسترده است.

وحید ارشدی افزود: بر آن شدیم تا ظرفیت نخبگان و خبرگان را برای ورود به این مساله بسیج کنیم و همایش کنونی را ترتیب دادیم.

وی گفت: اکنون با سوالاتی همچون "چیستی نقش مردم در بخش‌های مختلف اقتصاد" از حوزه آموزش و سلامت گرفته تا کشاورزی و صنعت و خدمات در صنایع بالادستی و پایین دستی مواجه هستیم و اینکه چه بستر‌هایی برای ورود فعالانه آن‌ها به اقتصاد وجود دارد و چه موانع نهادی پیش روی آنهاست، مورد سوال است.

دبیر علمی همایش ادامه داد: از طرفی آیا در اقتصاد رانتی، مردمی سازی اقتصاد قابل اجراست، این‌ها همه سوالاتی است که پیش روی محققان برای دستیابی به اقتصاد مردمی است.

ارشدی گفت: بر اساس این مطالعات، فراخوانی در چهار محور بنیان‌های نظری، سیاستگذاری اجرایی و حکمرانی، تجربه نگاری داخلی و خارجی و مطالعات میان رشته‌ای داده شد که ده‌ها مقاله در این خصوص به دبیرخانه همایش رسید.

وی گفت: از میان ۳۱ مقاله رسیده، ۱۶ مقاله با امتیازات بسیار خوب پذیرفته شده و تعدادی مقاله نیز به صورت پیش نشست داخلی به صورت مجازی و حضوری ارائه گردید، همچنین هشت نشست جانبی با حمایت دانشگاه‌های فردوسی مشهد، دانشگاه اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)، دانشگاه قم و دانشگاه علوم اسلامی رضوی با محوریت موضوعات مردمی سازی انرژی‌های تجدیدپذیر، مردمی سازی محرومیت‌زدایی، مردمی سازی تعاون و خیریه برگزار گردید.

دبیر علمی نخستین همایش ملی مردمی‌سازی اقتصاد و اقتصاد مقاومتی گفت: نشستی بین المللی نیز با حضور مشاور اقتصاد بانک جهانی و بنیانگذار موسسه دموکراسی اقتصاد و پژوهشگر موسسه مطالعات مالکیت کارکنان "راجرز" آمریکا برگزار شد و در سایت همایش بارگذاری شد که تاکنون با بیش از ۲۵ هزار بازدید داشته است.

ارشدی به مشارکت ۱۵ استاد تمام، دانشیار و استادیار عضو هیات علمی دانشگاه‌های کشور در هیات علمی همایش اشاره کرد و افزود: ۳۶ عضو هیأت علمی، داوری همایش ملی مردمی سازی اقتصاد را برعهده داشته و ده‌ها دانشجو در مقاطع سه گانه دکترا، کارشناسی ارشد و کارشناسی همکاری بسیار ارزشمندی در این همایش داشته اند.

وی گفت: امیدواریم نتایج این همایش بتواند در اختیار سیاست‌گذاران قرار گیرد تا مسیر حضور فعالانه مردم و استفاده از ظرفیت‌ها و سرمایه‌های مادی و معنوی آن‌ها در اقتصاد مقاومتی فراهم شود.

معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این آیین گفت: در همایش کنونی نیز همچنان با نگاه دولتی برای مردمی کردن اقتصاد مواجه هستیم حال آنکه باید به موضوع اقتصاد مردمی بپردازیم.

رضا لطفی افزود: برنامه اصلی در دانشگاه‌ها این است که پول نفت را چگونه مدیریت کنیم در حالی که باید ببینیم چگونه باید با درآمد نفت در دانشگاه‌ها تولید ثروت کرد.

وی گفت: یکی از راه‌های اثرگذاری دانشگاه بر جامعه، برپایی همایش‌های اثرگذار است لذا این همایش ارزشمند باید راهکار‌های اثرگذاری بیشتر بر جامعه را به معاونت پژوهشی ارائه کند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->