زلزله ۶.۳ ریشتری افغانستان را لرزاند (۱۲ آبان ۱۴۰۴) | آیا در مشهد هم زمین لرزه احساس شد؟ دستگیری سارق خودرو زائر اصفهانی توسط پلیس مشهد باورهای غلط درباره سرماخوردگی! هشدار کارگروه مدیریت شرایط اضطرار گرد و غبار برای شهروندان مشهدی در روز دوشنبه (۱۲ آبان ۱۴۰۴) | ورزش در مدارس و فضای باز ممنوع شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ آغاز مرمت ۱۷ بنای تاریخی در خراسان رضوی پاییز امسال گرم‌ترین و خشک‌ترین فصل ۵۷ سال اخیر ایران و خاورمیانه ریسک‌پذیری آگاهانه در زندگی هشدار سازمان هواشناسی برای خشکسالی شدید در سال جاری | وضعیت سدهای مهم مشهد وخیم است اعلام برنامه‌های آموزش و پرورش به مناسبت روز دانش‌آموز در مشهد و استان + جزئیات زمان‌بندی و محل برگزاری جشن‌ها بیش از ۸۵ درصد نوجوانان ایرانی حداقل در یک شبکه اجتماعی عضویت دارند پیشگیری و غربالگری هپاتیت‌ها، کلید حفظ سلامت کبد و خانواده افراد فاقد بیمه درمانی روی تخت بیمارستان بیمه می‌شوند تشخیص دیرهنگام اختلال تنگی نخاع، عوارض جدی در بر دارد صدور هشدار سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید آلودگی در برخی نقاط خراسان رضوی (یکشنبه، ۱۱ آبان ۱۴۰۴) چرا چاقی در میان دانش آموزان بیشتر شده است؟ مصرف این قارچ‌ها جانتان را تهدید می‌کند! اعتراض یک نماینده مجلس به نابرابری‌های آموزشی و محرومیت برخی از دانش‌آموزان از امکانات ضروری هزینه ۵ میلیارد ریالی خراسان رضوی برای طرح‌های مرتبط با پدافند غیرعامل پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۱ آبان ۱۴۰۴) | احتمال بارش برف در نواحی کوهستانی استان نصب بیش از ۳۰۰ کنتور آب هوشمند برای مشترکان پرمصرف خراسان رضوی طی یک سال گذشته یک جان‌باخته و ۵ مصدوم، حاصل بی‌احتیاطی‌های جاده‌ای خراسان رضوی در روز گذشته (۱۰ آبان ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون دکتری نیمه‌متمرکز ۱۴۰۵، امروز (۱۱ آبان ۱۴۰۴) مدیریت آلرژی‌های پاییزی دانش‌آموزان با روش‌های طب سنتی رئیسی: تعداد تولد‌ها به زیر یک میلیون رسیده است هشدار جدی درباره آب‌نبات‌های دودزا مهلت ثبت سفارش کتب درسی تک‌جلدی آغاز شد (۱۱ آبان ۱۴۰۴) + آدرس سایت آخرین وضعیت توزیع شیر در مدارس | اولویت با مناطق محروم است
سرخط خبرها

تهران، مشهد و اصفهان؛ پرجمعیت‌ترین شهر‌های ایران در ١٤٠٠

  • کد خبر: ۱۰۹۶۹۵
  • ۰۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۱
تهران، مشهد و اصفهان؛ پرجمعیت‌ترین شهر‌های ایران در ١٤٠٠
جمعیت کل کشور در سال ١٤٠٠، حدود ٨٤ میلیون و ٥٥ هزار نفر محاسبه شده است که شامل ٤٢ میلیون و ٤٦٧ هزار نفر مرد و ٤١ میلیون و ٥٨٨ هزار نفر زن است.

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس این برآورد، شهرستان‌های تهران با ٩ میلیون و ٣٩ هزار نفر، مشهد با سه میلیون و ٦١٩ هزار نفر و اصفهان با دو میلیون و ١٧٨ هزار نفر پرجمعیت‌ترین شهرستان‌های ایران در سال ١٤٠٠ به شمار می‌روند.

برآورد رسمی جمعیت شهرستان‌ها برای نخستین‌بار در ایران برای سال ١٤٠٠ و مصادف با روز ملی جمعیت (۳۰ اردیبهشت) منتشر شد و با تایید کمیته بخشی آمار‌های جمعیت در اختیار کاربران قرار گرفت.

در این برآورد، جمعیت ٣١ استان و ٤٦٩ شهرستان کشور به تفکیک مرد و زن و شهری و روستایی تهیه شده است. همچنین در این برآورد تعداد خانوار مربوط به هر شهرستان نیز به تفکیک نقاط شهری و روستایی محاسبه و در اختیار کاربران قرار گرفته است.

بعد از سرشماری سال ١٣٩٥، تعداد٤٠ شهرستان جدید در کشور تصویب شد که برای این شهرستان‌ها و سایر شهرستان‌هایی که دچار تغییر تقسیمات کشوری شدند محدوده‌های جدید به تفکیک مناطق شهری و روستایی بازسازی شده است.

بر اساس نتایج این برآورد، جمعیت کل کشور در سال ١٤٠٠، حدود ٨٤ میلیون و ٥٥ هزار نفر محاسبه شده است که شامل ٤٢ میلیون و ٤٦٧ هزار نفر مرد و ٤١ میلیون و ٥٨٨ هزار نفر زن است. در سال ١٤٠٠ و بر اساس این برآورد ٦٣ میلیون و ٨٧٦ هزار نفر در نقاط شهری و ٢٠ میلیون و ١٧٩ هزار نفر در نقاط روستایی ساکن بوده‌اند.

همچنین تعداد کل خانوار‌های کشور ٢٦ میلیون و ٣٨٤ هزار خانوار برآورد شده که ٢٠ میلیون و ٣٧٦ هزار خانوار در نقاط شهری و ٦ میلیون ٨ هزار خانوار هم در نقاط روستایی ساکن بوده‌اند.

بر اساس این برآورد شهرستان‌های تهران با ٩ میلیون و ٣٩ هزار نفر، مشهد با سه میلیون و ٦١٩ هزار نفر و اصفهان با دو میلیون و ١٧٨ هزار نفر پرجمعیت‌ترین شهرستان‌های ایران در سال ١٤٠٠ به شمار می‌روند و در مقابل شهرستان‌های ابوموسی در استان هرمزگان با ٨ هزار، چوار در استان ایلام با ٩ هزار و آرادان در استان سمنان با ١٢ هزار نفر کم جمعیت ‎ترین شهرستان‌های ایران بوده‌اند.

برای انجام این برآورد کارشناسان جمعیت شناسی، متخصصان نقشه و اطلاعات مکانی و طراحان سیستم و خدمات نرم افزاری مرکز آمار ایران همکاری داشته اند. نتایج این برآورد پس از اعمال نظرات و پیشنهادات کارشناسان آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی ٣١ استان نهایی شده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->